Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
wok bge

Ervaringen van het testpanel: wokken op de Big Green Egg

Advertentie

Dat onze chef Willem met de Big Green Egg en de bijbehorende accessoires uit de voeten kan, wisten wij allang. Maar zijn deze accessoires voor iedereen zo gemakkelijk in gebruik? Ons testpanel zocht het uit! Benieuwd naar de bevindingen van onze panelleden? Lees dan snel verder!

Voor meer gebruiksgemak heeft Big Green Egg tal van handige accessoires om jouw (buiten)kookkunsten naar een hoger niveau te tillen. Zo is een gietijzeren Cast Iron Skillet ideaal voor tijdrovende gerechten als stoofpotten, suddervlees en gebraad en gebruik je de Baking Stone om een pizza’s met krokante bodem op je EGG te bakken. Als er een Big Green Egg in je tuin staat te pronken, weet je vast dat deze onwijs gebruiksvriendelijk is. Maar geldt dat ook voor de accessoires? Om daarachter te komen, deden we een tijdje terug een oproep voor een lezerspanel in samenwerking met Big Green Egg. Een van de gelukkigen was René. Hij kreeg het door hem gekozen accessoire cadeau, ging er mee aan de slag en liet ons weten wat hij ervan vond. Benieuwd naar zijn ervaringen? Je leest ze hier.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

ConvEGGtor Basket met Carbon Steel Grill Wok

René heeft een paar weken geleden de Carbon Steel Grill Wok met convEGGtor Basket toegestuurd gekregen. Met deze handige accessoires bouw je in een handomdraai je buitenkeuken om tot wok-station. Perfect voor mensen die gek zijn op Aziatisch eten, zoals René. Een wok is voor liefhebbers dé perfecte toevoeging aan de buitenkeuken. Het is handig om beide accessoires met elkaar te combineren want de Carbon Steel Grill Wok plaats je eenvoudig in de Big Green Egg met de convEGGtor Basket. René: “Ik vind de convEGGtor Basket heel handig in gebruik. Door deze accessoire te gebruiken, kan je de Carbon Steel Grill Wok stabiel in je EGG neerzetten. Dat werkt hartstikke makkelijk. Daarnaast wordt de warmte hierdoor goed geleid.”

wok bge

Eerste indruk

René: “Toen ik het de accessoires binnen kreeg was ik aangenaam verrast. De Carbon Steel Grill Wok is van goede kwaliteit. Het materiaal is veel degelijker dan ik had verwacht. Ik heb namelijk thuis al een Surinaamse wok omdat ik graag Oosters kook, de kwaliteit daarvan is echter een stuk minder. De wok van Big Green Egg ziet er heel netjes uit en voelt erg robuust aan. Ik had wat slapper materiaal verwacht, zoals de wok die ik al in huis had, maar hij is mooi stevig. Ik was gelijk enthousiast en kon niet wachten om er mee aan de slag te gaan. Wel heb ik eerst wat YouTube-video’s bekeken om erachter te komen hoe ik de accessoire het beste kon gebruiken. Dat is in principe niet nodig want hij is erg gebruiksvriendelijk maar voor de zekerheid vind ik het altijd fijn om mij op deze manier eerst even voor te bereiden. De filmpjes van Big Green Egg zelf zijn hiervoor hartstikke handig.”

Wokken op de Big Green Egg

René: “Ik kook een paar keer per week op de Big Green Egg. Het is echt een uitbreiding van mijn keuken. Het fijne aan de accessoires vind ik dat ik helemaal niet meer naar binnen hoef. Ik kan nu alles buiten bereiden. Zo heb ik laatst in mijn buitenkeuken mie gemaakt. Eerst heb ik het vlees op mijn Big Green Egg MiniMax gegrilld en vervolgens heb ik op mijn grotere EGG de groenten in Carbon Steel Grill Wok gewokt. Hier heb ik vervolgens het gegrilde vlees en de mie bij gevoegd en er een heerlijk gerecht van gemaakt. En dat alles zonder ook maar een keer naar binnen te hoeven!”

wok bge

Lees ook: Dit zijn de lekkerste recepten van de Big Green Egg

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!