
Stoofperen zijn heerlijk en super makkelijk om zelf te maken. De Nederlandse klassieker is gewoonweg te lekker om te vergeten. Met ons recept en deze tips maak je de stoofpeertjes net zo lekker als die van je oma!
Lees verder na de advertentie
Stoofpeertjes worden vooral in de herfst en winter gegeten omdat het een heerlijk warm nagerecht is. Daarnaast is de Gieser Wildeman peer – die je het beste kunt gebruiken wanneer je zelf stoofperen maakt – verkrijgbaar van oktober tot en met februari. Dit is dus het perfecte moment om zelf stoofperen te maken!
Meer handige kooktips voor ouderwets lekkere recepten?
Basisrecept stoofperen maken
Om de lekkerste stoofperen zelf te maken delen wij het beste basisrecept voor ouderwetse stoofperen met je.
Ingrediëntenlijst voor stoofperen:
- 100 ml rode wijn
- 100 g suiker
- 5 laurierblaadjes
- 2 stuks steranijs
- 1 kaneelstokje
- evt. perenrood
- 10 stoofpeertjes
Bereidingswijze stoofperen:
- Doe de rode wijn, de suiker, de specerijen en eventueel het perenrood voor de kleur, in een pan waarin 10 peertjes precies naast elkaar op de bodem passen.
- Schil de peren met een dunschiller mooi vanaf het steeltje naar beneden. Leg de peren direct in de wijn. Zorg dat de peren helemaal onderstaan, schenk daarvoor eventueel wat extra wijn in de pan.
- Verwarm het geheel rustig tot het bijna kookt en zet dan het vuur laag, zodat de wijn tegen het kookpunt blijft. Zet eventueel een passend schoteltje op de peren om ze ondergedompeld te houden. Pocheer de peertjes in ca. 45 minuten gaar. Ze zijn gaar als een mes er makkelijk doorheen prikt.
- Laat de peren afkoelen in de siroop.
Vervang de wijn dan door druiven- of bessensap. Zo zijn de stoofperen geschikt voor iedereen.

5x recepten met stoofperen: onze favorieten
Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Onze tips

Recept tarte tatin: tips voor de perfecte taart

Toffe peer: 3x recepten met peren

Wat is kweepeer en wat kun je ermee?

Foodies testen: deze producten raden wij aan

9x de lekkerste gourmet recepten

Gourmettips voor een gezellige avond

Gourmet bijgerechten: deze recepten zijn altijd een succes

Gourmet boodschappenlijstje: dit mag niet ontbreken bij gourmetten

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



