Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Recepten met peren: peren-bramencrumble met lauriercustard

Toffe peer: 3x recepten met peren

Profielfoto van WillemWillem van Santen

Advertentie

Iets tofs met peren doen? Maak er eens een hartige taart, pork roast of heerlijke crumble mee.

Recepten met peren

Officieel begint het perenseizoen in Nederland in september. Vaak zijn ze daarna tot en met juni goed verkrijgbaar in de supermarkt en bij de groenteboer. Tijd om dit heerlijke fruit van eigen bodem eens in het zonnetje te zetten; we verzamelden onze drie favoriete recepten met peren. Welke ga jij als eerste maken?

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Hartige taart met peer, walnoten en blauwe kaas

In dit recept komt de klassieke combinatie van peer, walnoten en blauwe kaas samen. En laten we eerlijk zijn, deze combinatie stelt eigenlijk nooit teleur. Zeker niet als je deze hartige taart maakt.

> naar het recept: hartige taart met peer, walnoten en blauwe kaas

Hartige taart met peer, walnoten en blauwe kaas

Recepten met peren:

Geroosterd buikspek met cider en peren

Dit is misschien wel een van onze favoriete recepten met peer. Trek er wat extra tijd voor uit, dit recept is namelijk iets uitdagender dan de vorige. Dat neemt niet weg dat het resultaat hét centerpiece op tafel is tijdens het volgende diner.

> naar het recept: geroosterd buikspek met cider en peren

Recepten met peren: geroosterd buikspek met cider en peren

Peren-bramencrumble met lauriercustard

Custard met laurier? Dat doe je toch normaal alleen door een stoofpotje? Dit recept zal je in positieve zin verrassen. De peren-bramencrumble is van zichzelf al erg lekker, maar de lauriercustard geeft het geheel nog meer smaak en diepte.

> naar het recept: peren-bramencrumble met lauriercustard

Recepten met peren: peren-bramencrumble met lauriercustard

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Willem van Santen

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!