
Spaans barbecueën, in Spanje bekend als “la barbacoa”, is een geliefde zomerse traditie, vooral tijdens familiebijeenkomsten. Het is anders dan de typisch Nederlandse barbecue die wij kennen, maar wat ons betreft nóg lekkerder. Bekijk deze recepten maar eens!
Lees verder na de advertentie
Wanneer het lekkere weer zijn intrede doet, halen de Spanjaarden hun barbecue tevoorschijn. Een eeuwenoude traditie met familie, waar het om veel meer draait dan alleen eten. Tijdens het Spaanse barbecueën vieren ze het leven, feesten met familie en genieten van het samenzijn.
Tijdens de barbecue bereiden ze dan ook niet de kant-en-klare hamburgers of simpele worstjes, maar nemen de tijd om hun vlees langzaam te garen, hun vis heerlijke knapperig te maken en de groenten op de barbecue die perfecte bite te geven. Het draait hier echt om pure smaken onder het genot van een zelfgemaakte sangria of cervezas.
Wil je de Spaanse zomer naar je eigen tuin halen? Met deze tips en zomerse recepten waan je je zo in de feestelijke sfeer van de lokale bevolking!
Lees verder na de advertentie
Foodies Spaanse zomer
€ 7.99
Spaans barbecueën
Spanjaarden gebruiken vaak houten kolen of olijfhout om de rokerige smaak in het eten te laten trekken. Ze slaan hierbij de marinades en sauzen over en genieten van de pure smaak van de ingrediënten, vaak enkel op smaak gebracht met zeezout, knoflook en olijfolie.
Lees verder na de advertentie
Benieuwd naar de lekkerste gerechten om zelf het Spaanse barbecueën te ervaren? Bekijk deze BBQ-recepten dan eens:

Pittige peppadew-garnalenspiesjes
Deze garnalenspiesjes met peppadew combineren verse garnalen met een frisse, licht pittige kick. Perfect voor op de barbecue: snel klaar, boordevol smaak en gegarandeerd een favoriet op een zomerse avond.

Sticky kip-chorizospiesjes met olijfolieplatbrood
Malse kip en pittige chorizo, gegrild op de barbecue, zorgen samen voor een onweerstaanbare combinatie. Serveer ze met zacht olijfolieplatbrood voor een smaakvol en gezellig gerecht om te delen.
Lees verder na de advertentie

Saffraanaioli
Romig en vol van smaak, saffraanaioli is een bijzondere twist op de klassieke aioli. De saffraan geeft niet alleen kleur, maar voegt ook een unieke smaak toe aan deze saus, waardoor hij nog lekkerder wordt.

Rijstsalade met geblakerde lente-ui en olijven
Licht, vol smaak en makkelijk van tevoren te maken, een heerlijk bijgerecht voor bij vlees- en visgerechten. De combinatie van rokerig en fris maakt ’m net even anders dan anders.

Kweepeer-halloumispiesjes
Deze spiesjes combineren de zachte zoetheid van kweepeersiroop met de zoute bite van gegrilde halloumi. Simpel, bijzonder, maar boordevol smaak.

Peterselie-kappertjessalade
Deze peterselie-kappertjessalade combineert het frisse van groene peterselie met de zoute bite van kappertjes. Een eenvoudige salade die je gerecht een smaakvolle boost geeft.

Romescosaus
Romescosaus is een rijke, rokerige saus uit Catalonië, gemaakt van geroosterde paprika, amandelen, knoflook en olijfolie. Simpel te maken, vol van smaak.
Foodies Spaanse zomer
€ 7.99- Steek de Spaanse barbecue aan;
- Geniet van tafels vol tapas;
- Maak kannen vol cocktails en meer!

Onze tips

7x de lekkerste nacho ovenschotel recepten

Macaroni ovenschotel: 5x ouderwets lekkere recepten

De lekkerste kerstontbijt recepten voor een feestelijke start

10x vegetarische hoofdgerechten voor kerst

15x borrelhapjes voor kerst

Vegetarisch gourmetten? Deze combinaties moet je proberen

Wat eten we met Sinterklaas? 15x recepten voor pakjesavond

5x snoepen tijdens Sinterklaas zonder schuldgevoel

Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.


