Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Spiesjes met pittige peppadew en garnalen

Waarom Spaans barbecueën zóveel lekkerder is

Spaans barbecueën, in Spanje bekend als “la barbacoa”, is een geliefde zomerse traditie, vooral tijdens familiebijeenkomsten. Het is anders dan de typisch Nederlandse barbecue die wij kennen, maar wat ons betreft nóg lekkerder. Bekijk deze recepten maar eens!

Lees verder na de advertentie

Wanneer het lekkere weer zijn intrede doet, halen de Spanjaarden hun barbecue tevoorschijn. Een eeuwenoude traditie met familie, waar het om veel meer draait dan alleen eten. Tijdens het Spaanse barbecueën vieren ze het leven, feesten met familie en genieten van het samenzijn.

Tijdens de barbecue bereiden ze dan ook niet de kant-en-klare hamburgers of simpele worstjes, maar nemen de tijd om hun vlees langzaam te garen, hun vis heerlijke knapperig te maken en de groenten op de barbecue die perfecte bite te geven. Het draait hier echt om pure smaken onder het genot van een zelfgemaakte sangria of cervezas.

Wil je de Spaanse zomer naar je eigen tuin halen? Met deze tips en zomerse recepten waan je je zo in de feestelijke sfeer van de lokale bevolking!

Lees verder na de advertentie

Spaans barbecueën

Spanjaarden gebruiken vaak houten kolen of olijfhout om de rokerige smaak in het eten te laten trekken. Ze slaan hierbij de marinades en sauzen over en genieten van de pure smaak van de ingrediënten, vaak enkel op smaak gebracht met zee­zout, knoflook en olijfolie.

Lees verder na de advertentie

Benieuwd naar de lekkerste gerechten om zelf het Spaanse barbecueën te ervaren? Bekijk deze BBQ-recepten dan eens:

Spiesjes met pittige peppadew en garnalen

Pittige peppadew-garnalenspiesjes

Deze garnalenspiesjes met peppadew combineren verse garnalen met een frisse, licht pittige kick. Perfect voor op de barbecue: snel klaar, boordevol smaak en gegarandeerd een favoriet op een zomerse avond.

Naar het recept
Olijfolieplatbrood met daarop sticky kip-chorizospiesjes en padrónpepers

Sticky kip-chorizospiesjes met olijfolieplatbrood

Malse kip en pittige chorizo, gegrild op de barbecue, zorgen samen voor een onweerstaanbare combinatie. Serveer ze met zacht olijfolieplatbrood voor een smaakvol en gezellig gerecht om te delen.

Naar het recept

Lees verder na de advertentie

Saffraanaioli in een bakje

Saffraanaioli

Romig en vol van smaak, saffraanaioli is een bijzondere twist op de klassieke aioli. De saffraan geeft niet alleen kleur, maar voegt ook een unieke smaak toe aan deze saus, waardoor hij nog lekkerder wordt.

Naar het recept
Rijstsalade met onder andere geblakerde lente-ui en olijven

Rijstsalade met geblakerde lente-ui en olijven

Licht, vol smaak en makkelijk van tevoren te maken, een heerlijk bijgerecht voor bij vlees- en visgerechten. De combinatie van rokerig en fris maakt ’m net even anders dan anders.

Naar het recept
Kweepeer-halloumispiesjes van de barbecue

Kweepeer-halloumispiesjes

Deze spiesjes combineren de zachte zoetheid van kweepeersiroop met de zoute bite van gegrilde halloumi. Simpel, bijzonder, maar boordevol smaak.

Naar het recept
Peterselie-kappertjessalade met babyromainesla en tomaatjes

Peterselie-kappertjessalade

Deze peterselie-kappertjessalade combineert het frisse van groene peterselie met de zoute bite van kappertjes. Een eenvoudige salade die je gerecht een smaakvolle boost geeft.

Naar het recept
Romescosaus in een bakje

Romescosaus

Romescosaus is een rijke, rokerige saus uit Catalonië, gemaakt van geroosterde paprika, amandelen, knoflook en olijfolie. Simpel te maken, vol van smaak.

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!