Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Pan met varkensgehaktballen in tomatensaus

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

Na jaren wachten is het eindelijk zover: Samin Nosrat, de geliefde chef-kok en bestsellerauteur van Zout, vet, zuur, hitte, is terug met een gloednieuw kookboek. Wij vertellen je alles over Good things en delen onze favoriete recepten!

Lees verder na de advertentie

Als je een chef naar zijn favoriete kookboek vraagt, dan is het vaste antwoord: Zout, vet, zuur, hitte. Dat is niet zonder reden want deze kookbijbel leert je niet simpel recepten volgen, maar écht begrijpen waarom eten lekker wordt. Waarom voeg je zout aan je kookwater toe? Wat is bij welk ingrediënt de juiste hoeveelheid zuur, en moet je het vet wel of juist niet verhitten? Aan de hand van de vier fundamentele elementen van koken — zout, vet, zuur en hitte — leer je met behulp van dit boek intuïtiever te koken en smaken in balans te brengen.

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Good things

Recepten heb je niet meer nodig, of toch wel? Opvallend genoeg brengt de auteur van dit wereldberoemde kookboek nu een nieuw boek uit met haar 125 favoriete recepten. Nosrat licht toe “Als ik eerlijk ben voelt het soms een beetje als verraad (zowel naar mezelf als naar jou) om na Zout, vet, zuur, hitte met een kookboek met recepten te komen. In dat kookboek probeerde ik koks juist te bevrijden van hun afhankelijkheid van recepten. Al zo lang als ik kook heb ik een haat-liefderelatie met recepten. Ik ontkom nooit helemaal aan het gevoel dat een recept een poging is om het ongrijpbare te vangen en
vast te leggen.”

Toch heeft ze een manier gevonden om trouw aan zichzelf te blijven: “Ik richt me op wat ik het liefste doe: delen wat ik lekker vind en wat ik heb geleerd: Good things gaat dus niet alleen over koken, maar ook over wat het leven betekenis geeft.” Het is een essentiële gids voor koken en tafelen: of je nu zoekt naar een tomatensoep om een vriend te troosten, verbondenheid voelt tijdens een gedeelde maaltijd, of een dinertje voor tien organiseert in je knusse, te kleine appartement.

Good things

€ 42,50
covefr van het boog good things

Recepten uit Good things

In dit kookboek vind je go-to recepten als romige ricottapancakes, gestoofde kip met abrikozen en harissa, Calabrische crispy chiliolie, een torenhoge focaccia en een bonte karnemelkcake. Daarnaast deelt Samin tips en technieken, van het kopen van olijfolie (controleer de oogstdatum), tot hoe je écht kunt uitpakken (gebruik de beste ingrediënten voor je dressing), tot de enige acceptabele vervanging voor Parmigiano Reggiano (Grana Padano, als het echt moet).

Kun jij niet wachten om aan de slag te gaan? Ontdek hier dan alvast onze favoriete recepten uit het boek:

Pan met varkensgehaktballen in tomatensaus

Smeuïge varkensgehaktballen

Gehaktballen komen in alle vormen en maten: bij de spaghetti of bij stamppot, maar in dit gerecht doen we het nét even anders. Serveer ze in een heerlijke, romige tomatensaus, met stokbrood en een flinke portie Parmezaanse kaas. Wat ons betreft de lekkerste manier om gehaktballen te eten!

Naar het recept
Drie ricottapancakes in een pan

Romige ricottapancakes

Ja, in dit gerecht gebruik je drie beslagkommen. En ja, je moet hiervoor wat eiwitten kloppen. Maar dan heb je ook wel pancakes die dankzij de flinke hoeveelheid ricotta zo zacht en romig als wolkjes zijn. Het enige nadeel is dat je misschien nooit meer andere pancakes wil…

Naar het recept
Salade met daarover een tahin dressing

Tahin sbagliato

Samin Nosrat: “Sbagliato betekent ‘verkeerd’ in het Italiaans en hoewel ik ‘verkeerd bezig’ was, bleek het eindresultaat er te mogen zijn. Kort nadat ik besloten had dat ik een onweerstaanbaar lekkere, romige, veganistische dressing ging ontwikkelen, begon ik met een volle, witte dressing op basis van tahin. Deze hartige, pittige, kruidige dressing bleek een topper.”

Naar het recept

Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!