
1. Modern Baking
Lees verder na de advertentie
Zeggen we Donna Hay, dan zeggen we koningin der kookboeken. Modern Baking is daar geen uitzondering op. Met recepten voor knapperige koekjes, fudgy brownies, overdadige taarten en romige desserts is dit een echte musthave voor iedere bakliefhebber. Even genoeg zoetigheid achter de kiezen? Op je koffietafel schittert Modern Baking net zo fel als op je kookboekenstandaard.

Lees verder na de advertentie
2. Chocolaterie.
Het was niet zo dat er nog geen boeken waren geschreven over chocolade, maar een boek zoals Hidde de Brabander het voor zich zag, zat er nog niet tussen. Handboeken waren óf heel eenvoudig waren óf meer wetenschappelijk en daardoor meteen heel pittig. Chocolaterie. is weliswaar voor de liefhebber, maar zit er wel precies tussenin. Zeker uitproberen: de chocolademadeleines met purechocoladesaus of ga voor de bijzondere chocoladeravioli met frisse roomkaasvulling.
Lees verder na de advertentie

Lees verder na de advertentie
3. Rutger bakt – de 100 allerbeste recepten
Rutger bakt… en bakt, en bakt. Sinds Rutger van den Broek in 2013 op de publieke omroep als bakkoning wordt betiteld, is er amper een dag voorbij gegaan dat hij niet met zijn handen in de bloem, boter of suiker zat. Na acht bakboeken en een succesvol bakblog met inmiddels meer dan 700 recepten bundelt Rutger van den Broek in Rutger bakt – de 100 allerbeste recepten zijn lekkerste en meest gebakken taarten, koekjes, cakes, gebakjes, broodjes en desserts.

4. Sweet
Hoewel chocolade favoriet is bij Yotam Ottolenghi, zijn er nog meer smaken die de chef kunnen bekoren. Luchtige spongecakes en pavlova’s bijvoorbeeld, omdat ze beschikken over het wow-effect wat je bij een zoet gerecht graag wilt. De recepten in Sweet zorgen er dan ook voor dat je keer op keer iets bakt waar de monden van je tafelgenoten van openvallen. Begin je met luchtig biscuitgebak met kruiden en citrus of toch met een met poedersuiker bestoven, superkruimelig koekje bij de koffie? De keuze is aan jou!

5. Koekjesbijbel
Nog zo’n pareltje van Rutger van den Broek: de koekjesbijbel. En ja, die mag je met zijn 496 pagina’s met recht een bijbel noemen. Menig bakker leerde hiermee de basistechnieken en verrast tegenwoordig iedereen met de lekkerste kleine verleidingen. Van oud-Hollandse klassiekers als Jan Hagel en bokkenpootjes tot internationaal bekende koekjes als amaretti en shortbread. Liever iets totaal anders proberen? Ga dan voor dennenkoeken en craquants met karamel en hazelnoten. Genoeg om te proberen!

Onze tips

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.


