Advertentie
1. Modern Baking
Zeggen we Donna Hay, dan zeggen we koningin der kookboeken. Modern Baking is daar geen uitzondering op. Met recepten voor knapperige koekjes, fudgy brownies, overdadige taarten en romige desserts is dit een echte musthave voor iedere bakliefhebber. Even genoeg zoetigheid achter de kiezen? Op je koffietafel schittert Modern Baking net zo fel als op je kookboekenstandaard.
2. Chocolaterie.
Het was niet zo dat er nog geen boeken waren geschreven over chocolade, maar een boek zoals Hidde de Brabander het voor zich zag, zat er nog niet tussen. Handboeken waren óf heel eenvoudig waren óf meer wetenschappelijk en daardoor meteen heel pittig. Chocolaterie. is weliswaar voor de liefhebber, maar zit er wel precies tussenin. Zeker uitproberen: de chocolademadeleines met purechocoladesaus of ga voor de bijzondere chocoladeravioli met frisse roomkaasvulling.
3. Rutger bakt – de 100 allerbeste recepten
Rutger bakt… en bakt, en bakt. Sinds Rutger van den Broek in 2013 op de publieke omroep als bakkoning wordt betiteld, is er amper een dag voorbij gegaan dat hij niet met zijn handen in de bloem, boter of suiker zat. Na acht bakboeken en een succesvol bakblog met inmiddels meer dan 700 recepten bundelt Rutger van den Broek in Rutger bakt – de 100 allerbeste recepten zijn lekkerste en meest gebakken taarten, koekjes, cakes, gebakjes, broodjes en desserts.
4. Sweet
Hoewel chocolade favoriet is bij Yotam Ottolenghi, zijn er nog meer smaken die de chef kunnen bekoren. Luchtige spongecakes en pavlova’s bijvoorbeeld, omdat ze beschikken over het wow-effect wat je bij een zoet gerecht graag wilt. De recepten in Sweet zorgen er dan ook voor dat je keer op keer iets bakt waar de monden van je tafelgenoten van openvallen. Begin je met luchtig biscuitgebak met kruiden en citrus of toch met een met poedersuiker bestoven, superkruimelig koekje bij de koffie? De keuze is aan jou!
Bestel het boek hier via Bol.com
5. Koekjesbijbel
Nog zo’n pareltje van Rutger van den Broek: de koekjesbijbel. En ja, die mag je met zijn 496 pagina’s met recht een bijbel noemen. Menig bakker leerde hiermee de basistechnieken en verrast tegenwoordig iedereen met de lekkerste kleine verleidingen. Van oud-Hollandse klassiekers als Jan Hagel en bokkenpootjes tot internationaal bekende koekjes als amaretti en shortbread. Liever iets totaal anders proberen? Ga dan voor dennenkoeken en craquants met karamel en hazelnoten. Genoeg om te proberen!
Lees ook: Wil je hebben: 6x de leukste nieuwe kookboeken
Onze tips
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
LAATSTE KANS: krijg het nieuwste boek van Jamie Oliver ‘Simply Jamie’ cadeau
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Foodies boekenclub: “Sandwiches”
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman
Foodies boekenclub: “Nistisima” van Georgina Hayden
Foodies boekenclub: “De Bridgerton Bijbel”
3x heerlijke barbecuerecepten van Jord Althuizen
Foodies boekenclub: “Groentefeest” van Sidney Schutte
Roxanne