1. Modern Baking
Zeggen we Donna Hay, dan zeggen we koningin der kookboeken. Modern Baking is daar geen uitzondering op. Met recepten voor knapperige koekjes, fudgy brownies, overdadige taarten en romige desserts is dit een echte musthave voor iedere bakliefhebber. Even genoeg zoetigheid achter de kiezen? Op je koffietafel schittert Modern Baking net zo fel als op je kookboekenstandaard.
Tip!
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
2. Chocolaterie.
Het was niet zo dat er nog geen boeken waren geschreven over chocolade, maar een boek zoals Hidde de Brabander het voor zich zag, zat er nog niet tussen. Handboeken waren óf heel eenvoudig waren óf meer wetenschappelijk en daardoor meteen heel pittig. Chocolaterie. is weliswaar voor de liefhebber, maar zit er wel precies tussenin. Zeker uitproberen: de chocolademadeleines met purechocoladesaus of ga voor de bijzondere chocoladeravioli met frisse roomkaasvulling.
3. Rutger bakt – de 100 allerbeste recepten
Rutger bakt… en bakt, en bakt. Sinds Rutger van den Broek in 2013 op de publieke omroep als bakkoning wordt betiteld, is er amper een dag voorbij gegaan dat hij niet met zijn handen in de bloem, boter of suiker zat. Na acht bakboeken en een succesvol bakblog met inmiddels meer dan 700 recepten bundelt Rutger van den Broek in Rutger bakt – de 100 allerbeste recepten zijn lekkerste en meest gebakken taarten, koekjes, cakes, gebakjes, broodjes en desserts.
4. Sweet
Hoewel chocolade favoriet is bij Yotam Ottolenghi, zijn er nog meer smaken die de chef kunnen bekoren. Luchtige spongecakes en pavlova’s bijvoorbeeld, omdat ze beschikken over het wow-effect wat je bij een zoet gerecht graag wilt. De recepten in Sweet zorgen er dan ook voor dat je keer op keer iets bakt waar de monden van je tafelgenoten van openvallen. Begin je met luchtig biscuitgebak met kruiden en citrus of toch met een met poedersuiker bestoven, superkruimelig koekje bij de koffie? De keuze is aan jou!
5. Koekjesbijbel
Nog zo’n pareltje van Rutger van den Broek: de koekjesbijbel. En ja, die mag je met zijn 496 pagina’s met recht een bijbel noemen. Menig bakker leerde hiermee de basistechnieken en verrast tegenwoordig iedereen met de lekkerste kleine verleidingen. Van oud-Hollandse klassiekers als Jan Hagel en bokkenpootjes tot internationaal bekende koekjes als amaretti en shortbread. Liever iets totaal anders proberen? Ga dan voor dennenkoeken en craquants met karamel en hazelnoten. Genoeg om te proberen!
Onze tips
Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan
Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!
Zo combineer je eten met het juiste bier
Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar
Bakken in de airfryer: zo doe je dat!
Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!
Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…
Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!
Alles over het kookboek “Veggilaine”, inclusief recepten natuurlijk!
Dit zijn de beste kookboeken van 2024
Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie
Sneak peek: exclusieve recepten uit Jamie Olivers nieuwste boek!
Thomas Panterpoes over zijn nieuwe kookboek: “Ik wil mijn recepten voor iedereen toegankelijk maken.”
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver: ‘Simply Jamie’ is uit!
Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.