Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Biersommelier Nathan Hak

Wat drinken we erbij? 3x fruitige biertjes

In samenwerking met Beerwulf.
Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Sommige zomerrecepten zijn pas echt af met een fris en fruitig zomerbiertje erbij. Biersommelier Nathan Hak maakt voor jou de beste fruitige combinaties. Cheers!

Recept: gebakken zeebaars met chimichurri en zwarte tortillas

gebakken zeebaars

Biersommelier Nathan: “High Wire is een stevige gehopte, fruitige Pale Ale, gebrouwen in het Engelse Huddersfield. De naam Magic Rock High Wire Grapefruit zeg het al, aan deze versie is grapefruit toegevoegd, dat past er als natuurlijk bij. Het eeuwige citrusschijfje op je vis heb je niet meer nodig, want dit bier zorgt voor die fruitige, frisse kick die zo lekker is met de delicate smaak van de vis. De ruime hopgift sluit mooi aan bij de chimichurri met groene kruiden, terwijl het door de olieachtige structuur heen snijdt. Mocht je het bier iets te bitter vinden, gebruik dan iets meer zout in je gerecht, dat tempert de bitters.”

Perfect bij de gebakken zeebaars: de Magic Rock High Wire Grapefruit

magic rock high wire grapefruit

Recept: hangop met rood fruit, chocoladekoekjes en kruidige siroop

hangop

Biersommelier Nathan: “Bier bij je dessert? Maar natuurlijk! Wilderen Kriek levert wat je als eerste zou verwachten van “kriekenbier”: vrij zoet van smaak met een overduidelijke geur van kersen. De basis van deze kriek is een spontaan vergiste lambiek, dat zorgt voor een fris-zure ondertoon. Deze zoete, maar zeker niet plakkerige Kriek, sluit naadloos aan bij het nagerecht. De kruidensiroop vult het bier mooi aan. De balans in zoete en zure smaken, samen met het lichte (3,5%) karakter, maken dit een heerlijk zonnig feestje. Je mag het bier goed koud serveren!”

Dit gerechtje drink je met een Wilderen Kriek.

wilderen kriek

Recept: gebraden kip met abrikozen, braam en rode ui

gebraden kip

Hier drink je natuurlijk een Boon Oude Kriek bij!

Over onze biersommelier Nathan

Als biersommelier raakt Nathan niet uitgepraat over bier. Hij geeft maandelijks tips in foodies om bier met food te combineren. Daarnaast schrijft hij over bier op Beerwulf.

Onze tips

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!