Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
perenbolletjes met anijs

5x bakken met anijs

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Wammes Waggel zong het al vol overtuiging in de film van Ollie B. Bommel: "Anijs, anijs, het lekkerste is anijs." Dat vinden wij ook, vooral in taartjes, cakes of zoete broodjes. Tijd om je keukenschort aan te trekken en iets te bakken met anijs. Deze recepten gaan je nooit vervelen.

1. Suikerbrood met anijs

Met een dikke laag room boter en gestampte muisjes doet zo´n sneetje brood niet onder voor een gebakje. Perfect om op een winterse dag van te genieten.

Suikerbrood met anijs

2. Luchtige karnemelkboterkoek met anijs

Zin in iets wat niet te zwaar is? Kies dan voor dit recept. In slechts twee stappen maak je een heerlijke boterkoek. Al tijdens het garen in de oven verheugen wij ons op een hapje van dit lekkers.

boterkoek

3. Cheesecake met anijs

Bakken met anijs op zijn best: deze cheesecake is een echte favoriet van de redactie. Niet gek, want deze taart is zacht en lekker fris. Breng je een stukje langs als je hem hebt gemaakt.

Cheesecake met anijs

4. Anijstulband

Anijsception! Niet alleen de tulband ga je bakken met anijs, we gebruiken dit ingrediënt ook voor de frosting. Dit witte baksel is een graag geziene gast op iedere tafel. Ook leuk als toetje na een smakelijk diner.

anijstulband

5. Perenbol met anijsboter en hazelnoot

Wauw, deze lekkere bolletjes zijn echt net roosjes. Vergeet een bos bloemen, wij willen liever een valentijnsboeket met deze zoete anijspeertjes.

Ga jij ook bakken met anijs? Vergeet dan niet om je creaties op Instagram te voorzien van #Iamfoodies, zodat wij kunnen meegenieten!

perenbolletjes met anijs

Onze tips

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!