
Pasen met Ottolenghi
Lees verder na de advertentie
Ottolenghi in de lage landen! Heel culinair Nederland stond op zijn kop na het horen van dit nieuws. Op de redactie trokken we lootjes: wie mag er in gesprek met Ottolenghi voor ons paasnummer? Yvonne wrijft ons nog steeds in hoe geweldig hij was. Gelukkig konden we op de redactie wel genieten van Yotams Pecantruffels.

Van start met Bart

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Natuurlijk kwam Bart van Olphen als visexpert al vaker voorbij in foodies. Maar nu weet je zéker dat je hem vaker gaat tegenkomen in ons magazine. We gingen van start met Italiaanse visrecepten in onze Italië-uitgave. Heb je de vis in zoutkorst ‘pesce in crosta di sale‘ al gemaakt? Dat is er eentje voor op je verlanglijstje! Kijk snel terug in onze septemberuitgave op p. 35.

Dosia bakt vegan
Hoe je de lekkerste taarten bakt zonder boter en eieren? Dosia draait haar hand er niet voor om. Daar waren we dit jaar uiteraard nieuwsgierig naar, en jullie al lezers ook, bleek al snel. Toen we in juni gingen bakken met Dosia, namen we onder onze arm meteen alle vragen van foodieslezers mee.

Biertje erbij?
We denken altijd na over lekker eten, mooie recepten en de leukste combinaties van ingrediënten. Maar dit jaar hadden we voor het eerst een vaste biersommelier die ons kwam aanvullen op de redactie. Nog steeds zetten we de recepten op tafel waar we niet over uitgepraat raakten, maar door Nathan kwam er nu iets extra’s bij. Waar let je op bij bierpairing? Hoe zorg je dat smaken elkaar complementeren of versterken?

Proosten met kerst
Al in de zomer zijn we voor onze kerstuitgave aan de slag, en toch is het de most wonderfull fotoshoot of the year. Een momentje om samen te proosten op het feit dat we samen de leukste baan hebben die je maar kunt bedenken. Proost!

Onze tips

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Wat eten we met Sinterklaas? 5x recepten voor pakjesavond

Sinterklaas toetje: dit zijn de lekkerste recepten

Sinterklaas snacks: 11x de lekkerste hapjes

Van romig tot pittig: heerlijke recepten voor zoete aardappelsoep

Sanne
Zweert al tien jaar bij hetzelfde recept voor worteltaart met roomkaasglazuur. Iemand die een banaan eet, is spontaan een beetje minder sympathiek. Voert haar zuurdesem precies genoeg om ermee te kunnen bakken. Zet altijd vast een pan op het vuur voor het recept helemaal gelezen is. Was hoofdredacteur tot 2022.



