Lees verder onder de advertentie
Of het nu Sinterklaas is of niet, er is altijd wel een reden voor een lekker stuk gevulde speculaas als je het ons vraagt. Heerlijk voor bij de koffie, na het eten of gewoon als tussendoortje. En wist je dat het heel makkelijk is om zelf gevulde speculaas te maken? Wij vertellen je hoe!
Lees verder onder de advertentie
Gevulde speculaas
Heb je zin om een middag lekker te bakken? Dan is zelf gevulde speculaas maken echt een aanrader. Het is wel even een werkje, maar dan heb je ook wat. En de amandelspijs? Die maak je natuurlijk ook zelf. Zo heb je de ideale traktatie voor een feestelijke gelegenheid of gewoon zelf als lekker tussendoortje!
Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Amandelspijs maken
Zelf spijs maken is niet alleen leuk om te doen, maar het maakt jouw gevulde speculaas, bitterkoekje, gevulde koek of stol ook aanzienlijk lekkerder. Aangezien een goed begin het halve werk is, delen we eerst het recept voor amandelspijs met je. Maar wees gewaarschuwd: begin op tijd met het maken van de amandelspijs, want deze lekkere vulling moet één week rijpen in de koelkast.
Tip!
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Om jouw gevulde speculaas compleet te maken, raden we je aan om je eigen amandelspijs te maken. Dit duurt eventjes maakt jouw baksel nog vele malen lekkerder dan de variant uit de supermarkt.
Voeg lekker veel citroenschil aan je amandelspijs toe. Dit maakt jouw vulling éxtra smaakvol.
Recept gevulde speculaas maken
Amandelspijs klaar? Bakken maar! Gevulde speculaas maken is misschien nog wel veel makkelijker dan je denkt. Laat voor het beste resultaat het deeg wel goed rusten. Zo heb je in ieder geval de lekkerste baksels om op tafel te zetten.
Gevulde speculaas recept
Of je nu kiest om dit voor pakjesavond te maken met Sinterklaas of jezelf of je gasten trakteert op een lekker tussendoortje, gevulde speculaas is altijd goed!
Ingrediënten
- 150 g koude boter
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 150 g bruine suiker
- 1 el speculaaskruiden
- 3 el melk
- zout
- 250 g amandelspijs
- 1 ei
- 50 g blanke amandelen
- 1 eidooier
Bereiding
Snijd de koude boter in blokjes. Kneed van het bakmeel, de basterdsuiker, de boter, de speculaaskruiden, 2 eetlepels melk en een snuf zout een soepel deeg. Vorm twee ballen van het deeg en laat ze afgedekt ca. 1 uur in de koelkast rusten.
Verkruimel het amandelspijs en meng het met het ei tot een gladde massa. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2).
Rol het deeg uit tot 2 rechthoekige plakken. Bekleed een ingevette en met bloem bestoven bakblik met 1 van de plakken. Verdeel het amandelspijs over het deeg en druk het goed aan. Leg de andere plak deeg erbovenop, druk hem voorzichtig aan en snijd de randen netjes bij.
Druk de blanke amandelen in het deeg. Meng de eidooier met 1 eetlepel melk en bestrijk de bovenkant van de speculaas met dit mengsel. Bak de speculaas 40-45 minuten in de oven.
Onze tips
6x bakken met speculaaskruiden
Dit is het verschil tussen speculoos en speculaas
5x bakken met amandelspijs
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Van sushi tot saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten
Smoothie maken: 7x de lekkerste recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.
Lees verder onder de advertentie