Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
gevulde speculaas bakken recept

Zelf gevulde speculaas maken: zo doe je dat

Advertentie

Het heerlijk avondje komt eraan... Dit weekend is het perfecte moment om zelf gevulde speculaas te maken. De amandelspijs voor de vulling moet namelijk een week rijpen. Als je vandaag aan de slag gaat, ben je precies op tijd voor pakjesavond!

Zelf gevulde speculaas maken

Zin in een leuke middag? Dan is zelf gevulde speculaas maken een echte aanrader. Het is even een werkje, maar dan kun je op pakjesavond wél het hele gezin verrassen met wat lekkers. Als ze tenminste zoet zijn geweest… En de amandelspijs? Die maak je natuurlijk ook zelf.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Zelf amandelspijs maken

Zelf amandelspijs maken is eigenlijk een must voor pakjesavond. Het is niet alleen leuk om te doen, het maakt jouw gevulde speculaas, bitterkoekje of gevulde koek ook aanzienlijk lekkerder. Aangezien een goed begin het halve werk is, delen we eerst het recept voor amandelspijs met je.

Want voordat je jouw gevulde speculaas gaat bakken, raden we je dan ook aan om je eigen spijs te maken. Dit maakt jouw creatie namelijk nog vele malen lekkerder dan de variant uit de supermarkt. Onze tip: voeg lekker veel citroenschil toe. Dit maakt jouw vulling éxtra lekker.

Varieer met de hoeveelheid suiker naar smaak. Begin niet te laat met het maken van de amandelspijs want deze lekkere vulling moet één week rijpen in de koelkast. Zo ben je zeker op tijd voor het heerlijk avondje.

> naar het recept: amandelspijs

zelf amandelspijs maken

Recept: gevulde speculaas

Amandelspijs klaar? Bakken maar! Het speculaas bakken kan beginnen. En dit is misschien nog wel veel makkelijker dan je denkt. Laat voor het beste resultaat het deeg wel goed rusten. Zo heb je in ieder gegarandeerd de lekkerste baksels met Sinterklaas om op tafel te zetten. Laat pakjesavond maar komen!

> naar het recept: gevulde speculaas

gevulde speculaas bakken recept

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!