Bakken met spijs

Spijs smaakt rijk – het is zoet, het is smeuïg het heeft de kenmerkende lichtbittere bijsmaak van amandelen. Idealiter is spijs enerzijds zijdezacht van structuur, maar heeft ook nog net een beetje bite van de amandelen. Het is daarmee de ideale vulling voor vele deegsoorten – van brooddeeg tot bladerdeeg. Hoog tijd om ermee aan de bak te gaan! Ter inspiratie delen wij de lekkerste recepten om te bakken met spijs. Van gevulde speculaas tot het bekende koekje de Weesper mop.

Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Appelgalette met spijs

Staan er onverwachts gasten voor de deur? Deze appelgalette met spijs is een stuk eenvoudiger om te maken dan de klassieke appeltaart. Bijkomend voordeel: het hele huis zal gelijk heerlijk geuren naar kaneel en appeltjes.

> naar het recept: appelgalette met spijs

Appelgalette met spijs

Focaccia met spijs en amandelen

Dit Italiaanse platbrood is oorspronkelijk hartig met olijfolie en kruiden als rozemarijn. Maar ook van de zoete variant gaan we watertanden. Bakken met spijs smaakte nog nooit zo goed!

> naar het recept: focaccia met spijs en amandelen

Wat is spijs?

Amandeltaart

De amandeltaart is de ultieme taart voor knusse herfstavonden. Delen mag, maar hoeft natuurlijk niet. We begrijpen het als je de hele taart het liefste voor jezelf houdt. Comfort food ten top.

> naar het recept: amandeltaart

Amandeltaart bakken met spijs

Weesper mop

De Weesper mop is weliswaar een klein koekje, maar wel eentje met heel veel smaak. Ze worden gekenmerkt door de toevoeging van amandel in de vorm van amandelspijs en losse noten. Heerlijk voor bij de koffie, heus niet alleen als je uit de regio komt.

> naar het recept: Weesper mop

Koekje weespermoppen

Gevulde speculaas

Zin in een leuke middag? Dan is gevulde speculaas bakken een echte aanrader. Het is even een werkje, maar dan kan je wél het hele gezin verrassen met wat lekkers. Als ze tenminste zoet zijn geweest…

> naar het recept: gevulde speculaas

gevulde speculaas bakken recept

Lees ook: Wat is spijs en wat kun je ermee?