Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Dé keukentips van 13 bekende chefs en foodbloggers

Dé keukentips van 13 bekende chefs en foodbloggers

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Tips over hoe je dingen het beste kunt aanpakken zijn altijd welkom. Self.com vroeg 13 bekende chefs en foodbloggers naar hun keukentips die jij vanaf nu ook kunt toepassen! Eerder deelden wij onze eigen keukenhacks, lees hier deel één en deel twee.

Ken Oringer, chef en eigenaar bij Toro, New York

“Ik doe werkelijk waar óveral sojasaus in. Het maakt niet uit wat het is, al is het niet Aziatisch, ik doe het er in. Ik doe zelfs een scheutje door mijn bolognesesaus, paella of door salades. Er is niets lekkerder.”

Erik Battes, executive chef bij Morimoto, New York

“Ik doe alle cherrytomaatjes tegelijk tussen twee deksels van een klein vierkant bakje. Vervolgens houd ik het vast en snijd ik ze allemaal in één keer door. Scheelt een hoop tijd en werk!”

Makani Gerardi, chef bij Pono Burger, Santa Monica

“Ik voeg overal de zogenaamde ‘eilandsmaak’ uit Hawaii aan toe, zoals een compote van aardbei-balsamico compote of guave-rumsaus.”

Santiago Guerrero, chef de cuisine bij Manzanilla, New York

“Ik kan absoluut niet zonder Maldon zeezout. Het is perfect om alle gerechten mee af te maken.”

Tim Love, chef van Lonesome Dove, Fort Worth

“Ik pers altijd aan het einde van het bakken van vlees wat citroensap uit en besprenkel het vlees met het sap. Dit maakt het vlees heerlijk mals.”

Daniel Holzman, chef en mede-eigenaar van The Meatball Job, New York

“Je moet altijd met het snijvlak van je mes een teentje knoflook met schil en al kneuzen. Dat scheelt je een hoop gepruts.”

Jenna Mahony, auteur van Small Apartment Hacks

“Mijn ultieme keukengadget is een cafetière. Niet alleen voor koffie, je kunt dit apparaat ook voor andere dingen gebruiken.”

Helen Dujardin, foodblogger en fotografe van Tartelette

“Kies je olijfolie zorgvuldig. Er zijn zoveel verschillende soorten en elke soort olie past weer bij een ander recept.”

Anthony Chittum, chef van Antony Chittum, Washington DC

“Zet tijdens het bereiden van je ingrediënten een kommetje bij je op het aanrecht. Zo kun je daar je afval in doen en hoef je daarna maar één keer naar de prullenbak te lopen.”

Dale Talde, chef van Talde, New York

“Één van mijn favoriete geheimen is om overal een beetje gehakte Spaanse peper door te doen. Het is goed om verschillende kruiden aan je gerechten toe te voegen, maar Spaanse peper maakt alles af.”

Eden Grinchpan, presentatrice van het kookprogramma Eden Eats

“Ik ben nergens meer zonder mijn keukentang, het is een verlengstuk van mijn handen! Ik gebruik ‘m uiteraard om vlees te grillen, maar ook om dingen om te keren in de oven, in saus te roeren en hete deksels te pakken.”

Ashley Rodriguez, blogger van Not Without Salt

“Ik kan niet zonder Parmezaanse kaas. Naast een saaie pasta kan het ook vele andere gerechten zoveel meer smaak geven. Ik gebruik altijd de allerbeste kaas, iets prijziger, maar je doet er lang mee.”
Bron: self.com, Photo by Mikael Cho on Unsplash, Photo by Michael Browning on Unsplash.

Onze tips

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!