Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
mini-stol op bord

Kleine stol, groots effect: zo maak je van het kerstontbijt een feestje

In samenwerking met Jumbo

Wil jij deze kerst weleens wat anders op tafel zetten? Maak er tijdens een ontbijt een feestje van met mini-stolletjes en onze heerlijke tips om ze te beleggen.

Lees verder na de advertentie

Een mooi gedekte tafel, dampende kopjes koffie of thee, een kan verse jus en natuurlijk heel veel lekkers. Het kerstontbijt is voor steeds meer gezinnen hƩt moment om er een feestje van te maken. Of je nu gaat voor een rustige start van de dag of het groots aanpakt en de hele familie uitnodigt; de klassieke stol mag natuurlijk niet ontbreken. Maar dit jaar pakken we het anders aan: met feestelijke mini-stolletjes!

Op zoek naar recepten voor de feestdagen?

E-mailadres
Ontvang het miniboekje en elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Feestelijke mini-stolletjes

Lees verder na de advertentie

Een klassieke kerststol hoort natuurlijk bij het kerstontbijt. Maar soms is-ie wel wat groot. Dat is niet altijd even handig. Bijvoorbeeld als je maar met zijn tweetjes thuis bent, een paar plakken voldoende zijn of juist als je echt wil uitpakken. De feestelijke mini-stolletjes van Jumbo zijn dan echt een uitkomst.

Ze zijn klein van stuk maar hebben een groots effect. Want zo’n stolletje op je bord staat toch gewoon gelijk gezellig? Ze zijn verkrijgbaar in twee smaken. Een kruidig stolletje met appel en kaneel en een naturel variant. Iedereen aan tafel kan kiezen wat ‘ie lekker vindt. Niet alleen in de basis maar ook in het beleg…

Lees verder na de advertentie

Kleine stol, groots effect

Maak er deze kerst een feestje van door aan de ontbijttafel iedereen zijn eigen stolletje te laten samenstellen. Da’s pas gezellig! Kies je favoriete basis uit en daarna komt het beleg. Wij tippen alvast onze favoriete variaties:

Lees verder na de advertentie

Variatie 1:

Snijd het stolletje horizontaal door en bestrijk met 1 el pistachepasta. Garneer met pure hagelslag en verse frambozen.

Variatie 2:

Snijd het stolletje horizontaal door en bestrijk met 1 el clotted cream (evt. vervangen door mascarpone). Verdeel er 1 el sinaasappelmarmelade over.

Variatie 3:

Snijd het stolletje horizontaal door en beleg royaal met zachte geitenkaas. Verdeel er plakjes verse vijg over en bedruip met ca. 1 tl aceto balsamico.

Wekelijks handige kooktips ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!