Advertentie
Hoera, het is voorjaar! Wij kunnen niet wachten tot we daadwerkelijk met het zonnetje op onze bol buiten kunnen gaan eten. Heb jij ook al lentekriebels? Ga dan aan de slag met onze voorjaarsfavorieten. Wij hebben de lekkerste lente recepten voor je op een rijtje gezet.
Frisse lente recepten
Zodra het zonnetje begint te schijnen krijgen wij spontaan zin in fijne, zomerse smaken. Met deze heerlijke lente recepten haal je de zon in e bol. Of je nu gaat voor hartig of zoet, wij gaan voor een frisse touch. En natuurlijk koken wij met de voorjaarsfavorieten: rabarber en asperges. Lang leve de lente!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Frisse lente recepten:
Venkelsalade met rivierkreeft van Estée Strooker
Voor het eerste gerecht in het rijtje van frisse lente recepten spieken we bij chef Estée Stroker. Voor deze frisse salade gebruikt ze de gehele venkel inclusief het groene loof. Serveer de venkelsalade op een klein bordje en garneer met met de plakjes mandarijn en daar bovenop de rivierkreeftjes.
Naar het receptWarme krieltjessalade met zachtgekookt ei
We mogen weer; het is eindelijk aspergetijd! We combineren de groene variant met krieltjes en een zachtgekookt ei. Lekkerder dan dit wordt het haast niet.
Naar het receptFrisse aardappelsoep met lente-ui en ciderazijn
Soepen zijn niet vaak fris van smaak, maar deze aardappelsoep zeker wel! De toevoeging van ciderazijn is verrassend én erg lekker. Probeer het eens. We garanderen; je wilt ‘m hierna nog veel vaker op tafel zetten.
Naar het receptCranberry-sinaasappel smoothiebowl
Ook bij het ontbijt gaan wij voor een zuurtje. We maken een smoothiebowl met cranberries en sinaasappel. Gebruik je cranberries uit de diepvries? Dan krijgt je smoothie een dikkere, bijna milkshake-achtige structuur. Kies vooral wat je zelf lekker vindt!
Naar het receptDoperwtengazpacho met burrata en lentesalade
Het groen spat zowat van de foto af! Deze heldergroene doperwtengazpacho is waanzinnig van kleur en vormt een mooi contrast met de chioggia bieten. Een waar kleurspektakel. Als je hier geen lentekriebels van krijgt dan weten wij het ook niet.
Naar het receptAndijviesalade met ham
Andijvie en ham zijn een klassieke combinatie. In de lente combineren we ze alleen niet in een stamppot maar in een heerlijke salade. De dot crème fraîche maakt het geheel helemaal af.
Naar het receptRabarbertaartje met steranijs-custard
Een recept met rabarber kon natuurlijk niet in dit lijstje met lente recepten ontbreken. Om te vieren dat het rabarberseizoen weer is begonnen maken wij een taart met steranijs-custard. De zure smaak van rabarber vraagt om iets zoets en komt daarom perfect tot zijn recht in deze lekkere, frisse taart.
Naar het receptFrisse aubergines met munt en yoghurt
Door de yoghurt-munt dip zijn deze aubergines waanzinnig fris van smaak. Een beetje paprikapoeder erop and you’re good to go. Dit is een heerlijk bijgerecht voor bij de barbecue. Wij zien het al helemaal voor ons!
Naar het receptPoke cake met citroen en bosbessen
Luchtige citroencake? Sappige bosbessen? Roomkaasfrosting? Heb je in je hoofd drie keer ‘mmm lekker’ geroepen? Dan is deze cake echt iets voor jou!
Naar het receptOnze tips
Marieke Slettenhaar
Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.