Frisse lente recepten

Zodra het zonnetje begint te schijnen krijgen wij spontaan zin in fijne, zomerse smaken. Of je nu gaat voor hartig of zoet, wij gaan voor een frisse touch. En natuurlijk koken wij met de voorjaarsfavorieten: rabarber en asperges. Lang leve de lente!

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Venkelsalade met rivierkreeft

Voor het eerste gerecht in het rijtje van frisse lente recepten spieken we bij chef Estée Stroker. Voor deze frisse salade gebruikt ze de gehele venkel inclusief het groene loof. Serveer de venkelsalade op een klein bordje en garneer met met de plakjes mandarijn en daar bovenop de rivierkreeftjes.

kerst voorgerecht

Warme krieltjessalade met zachtgekookt ei

We mogen weer; het is eindelijk aspergetijd! We combineren de groene variant met krieltjes en een zachtgekookt ei. Lekkerder dan dit wordt het haast niet.

lente recepten

Frisse aardappelsoep met lente-ui en ciderazijn

Soepen zijn niet vaak fris van smaak, maar deze aardappelsoep zeker wel! De toevoeging van ciderazijn is verrassend én erg lekker. Probeer het eens. We garanderen; je wilt ‘m hierna nog veel vaker op tafel zetten.

lente recepten

Cranberry-sinaasappel smoothiebowl

Ook bij het ontbijt gaan wij voor een zuurtje. We maken een smoothiebowl met cranberries en sinaasappel. Gebruik je cranberries uit de diepvries? Dan krijgt je smoothie een dikkere, bijna milkshake-achtige structuur. Kies vooral wat je zelf lekker vindt!

13-smoothie bowl

Doperwtengazpacho met burrata en lentesalade

Het groen spat zowat van de foto af! Deze heldergroene doperwtengazpacho is waanzinnig van kleur en vormt een mooi contrast met de chioggia bieten. Een waar kleurspektakel. Als je hier geen lentekriebels van krijgt dan weten wij het ook niet.

doperwtengazpacho

Andijviesalade met ham

Andijvie en ham zijn een klassieke combinatie. In de lente combineren we ze alleen niet in een stamppot maar in een heerlijke salade. De dot crème fraîche maakt het geheel helemaal af.

frisse recepten

Rabarbertaartje met steranijs-custard

Een recept met rabarber kon natuurlijk niet in dit lijstje met lente recepten ontbreken. Om te vieren dat het rabarberseizoen weer is begonnen maken wij een taart met steranijs-custard. De zure smaak van rabarber vraagt om iets zoets en komt daarom perfect tot zijn recht in deze lekkere, frisse taart.

Rabarbertaartje met steranijs-custard

Frisse aubergines met munt en yoghurt

Door de yoghurt-munt dip zijn deze aubergines waanzinnig fris van smaak. Een beetje paprikapoeder erop and you’re good to go. Dit is een heerlijk bijgerecht voor bij de barbecue. Wij zien het al helemaal voor ons!

aubergine krokant

Poke cake met citroen en bosbessen

Luchtige citroencake? Sappige bosbessen? Roomkaasfrosting? Heb je in je hoofd drie keer ‘mmm lekker’ geroepen? Dan is deze cake echt iets voor jou!

Poke cake met citroen en bosbessen