
Hoera, het is voorjaar! Wij kunnen niet wachten tot we daadwerkelijk met het zonnetje op onze bol buiten kunnen gaan eten. Heb jij ook al lentekriebels? Ga dan aan de slag met onze voorjaarsfavorieten. Wij hebben de lekkerste lente recepten voor je op een rijtje gezet.
Lees verder na de advertentie
Lente recepten
Zodra het zonnetje begint te schijnen krijgen wij spontaan zin in fijne, zomerse smaken. Met deze heerlijke lente recepten haal je de zon in e bol. Of je nu gaat voor hartig of zoet, wij gaan voor een frisse touch. En natuurlijk koken wij met de voorjaarsfavorieten: rabarber en asperges. Lang leve de lente!
Iedere vrijdag het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox?
Frisse lente recepten:

Venkelsalade met rivierkreeft van Estée Strooker
Voor het eerste gerecht in het rijtje van frisse lente recepten spieken we bij chef Estée Stroker. Voor deze frisse salade gebruikt ze de gehele venkel inclusief het groene loof. Serveer de venkelsalade op een klein bordje en garneer met met de plakjes mandarijn en daar bovenop de rivierkreeftjes.

Warme krieltjessalade met zachtgekookt ei
We mogen weer; het is eindelijk aspergetijd! We combineren de groene variant met krieltjes en een zachtgekookt ei. Lekkerder dan dit wordt het haast niet.

Frisse aardappelsoep met lente-ui en ciderazijn
Soepen zijn niet vaak fris van smaak, maar deze aardappelsoep zeker wel! De toevoeging van ciderazijn is verrassend én erg lekker. Probeer het eens. We garanderen; je wilt ‘m hierna nog veel vaker op tafel zetten.

Cranberry-sinaasappel smoothiebowl
Ook bij het ontbijt gaan wij voor een zuurtje. We maken een smoothiebowl met cranberries en sinaasappel. Gebruik je cranberries uit de diepvries? Dan krijgt je smoothie een dikkere, bijna milkshake-achtige structuur. Kies vooral wat je zelf lekker vindt!

Doperwtengazpacho met burrata en lentesalade
Het groen spat zowat van de foto af! Deze heldergroene doperwtengazpacho is waanzinnig van kleur en vormt een mooi contrast met de chioggia bieten. Een waar kleurspektakel. Als je hier geen lentekriebels van krijgt dan weten wij het ook niet.

Andijviesalade met ham
Andijvie en ham zijn een klassieke combinatie. In de lente combineren we ze alleen niet in een stamppot maar in een heerlijke salade. De dot crème fraîche maakt het geheel helemaal af.

Rabarbertaartje met steranijs-custard
Een recept met rabarber kon natuurlijk niet in dit lijstje met lente recepten ontbreken. Om te vieren dat het rabarberseizoen weer is begonnen maken wij een taart met steranijs-custard. De zure smaak van rabarber vraagt om iets zoets en komt daarom perfect tot zijn recht in deze lekkere, frisse taart.

Frisse aubergines met munt en yoghurt
Door de yoghurt-munt dip zijn deze aubergines waanzinnig fris van smaak. Een beetje paprikapoeder erop and you’re good to go. Dit is een heerlijk bijgerecht voor bij de barbecue. Wij zien het al helemaal voor ons!

Poke cake met citroen en bosbessen
Luchtige citroencake? Sappige bosbessen? Roomkaasfrosting? Heb je in je hoofd drie keer ‘mmm lekker’ geroepen? Dan is deze cake echt iets voor jou!
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Onze tips

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag

Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten

Zo kun je zelf het perfecte naan brood maken

11x verkoelende zomerse drankjes

Deze makkelijke mocktails maak je in een paar minuten

9x rabarber recepten: van taart tot compote

Wraps met kip: 9x heerlijke recepten

Deze moederdagcadeaus zijn zó lekker dat je ze bijna zelf wilt houden
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.