Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
doperwtengazpacho

Leve de lente: 11x frisse recepten

Advertentie

Hoera, het is voorjaar! Wij kunnen niet wachten tot we daadwerkelijk met het zonnetje op onze bol buiten kunnen gaan eten. Heb jij ook al lentekriebels? Ga dan aan de slag met onze voorjaarsfavorieten. Wij hebben de lekkerste lente recepten voor je op een rijtje gezet.

Frisse lente recepten

Zodra het zonnetje begint te schijnen krijgen wij spontaan zin in fijne, zomerse smaken. Met deze heerlijke lente recepten haal je de zon in e bol. Of je nu gaat voor hartig of zoet, wij gaan voor een frisse touch. En natuurlijk koken wij met de voorjaarsfavorieten: rabarber en asperges. Lang leve de lente!

Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Frisse lente recepten:

kerst voorgerecht

Venkelsalade met rivierkreeft van Estée Strooker

Voor het eerste gerecht in het rijtje van frisse lente recepten spieken we bij chef Estée Stroker. Voor deze frisse salade gebruikt ze de gehele venkel inclusief het groene loof. Serveer de venkelsalade op een klein bordje en garneer met met de plakjes mandarijn en daar bovenop de rivierkreeftjes.

Naar het recept
Cover voor

Warme krieltjessalade met zachtgekookt ei

We mogen weer; het is eindelijk aspergetijd! We combineren de groene variant met krieltjes en een zachtgekookt ei. Lekkerder dan dit wordt het haast niet.

Naar het recept
Cover voor

Frisse aardappelsoep met lente-ui en ciderazijn

Soepen zijn niet vaak fris van smaak, maar deze aardappelsoep zeker wel! De toevoeging van ciderazijn is verrassend én erg lekker. Probeer het eens. We garanderen; je wilt ‘m hierna nog veel vaker op tafel zetten.

Naar het recept
13-smoothie bowl

Cranberry-sinaasappel smoothiebowl

Ook bij het ontbijt gaan wij voor een zuurtje. We maken een smoothiebowl met cranberries en sinaasappel. Gebruik je cranberries uit de diepvries? Dan krijgt je smoothie een dikkere, bijna milkshake-achtige structuur. Kies vooral wat je zelf lekker vindt!

Naar het recept
gazpacho

Doperwtengazpacho met burrata en lentesalade

Het groen spat zowat van de foto af! Deze heldergroene doperwtengazpacho is waanzinnig van kleur en vormt een mooi contrast met de chioggia bieten. Een waar kleurspektakel. Als je hier geen lentekriebels van krijgt dan weten wij het ook niet.

Naar het recept
Cover voor

Andijviesalade met ham

Andijvie en ham zijn een klassieke combinatie. In de lente combineren we ze alleen niet in een stamppot maar in een heerlijke salade. De dot crème fraîche maakt het geheel helemaal af.

Naar het recept
Rabarbertaartje met steranijs-custard

Rabarbertaartje met steranijs-custard

Een recept met rabarber kon natuurlijk niet in dit lijstje met lente recepten ontbreken. Om te vieren dat het rabarberseizoen weer is begonnen maken wij een taart met steranijs-custard. De zure smaak van rabarber vraagt om iets zoets en komt daarom perfect tot zijn recht in deze lekkere, frisse taart.

Naar het recept
aubergine krokant

Frisse aubergines met munt en yoghurt

Door de yoghurt-munt dip zijn deze aubergines waanzinnig fris van smaak. Een beetje paprikapoeder erop and you’re good to go. Dit is een heerlijk bijgerecht voor bij de barbecue. Wij zien het al helemaal voor ons!

Naar het recept
Poke cake met citroen en bosbessen

Poke cake met citroen en bosbessen

Luchtige citroencake? Sappige bosbessen? Roomkaasfrosting? Heb je in je hoofd drie keer ‘mmm lekker’ geroepen? Dan is deze cake echt iets voor jou!

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!