
Yes, het is lente! De zon laat zich vaker zien, de vogeltjes fluiten en we krijgen massaal zin in frisse gerechten. Ga lekker aan de slag met deze bakrecepten voor de lente en je maakt elke dag nog een beetje beter.
Lees verder na de advertentie
Bakken in de lente
We zijn maar al te blij dat het weer lente is: het voorjaarszonnetje schijnt en de seizoensgroenten en het verse fruit ligt weer op de markt. We krijgen er kriebels van in onze buik. Om dat even goed te vieren gaan wij lekker aan de bak met deze lekkere lente bakrecepten. Wat dacht je van rabarber-blondies, worteltaart of een frisse cake? Dit zijn onze favorieten!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Lente bakrecepten

Bakewell-taart met lemoncurd en pistachenoten
De bakewell-taart is een klassiek Engels gebak. Traditioneel wordt deze taart met frambozenjam gemaakt maar wij gaan voor lekker fris: met lemoncurd en pistachenoten. Deze mag niet missen in ons rijtje voor lente bakrecepten!

Poke cake met citroen en bosbessen
Heb je het over lente bakrecepten, dan heb je het over deze cake. Luchtige citroencake? Sappige bosbessen? Roomkaasfrosting? Heb je in je hoofd drie keer ‘hmm lekker’ geroepen, dan is deze cake echt iets voor jou.

Rabarber-custard-blondies
Blondies zijn brownies gemaakt met witte in plaats van pure chocolade. De custard en rabarber maken de blondies extra fudgy en smeuïg. Je kunt in plaats van rabarber willekeurige vruchtencompote of jam gebruiken, bijvoorbeeld frambozenjam. Verdeel hem in kleine lepeltjes over het beslag en trek met een satéprikker door het beslag voor een mooie swirl.

Frisse glutenvrije worteltjestaart
Dit is zo ongeveer de sappigste worteltaart die je maar kunt bakken. Het roomkaasglazuur, met een vleugje versgeraspte sinaasappelschil erbovenop, is pure verwennerij en de specerijen en noten maken elke hap spannend.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Kwark-maanzaadcake met blauwe bessen
Deze frisse kwark-maanzaadcake mag daarin zeker niet ontbreken. Vervang het maanzaad eens door geraspte kokos. Lekker fris!

Limoncello-cheesecake met rabarbercompote
Fris en zoet voeren de boventoon in deze geweldige cheesecake. En weet je wat deze taart nog lekkerder maakt? De bodem is van chocolade! Loopt het water jou ook spontaan in de mond? Wacht niet langer en duik de keuken in met dit heerlijke recept. Niet te gretig, de taart moet goed afkoelen als deze uit de oven komt.

Amandelsemifreddo met perziken in vanille-marsalasiroop
Semi freddo betekent letterlijk “half koud” en dat is precies wat dit Italiaanse dessert zo geweldig maakt. De bevroren mousse heeft een lekkere structuur en het liefst zou je dit elke dag willen eten. Waarom ook niet?
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Bakewell-taart met lemoncurd en pistachenoten
De bakewell-taart is een klassiek Engels gebak. Traditioneel wordt deze taart met frambozenjam gemaakt maar wij gaan voor lekker fris: met lemoncurd en pistachenoten.
Ingrediënten
Bereiding
Meng voor het deeg 250 g bloem met het zout in een kom. Voeg 125 g boter toe en wrijf hem met je vingertoppen door de bloem tot een kruimelig deeg. Voeg het ei en 2-3 el ijskoud water toe en kneed alles met je handen zo kort mogelijk door elkaar tot er een glad deeg ontstaat dat samenkomt tot een bal. Wikkel de deegbal in vershoudfolie en zet hem ca. 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verwijder het folie en rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad rond (ca. 26 cm Ø) uit. Bestrooi het deeg met 30 g gehakte pistachenoten en druk ze met de deegroller licht in het deeg. Vet een vlaai- of quichevorm (20 cm Ø) in met boter en bekleed met het deeg. Snijd het overtollige deeg eraf en druk de randen een beetje aan. Zet de vorm in de koelkast.
Maal voor de frangipane 150 g pistachenoten in een keukenmachine fijn. Klop de zachte boter en de suiker in een grote kom met een elektrische mixer romig. Voeg de citroenschil, de gekneusde kardemomzaadjes en een snuf zout toe. Voeg de eieren toe en klop alles kort verder tot een gladde massa. Spatel de gemalen pistachenoten en de bloem erdoorheen.
Lepel de lemoncurd over de gekoelde deegbodem. Verdeel de frangipane erover en strijk glad. Bak 35-40 minuten in de oven tot de deegranden goudbruin beginnen te kleuren en de vulling stevig is geworden, maar in het midden nog wel een beetje wiebelig is. Dek eventueel af met aluminiumfolie wanneer de bovenkant te bruin kleurt. Laat helemaal afkoelen.
Meng de poedersuiker met genoeg citroensap zodat er een dik, schenkbaar glazuur ontstaat. Besprenkel de taart met het glazuur en bestrooi met de overige gehakte pistachenoten. Snijd de taart in punten en serveer.
Onze tips
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.