Bakken met citroen

Citroen, moet je doen! En dan het liefst in een bakblik. Dit weekend gaan we voor fris en zomers door te bakken met citroen. De friszure smaak van citroen past namelijk perfect bij zoete baksels. Heb je nog een flesje limoncello in de vriezer liggen? Haal deze maar tevoorschijn, dat maakt het bakken nóg leuker!

1. Citroentaart met citroen-basilicumroom en grapefruit

Klein taartje, groots plezier. Van deze frisse smaaksensatie krijgen we geen genoeg. Heb je al weleens iets zoet gemaakt met basilicum? Klinkt misschien een beetje gek, maar het is ontzettend lekker. Beloofd!

Citroentaart met citroen-basilicumroom en grapefruit

2. Rozijnenbrood met citroenvulling

Dit feestelijke brood uit Foodies gaat nooit out of style. Brood bakken met citroen is net even anders dan je gewend bent en oh zo lekker. Om je vingers bij af te likken.

Rozijnenbrood met citroenvulling

3. Citroen-bosbessenrepen

Wil je iets lekkers om mee te nemen tijdens je wandeling? Laat je ontbijtkoek thuis en maak eens citroen-bosbessenrepen. Neem ze mee in je tas, ideaal voor een dagje weg of de lekkere trek.

Citroen-bosbessenrepen

4. Romige lemoncurd-tijmtaart

Als iemand weet hoe je een fantastische vegan taart moet bakken met citroen, is het Niki Webster wel. Deze heerlijke verleiding is de favoriet van haar moeder. Wij snappen absoluut waarom.

Romige lemoncurd-tijmtaart (vegan)

5. Citroencake

Bakken met citroen wordt een feestje als deze cake in de oven staat. Je huis zal zich vullen met de heerlijke geuren en het is dan ook bijna zonde om hem uit de oven te halen. Laat ‘m even afkoelen voordat je de cake aansnijdt. Dat wachten is misschien wel het moeilijkste van dit recept!

Citroencake

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.