Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Maanzaadcake met vlierbloesem en aardbeien

3x bakken met vlierbloesem

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete recepten met vlierbloesem bij elkaar. Ga jij met vlierbloesem bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Bakken met vlierbloesem

De vlier staat volop in bloei! Misschien heb je ze de witte bloemetjes al gespot in de berm, of heb je zelfs een boom in de tuin? Van vlierbloesem maak je de lekkerste siroop en wist je dat je ook heel goed met vlierbloesem kunt bakken? Probeer een van deze recepten zelf maar eens uit!

Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Maanzaadcake met vlierbloesem en aardbeien

Siroop erin en bloemetjes erop, deze cake heeft het allemaal. Met de verse aardbeien is het de perfecte lentetaart. En zeg nou zelf, is het geen plaatje?

> naar het recept: maanzaadcake met vlierbloesem en aardbeien

Maanzaadcake met vlierbloesem en aardbeien

Kruisbessenvlaai met meringue

Yvette van Boven: “Kruisbessen zijn zoet-zurig van smaak, dus dat romige meringuedeksel werkt dan als een mooi tegenwicht.” En dat geldt ook voor de zoete vlierbloesemsiroop die erin gaat, heel lekker in combinatie met de wat zure bessen.

> naar het recept: kruisbessenvlaai met meringue

Kruisbessenvlaai met meringue

Trifle met kruisbessenpuree en vlierbloesemsiroop

Dat de combinatie kruisbessen en vlierbloesempuree populair is blijkt ook uit deze trifle. Laagje voor laagje bouw je hem op en het liefst versier je hem met eetbare bloemetjes of een paar takjes vlierbloesem. Zo maak je hem helemaal af!

> naar het recept: trifle met kruisbessenpuree en vlierbloesemsiroop

Trifle met kruisbessenpuree en vlierbloesemsiroop

Lees ook: Zelf vlierbloesemsiroop maken

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!