
Bakken met vlierbloesem
Lees verder na de advertentie
De vlier staat volop in bloei! Misschien heb je ze de witte bloemetjes al gespot in de berm, of heb je zelfs een boom in de tuin? Van vlierbloesem maak je de lekkerste siroop en wist je dat je ook heel goed met vlierbloesem kunt bakken? Probeer een van deze recepten zelf maar eens uit!
Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Maanzaadcake met vlierbloesem en aardbeien
Siroop erin en bloemetjes erop, deze cake heeft het allemaal. Met de verse aardbeien is het de perfecte lentetaart. En zeg nou zelf, is het geen plaatje?
> naar het recept: maanzaadcake met vlierbloesem en aardbeien
Kruisbessenvlaai met meringue
Yvette van Boven: “Kruisbessen zijn zoet-zurig van smaak, dus dat romige meringuedeksel werkt dan als een mooi tegenwicht.” En dat geldt ook voor de zoete vlierbloesemsiroop die erin gaat, heel lekker in combinatie met de wat zure bessen.
> naar het recept: kruisbessenvlaai met meringue
Trifle met kruisbessenpuree en vlierbloesemsiroop
Dat de combinatie kruisbessen en vlierbloesempuree populair is blijkt ook uit deze trifle. Laagje voor laagje bouw je hem op en het liefst versier je hem met eetbare bloemetjes of een paar takjes vlierbloesem. Zo maak je hem helemaal af!
> naar het recept: trifle met kruisbessenpuree en vlierbloesemsiroop
Lees ook: Zelf vlierbloesemsiroop maken
Onze tips

Dit zijn de beste kazen voor kaasfondue

16x toetjes in een glaasje

6x bakken met speculaaskruiden

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?






