Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
bakken met abrikozen cheesecake

5x bakken met abrikozen

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Vers, gedroogd of uit blik: wij zijn gek op abrikozen. Dit weekend gaan we ze volop gebruiken in zoete gerechten. Ben je er klaar voor? Tijd om te bakken met abrikozen! Wij zochten onze 5 favoriete recepten met abrikozen bij elkaar. Welke weekendbaksels maak jij? Deel ze op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

1. Earlgreybrood met teff en banaan

Met je theezakje kun je veel meer dan alleen heet water van een lekkere smaak voorzien. Probeer dit brood met gedroogde abrikozen maar eens. Bakken met abrikozen was nog nooit zo lekker!

Bakken met abrikozen: Earlgreybrood met teff en banaan

2. No-bake abrikozencheesecake

Bij dit recept doet de koelkast het werk in plaats van de oven. Perfect als je zin hebt om iets te bakken met abrikozen op een warme dag. Verfrissend, fruitig en lekker zoet!

bakken met abrikozen cheesecake

3. Abrikozencakeje met appelsorbet

Perfect om te maken op je vrije middag! We gaan aan de slag met ijs én met cakes. Samen smaken ze nog beter. Best of both worlds wat ons betreft!

4. Bakken met abrikozen: pistacherolletjes

Als je een echte uitpakker wilt bakken met abrikozen, raden wij je deze overheerlijke rolletjes aan. Lekker bij de koffie of als eyecatcher op de brunchtafel. Gegarandeerd succes!

Abrikozen-pistacherolletjes

5. Abrikozentaartje met pompoenpit-frangipane

Deze indrukwekkende taart lijkt misschien lastig om te maken, maar schijn bedriegt. Hier ga je hoge ogen mee gooien. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, dat bewijst deze heerlijke taart!

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!