
1. Bakken met blauwe bessen: pannenkoekenontbijt met bosvruchten
Lees verder na de advertentie
Hét ultieme zondagse ontbijt als je het ons vraagt: pannenkoeken met fruit. Rukmini Iyer bakt ze niet in de pan, maar laat ze garen in de oven. De ultieme luchtige pannenkoek: check! Zo wordt bakken met blauwe bessen een feestje!
2. Bananenbrood met bosbessen
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Geef je bananenbrood extra kleur door hem te bakken met blauwe bessen. Lekker als ontbijt, lunch of tussendoortje. Heb je over? Neem een stukje mee voor je collega’s op maandag. Hier gooi je gegarandeerd hoge ogen mee.
3. Dubbele chocoladetaart met bosvruchten
Wil je een pronkstuk op tafel? Voor een echt ‘wauweffect’ op speciale gelegenheden maak je een spectaculaire taart. Hou er na het diner een gaatje voor vrij, snijd hem aan tijdens de koffie of snoep stiekem een puntje tijdens het ontbijt. We don’t judge!
4. Bakken met blauwe bessen: citroen-bosbessenrepen
Lekker voor onderweg of gewoon als traktatie bij de koffie. Ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken en ook nog eens een heerlijk tussendoortje. De smaken van citroen en blauwe bessen gaan goed samen, dat bewijst dit recept zeker!
5. Bessen-chocolademoussetaart
Hoe mooi is vegan taart met chocolade en blauwe bessen? Dankzij de toevoeging van chiajam verandert dit prachtige baksel ook nog eens in een ware smaaksensatie. Wij weten het wel, deze taart komt komend weekend op tafel. Smullen maar!
Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Bootje varen op Koningsdag? Neem deze hapjes mee!

Eten verkopen op de vrijmarkt? Dit werkt altijd

10+ zoete aardbeien recepten voor de zomer

11x oranje snacks om van te smullen

Airfryer recepten: makkelijk en lekker

Dit kun je beter niét in de airfryer bereiden

Koningsdag cocktails: deze drankjes wil je maken

Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.