Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
bananenbrood foodness

5x bakken met blauwe bessen

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze vijf favoriete recepten met blauwe bessen bij elkaar. Ga jij bakken met blauwe bessen komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

1. Bakken met blauwe bessen: pannenkoekenontbijt met bosvruchten

Hét ultieme zondagse ontbijt als je het ons vraagt: pannenkoeken met fruit. Rukmini Iyer bakt ze niet in de pan, maar laat ze garen in de oven. De ultieme luchtige pannenkoek: check! Zo wordt bakken met blauwe bessen een feestje!

2. Bananenbrood met bosbessen

Geef je bananenbrood extra kleur door hem te bakken met blauwe bessen. Lekker als ontbijt, lunch of tussendoortje. Heb je over? Neem een stukje mee voor je collega’s op maandag. Hier gooi je gegarandeerd hoge ogen mee.

bananenbrood foodness

3. Dubbele chocoladetaart met bosvruchten

Wil je een pronkstuk op tafel? Voor een echt ‘wauweffect’ op speciale gelegenheden maak je een spectaculaire taart. Hou er na het diner een gaatje voor vrij, snijd hem aan tijdens de koffie of snoep stiekem een puntje tijdens het ontbijt. We don’t judge!

kerst dessert

4. Bakken met blauwe bessen: citroen-bosbessenrepen

Lekker voor onderweg of gewoon als traktatie bij de koffie. Ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken en ook nog eens een heerlijk tussendoortje. De smaken van citroen en blauwe bessen gaan goed samen, dat bewijst dit recept zeker!

Citroen-bosbessenrepen

5. Bessen-chocolademoussetaart

Hoe mooi is vegan taart met chocolade en blauwe bessen? Dankzij de toevoeging van chiajam verandert dit prachtige baksel ook nog eens in een ware smaaksensatie. Wij weten het wel, deze taart komt komend weekend op tafel. Smullen maar!

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!