Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
lychees

Lekker, lychees! Maar hoe spreek je het uit?

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Verse lychees liggen van december tot februari in de winkel. Buiten het seizoen koop je lychees uit blik. Giet de siroop uit het blik niet weg, maar gebruik een scheutje ervan in je salade, of giet hem over je ijs of slagroom.

Wat zijn lychees?

De vrucht komt oorspronkelijk uit Zuid-China. Daar wordt hij al eeuwenlang gebruikt als pijnstiller in de traditionele Chinese geneeskunde. Dankzij het hoge gehalte aan vitamine C zouden lychees helpen bij een goede weerstand.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Hoe bewaar je lychees?

Krijg je je stack lychees niet in één keer op? Bewaar ze dan het liefst buiten de koelkast, op een koele plek. Daar zijn ze ca. 1 week houdbaar. Je kunt ze ook invriezen en in een afgesloten bakje of zakje ca. 12 maanden in de vriezer bewaren.

De smaak

De smaak van lychees is zoet en licht kruidig. Ze smaken lekker over ijs of slagroom, maar ook in salades met zomerfruit. De zoete vrucht combineert ook met vlees en vis. Ook lekker: verwerk lychee in een witlofsalade of serveer op een toastje met roquefort.

Hoe spreek je lychees uit?

Wat iedereen zich afvraagt; hoe spreek je het nou uit? De één zegt liesjee, de ander lietsjie en weer anderen spreken het uit als laitsjie. Er is geen goed of fout in deze kwestie, al wordt de uitspraak laitsjie het vaakst gebruikt.

lychees

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!