
Wat zijn lychees?
Lees verder na de advertentie
De vrucht komt oorspronkelijk uit Zuid-China. Daar wordt hij al eeuwenlang gebruikt als pijnstiller in de traditionele Chinese geneeskunde. Dankzij het hoge gehalte aan vitamine C zouden lychees helpen bij een goede weerstand.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Hoe bewaar je lychees?
Krijg je je stack lychees niet in één keer op? Bewaar ze dan het liefst buiten de koelkast, op een koele plek. Daar zijn ze ca. 1 week houdbaar. Je kunt ze ook invriezen en in een afgesloten bakje of zakje ca. 12 maanden in de vriezer bewaren.
De smaak
De smaak van lychees is zoet en licht kruidig. Ze smaken lekker over ijs of slagroom, maar ook in salades met zomerfruit. De zoete vrucht combineert ook met vlees en vis. Ook lekker: verwerk lychee in een witlofsalade of serveer op een toastje met roquefort.
Hoe spreek je lychees uit?
Wat iedereen zich afvraagt; hoe spreek je het nou uit? De één zegt liesjee, de ander lietsjie en weer anderen spreken het uit als laitsjie. Er is geen goed of fout in deze kwestie, al wordt de uitspraak laitsjie het vaakst gebruikt.
Lees ook:
Onze tips

Spiesjes van de BBQ: vlees, vis en vega

Budget recepten: lekker én goedkoop eten

Salade voor bij de BBQ: dit zijn onze absolute favorieten

De lekkerste recepten voor wraps uit de oven

Dit is waarom deze doordeweekse recepten zo populair zijn

Mosselseizoen: 7 recepten die je meteen wilt maken

Dit zijn de lekkerste gerechten met kip

Slaap je slecht van de hitte? Dit moet je vanavond eten (of juist niet)
Redactie