Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
mealpreppen met F&S

Mealpreppen: handige tips & tricks

In samenwerking met Zwilling
Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Steeds meer mensen starten met mealpreppen. En dat is maar goed ook! Preppen is hartstikke handig en kan - met de juiste tips en menu's - ook heel lekker en gevarieerd zijn. Het bespaart je niet alleen zeeën van tijd, het is ook nog eens harstikke duurzaam. Lees snel onze tips & tricks op het gebied van mealpreppen:

3 goede redenen om te gaan mealpreppen

1. Meer rust
Het is natuurlijk hartstikke leuk om elke dag even wat boodschappen te doen of om je te laten inspireren door wat er nog in je koelkast ligt, maar doordeweeks ontbreekt daarvoor vaak de tijd. Met mealpreppen heb je alles in huis en voorbereid. Alles gaat in één moeite door.

2. Verantwoorder eten en altijd zelfgemaakt
Omdat je alles hebt voorbereid, zet je elke dag in een handomdraai een zelfgemaakte maaltijd op tafel. Je hoeft niet meer je toevlucht te nemen tot diepvriesmaaltijden, afhaalmaaltijden of de bezorgservice. Je eet dus automatisch een stuk gezonder en voedzamer door te mealpreppen!

3. Minder verspilling
Alles wat je koopt, wordt gebruikt. Verse producten zijn sneller klaar, vooral groenten. En je koelkast puilt niet langer uit met groenten die liggen weg te kwijnen in je groentela. Je bent dus ook nog eens hartstikke duurzaam bezig!

Vacuüm verpakken met Fresh & Save van Zwilling

Om je eten langer vers te houden verpak je de maaltijd het liefst vacuüm. Tegenwoordig doe je dit makkelijk zelf, bijvoorbeeld met de Fresh & Save-vacuümpomp van Zwilling. Vaarwel omslachtige vacuümmachines die de hele kast innemen! Geen gedoe meer met manuele vacuümtrekkers of -slangen. Gebruik de stijlvolle vacuümpomp van Zwilling en laat die het werk voor je doen. Door één druk op de knop zuigt de pomp alle lucht uit de voorraadpotten en -zakken. Zowel bij glas als plastic. Hierdoor blijven je maaltijden tot wel vijf keer langer vers. Ideaal om te gebruiken als je gaat mealpreppen!

Wil je het helemaal goed aanpakken? Start dan met de Fresh & Save-starterset. Deze bevat namelijk alles wat je nodig hebt: twee bewaardozen van glas, vier herbruikbare zakken én de handige pomp.

mealpreppen F&S

Mealpreppen: koelen of invriezen?

Het meeste eten kun je gedurende de week gewoon in je koelkast bewaren – de meeste maaltijden worden zelfs lekkerder van een dagje rust in de kou. Er zijn ook dingen die beter gedijen bij wat meer kou in de vriezer. Denk aan soep – in de vriezer behoud je meer vitaminen – en vlees en vis (vanwege de beperkte houdbaarheid). Door de producten eerst vacuüm te trekken voorkom je vriesbrand. Dit ontstaat als ingevroren eten wordt blootgesteld aan lucht en resulteert in uitgedroogde producten. Dat wil je natuurlijk niet, de Fresh & Save-vacuümpomp van Zwilling voorkomt dit en is veilig in gebruik.

Maak een weekplanning

Overkomt het jou ook weleens, dat je verlepte groenten weggooit? Zonde hè? Met mealpreppen kun je dat voorkomen. Maak vooraf een weekplanning en bepaal daarin wat je precies gaat eten. Houd rekening met wat je koopt. Maak je doperwtensoep voor 2 dagen? Gebruik dan op dag 3 en/of 4 ook doperwten, is die zak meteen lekker op. Je goal is simpel: alles wat je koopt voor één week ook daadwerkelijk opmaken. En dat betekent heus niet dat je elke dag hetzelfde moet eten, wees creatief! Er zijn genoeg recepten te vinden.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!