Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Pit in de pan: 7x gedroogde pepers op een rijtje

Pit in de pan: 7x gedroogde pepers op een rijtje

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Laat je chili swingen met gedroogde pepers, een onmisbaar ingrediënt in de Zuid-Amerikaanse keuken. De ene peper geeft pit en is fruitig, terwijl de ander juist kruidig of zoet smaakt.

De soorten

  1. Habaneropeper: Deze kleine, peervormige peper behoort tot een van de heetste pepers ter wereld. Je hoeft dus maar een klein beetje te gebruiken. De smaak van de peper doet denken aan tropisch fruit.
  2. 2. Guajillopeper: Deze lange roodbruine peper uit Mexico wordt zwart als hij gedroogd wordt. De milde peper heeft een sterke fruitige smaak met een hint van bessen en groene thee. De guajillo vind je vaak terug in Mexicaanse moles.
  3. Chipotle: Deze gedroogde jalapeñopeper is helemaal ‘hot’ in de Mexicaanse keuken. Hij heeft iets rokerigs en is gemiddeld heet.
  4. Norapeper: Eigenlijk meer een kleine, donkerrode paprika. Hij is zoet van smaak en niet pikant. Populair in de Spaanse keuken. Pimentón, het Spaanse gerookte paprikapoeder, wordt van deze peper gemaakt.
  5. Anchopeper: ‘Ancho’ betekent in het Spaans ‘breed’. En dat is deze grote peper wel. De gemiddeld hete gedroogde peper wordt gemaakt van de poblanopeper en heeft een fruitige smaak. Onmisbaar in de klassieke Mexicaanse mole met chocolade.
  6. Arbolpeper: Ook gedroogd blijft de arbolpeper helder en rood van kleur. Hij wordt meestal gedroogd gebruikt en in z’n geheel toegevoegd aan sauzen en stoofschotels. Hij heeft een kruidige smaak en is gemiddeld heet.
  7. Mulatopeper: Net als de anchopeper is dit een gedroogde poblanopeper, alleen rijpt de mulato wat langer aan de plant tot hij donkerrood is en van het takje valt. Hierdoor smaakt de mulatopeper wat rokeriger.

Onze tips

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!