
Altijd gedacht dat wijn slurpen alleen iets voor snobs was? Think again. SommelJJ, de vrolijkste sommelier van Nederland, leert in zijn maandelijkse columns iedereen – ja, ook jij – wijn drinken als een echte pro.
Lees verder na de advertentie
Jan-Jaap Altenburg, oftewel SommelJJ, weet álles te vertellen over wijn en deze kennis deelt hij graag met ons. Daarom bespreken we in elk nummer een thema uit de wijnwereld met hem. Van oranje wijn tot eerste hulp bij wijn voor op de brunchtafel.
“Je kent het wel: familie en vrienden komen over om te brunchen, een gezellige tafel vol. Maar zoveel mensen, zoveel wensen. De ene persoon houdt niet van chardonnay, de ander drinkt liever geen sauvignon blanc. Ik vind dat altijd één grote puzzel. Daarom tip ik wijnen die uitkomst bieden voor iedereen en die ook nog eens breed inzetbaar zijn bij een tafel vol verschillende gerechten, van hartig tot zoet.”
Benieuwd naar zijn wijntips? Je leest ze in de nieuwste Foodies:
De nieuwste Foodies
All day brunch€ 7.99
Wie is sommeljj?
Jan-Jaap (@sommeljj) is pas 32 jaar, maar al een heuse naam in de wijnwereld. Al vanaf dat hij wijn mocht drinken is hij geïnteresseerd in alles wat met wijn te maken heeft. Hij volgde de internationaal bekende wijncursussen WSET 1 tot en met 4. Samen met drie compagnons is hij eigenaar van wijnbar Vindict in Amsterdam, hij is betrokken bij twee wijnwinkels én hij is host van ‘Le Club & Sommeljj de Wijnpodcast’.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Onze tips

Opgepast: op deze plek moet je een fles wijn nooit bewaren

De beste temperaturen om wijn te serveren

Bodempje wijn over? Dit doe je ermee!

Dé tip om je glas wijn te koelen

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag

Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten

Zo kun je zelf het perfecte naan brood maken

11x verkoelende zomerse drankjes
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.