Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Christmas cake

Weekendbaksels: 5x typisch Engelse zoetigheden

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

De Britten zijn de koning van de zoete keuken. Lekker bij een kop thee (wel met gestrekte pink drinken!). Ben je nog niet helemaal overtuigd? Na het maken van deze typisch Engelse zoetigheden wel!

1. Traditionele Christmas cake

Bak je mee? Dit jaar maken we een échte, tradtionele Christmas cake. Omdat de Christmas cake een paar weken nodig heeft om zijn unieke smaak en textuur te krijgen, beginnen we op tijd voor kerst. In de weken naar kerst voeden we de cake 1 keer per week met een lepel cognac. Deel je resultaten op Instagram via #iamfoodies, dat vinden we helemaal leuk!

christmas cake

2. Eton mess-cheesecake

Iedereen wil toch altijd van allebei een beetje, dus hebben we twee desserts samengevoegd tot één waanzinnige showstopper.

eton mess cheesecake

3. Scones

Onmisbaar bij je high tea en waarschijnlijk het eerste waar je aan dacht toen je ’typisch Engelse zoetigheden’ las. Lekker met een flinke dot clotted cream en (zelfgemaakte) jam.

Scones met clotted cream en abrikozenjam

4. Earlgreybrood met teff en banaan

Teff is een soort gierst uit Ethiopië en valt onder de oergranen. Het bevat geen gluten, heeft een hoog gehalte aan eiwit, calcium en door het lichaam goed opneembare ijzer. Wij maken er een overheerlijk earlgreybrood mee!

Earlgreybrood met teff en banaan

5. Bread & butter pudding

Heb je nog restjes brood die op moeten? Gooi ze niet weg, maar maak er net als de Engelsen deze fantastische bread & butterpudding mee.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Bread & butterpudding

Onze tips

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!