
Het verlangen om in een jurkje met slippers op een bloedheet terras een plekje in de schaduw te zoeken en een glas ijskoude Chardonnay te bestellen, wordt met dit kookboek alleen maar groter. Bladerend door de zonnige gerechten zoals bruschetta met worst en burrata, gevulde kippenborst met tomatensalsa en de smeuïgste risotto die je ooit hebt gegeten waant iedereen zich in Italië, Frankrijk, Spanje of Portugal.
Lees verder na de advertentie
Het is de klassieke stijl wat het boek zo verrukkelijk maakt: iedereen kan zich tenslotte wel een voorstelling maken bij perfecte patatas bravas, knapperig gefrituurde calamares met aioli en pimientos de padron met zeezout. Het zijn gerechten die je terugvoeren naar die ene vakantie, op dat gezellige terras, met dat heerlijke gezelschap: die onvergetelijke zomer.
Haal de zon in huis
In Mediterraneo ga je aan de slag met tachtig toegankelijke en kwalitatieve feelgoodgerechten met een minimale bereidingstijd, die je zo lijken mee te nemen naar een dinner party in het zonnige zuiden. Je vindt er een bonte verzameling aan hapjes, salades en bereidingen die je je gezin of vrienden zonder stress en met een minimum aan werk kunt voorschotelen.

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Krijg je al trek?
Je krijgt dit heerlijke boek nu cadeau bij 12x Foodies. Met deze smakelijke actie haal je voor het hele jaar de allerbeste kookinspiratie in huis. Maar let op: op = op, dus profiteer snel van deze unieke deal voor je te laat bent.
Ja, ik wil 12x Foodies én krijg Mediterraneo cadeau
Onze tips

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Zó haal je alles uit je citrusvruchten: ontdek deze lekkere recepten

Jamie Oliver komt met nieuw boek vol gezonde gerechten (en jij scoort ‘m nu met korting)

Brazilië op haar best: de lekkerste recepten vind je in dit kookboek

Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.



