
Het verlangen om in een jurkje met slippers op een bloedheet terras een plekje in de schaduw te zoeken en een glas ijskoude Chardonnay te bestellen, wordt met dit kookboek alleen maar groter. Bladerend door de zonnige gerechten zoals bruschetta met worst en burrata, gevulde kippenborst met tomatensalsa en de smeuïgste risotto die je ooit hebt gegeten waant iedereen zich in Italië, Frankrijk, Spanje of Portugal.
Lees verder na de advertentie
Het is de klassieke stijl wat het boek zo verrukkelijk maakt: iedereen kan zich tenslotte wel een voorstelling maken bij perfecte patatas bravas, knapperig gefrituurde calamares met aioli en pimientos de padron met zeezout. Het zijn gerechten die je terugvoeren naar die ene vakantie, op dat gezellige terras, met dat heerlijke gezelschap: die onvergetelijke zomer.
Haal de zon in huis
In Mediterraneo ga je aan de slag met tachtig toegankelijke en kwalitatieve feelgoodgerechten met een minimale bereidingstijd, die je zo lijken mee te nemen naar een dinner party in het zonnige zuiden. Je vindt er een bonte verzameling aan hapjes, salades en bereidingen die je je gezin of vrienden zonder stress en met een minimum aan werk kunt voorschotelen.
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Krijg je al trek?
Je krijgt dit heerlijke boek nu cadeau bij 12x Foodies. Met deze smakelijke actie haal je voor het hele jaar de allerbeste kookinspiratie in huis. Maar let op: op = op, dus profiteer snel van deze unieke deal voor je te laat bent.
Ja, ik wil 12x Foodies én krijg Mediterraneo cadeau
Onze tips

Zo kun je het beste bieten bereiden volgens chef Geneal Harreman

Ben je fan van Ottolenghi? Dan wil je dit kookboek zeker hebben!

Bakken zoals het bedoeld is: dit moet je weten

Cooking Fast & Slow: makkelijk comfort food voor elke dag

Zo lekker heb je plantaardig eten nog nooit geproefd

Australië is al jaren fan van haar recepten – nu is Nederland aan de beurt

De mooiste kookboeken om met Moederdag cadeau te geven

Thuisbakkers opgelet: dit basisbakboek mag je niet missen!

Must-read: met ‘Snelle Jelle’ kook je écht makkelijk en snel

Makkelijk koken op sterrenniveau met ‘Simply Good’

Zo veel meer dan kimchi: recepten uit de ‘De bijbel van de Koreaanse keuken’

Aardappel saai? Niet met de recepten van Potato Queen Poppy O’Toole!

Van hapjes tot harira: 100 ramadanrecepten

Alles over het ‘Easy Airfryer’-boek van Jamie Oliver (en zo krijg je ‘m cadeau)

Alles over het boek ‘Plant’ van De Nieuwe Winkel, inclusief recept!

De beste kipgerechten maak je zo
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.