Geef kookboeken cadeau!

Ben jij nog op zoek naar het perfecte presentje voor je broertje, tante of oma? Zoek niet verder en geef ze één van deze prachtige kookboeken cadeau. Of de ontvanger nu gek is op sushi, uitgebreid kokerellen of bakken, met deze boeken zit je altijd goed. Vind deze kookboeken en nog meer van onze favorieten in onze boekenshop.

Alice Zaslavsky – Een ode aan groenten

Koken met groenten doen we allemaal. Maar ken je iemand die niet verder komt dan bloemkool met een sausje of gekookte wortels? Dan biedt dit boek uitkomst voor verandering aan tafel. Het laat zien hoe je meer uit groenten kunt halen door variatie in kooktechnieken en smaken. Want behalve koken, blancheren en stomen kun je heel veel groenten ook konfijten, schroeien, roosteren, frituren of stoven. Zo blijven groenten verrassen.

Een ode aan groenten

Bestel nu dit boek:

Een ode aan groenten
€40,00

Seppe Nobels – Een kookboek.

Een echte foodie geef je natuurlijk het beste kookboek van dit jaar cadeau: ‘Een kookboek. In een tijd waar duurzaamheid en gezondheid steeds belangrijker worden, is dit tijdloze kookboek een ware bijbel. Geheel in stijl van Seppe Nobels’ motto: laat de groenten in elk gerecht schitteren en geef er vlees, vis of gevogelte bij als je daar zin in hebt. Ondanks het hoge niveau van de gerechten is de bereiding erg haalbaar voor elke thuiskok.

Een kookboek

Bestel nu dit boek:

Een kookboek
€49,99

Oof Verschuren – Homakase 

Op zoek naar een cadeau voor een echte sushi fan? Zoek niet verder! In het boek Homakase’ leer je wat sushi is en hoe je zelfs in Nederland met lokale en verse producten prachtige gerechten maakt. Veel lekkerder dan dan de standaard sushi die we op de meeste kaarten van all you can eat restaurants vinden. Auteur Oof Verschuren deelt niet alleen de mooiste recepten, hij vertelt ook de achtergrond van de verschillende ingrediënten.

Homakase

Bestel nu dit boek:

Homakase
€38,99

Rukmini Iyer – De (zoete) Bakplaat

Op zoek naar een cadeau voor de snelle kok? Met de kookboeken van Rukmini Iyer zit je sowieso goed. In haar kookboeken deelt Rukmini toegankelijke recepten waarbij de oven het meeste werk doet. Maar vergis je niet; al zijn de recepten gemakkelijk te bereiden, de resultaten zijn om je vingers bij af te likken. Elk kookboek bestaat uit recepten uit een specifieke categorie zoals “De Snelle Bakplaat” of “De Groene Bakplaat“. Voor de echte bakliefhebbers is haar nieuwste boek “De Zoete Bakplaat“ perfect.

De Zoete Bakplaat

Bestel nu dit boek:

De Zoete Bakplaat
€25,99

Ottolenghi – Test Kitchen 

Een kookboek van Ottolenghi mag in dit lijstje natuurlijk niet ontbreken. Bij veel foodies is Ottolenghi favoriet en daarmee is zijn nieuwste kookboek het perfecte cadeau voor de feestdagen. In dit prachtige boek delen de chef en zijn team recepten waarbij er een beroep wordt gedaan op je voorraadkast.  Jouw voorraadkast mag er dan misschien niet zo uitzien als zijn voorraadkast, de recepten zijn nog steeds vrij eenvoudig en blinken uit in smaak. Maar meer nog dan de recepten, zijn het vooral de mensen en de verhalen die dit kookboek zo bijzonder maken. Dit maakt ‘Ottolenghi Test Kitchen’ misschien wel het meest veelzijdige boek uit de Ottolenghi-reeks.

Ottolenghi Test Kitchen

Bestel nu dit boek:

Ottolenghi Test Kitchen
€26,99

Emma de Thouars – Emma’s Amazing Asia Vega

Gemakkelijk Aziatisch en veganistisch eten? Met ‘Emma’s Amazing Asia Vega’ in huis heb je genoeg inspiratie. Stuk voor stuk zijn de recepten niet alleen toegankelijk, het zijn ook nog eens allemaal gerechten die barstensvol met smaak zitten. Zonder te overdrijven, bij elke hap gebeurt er van alles in je mond qua smaakbeleving. Onvoorstelbaar dat je met zoveel gemak zulke mooie gerechten op tafel zet. Jullie snappen het al; wij zijn fan van Emma!

Emma’s Amazing Asia Vega

Bestel nu dit boek:

Emma’s Amazing Asia Vega
€32,50

Yvette van Boven – Home Made Basics

‘Home Made Basics’ is een kookboek dat van zelf koken een feestje maakt. Of je nu veel of weinig ervaring hebt en jong of oud bent, dit kookboek is voor iedereen geschikt. Het thema van het boek is ‘Home Made’, dus de dressing over je salade, de ketchup bij je krokante kip en het deeg van je pizza maak je met Yvette allemaal lekker zelf. Dat is niet moeilijk, maar geeft wel heel veel voldoening. Of zoals Yvette zou zeggen: ‘Een immens trots gevoel’. Het perfecte cadeau voor bijvoorbeeld iemand die uit huis gaat of wilt leren koken.

Home Made Basics

Bestel nu dit boek:

Home Made Basics
€38,99

Job en Perry – Een klootzak-proof kookboek

Begrijp ons niet verkeerd, je hoeft dit kookboek zeker niet aan een klootzak cadeau te doen. Met klootzak-proof wordt volgens Job & Perry bedoeld: “Niet te gelikt of gestyled” en “geen een ingewikkelde recepten, wat je ziet is wat je krijgt.” Dat is koken volgens hun filosofie. Wat vaststaat is dat de heren ontzettend veel plezier hebben gehad tijdens het maken van het boek. En dat lees je terug in de recepten, verhalen en tips. Met dit boek maak menig man blij!

Job & Perry: een klootzak-proof kookboek

Bestel nu dit boek:

Job & Perry: een klootzak-proof kookboek
€14,99

Kookboeken cadeau

Wil je iedere week op de hoogte worden gehouden van de leukste kookboeken? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.