Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Italiaanse kookboeken Marieke

De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven

Advertentie

Of jouw vader nou een hobby-kok, bakfanaat, sterrenchef of een snelle jelle is; met een mooi kookboek als cadeau met Vaderdag zit je altijd goed. Verras hem met een van de onderstaande exemplaren en je tovert gegarandeerd een glimlach op zijn gezicht.

Kookboeken Vaderdag

Jouw vader staat altijd voor je klaar: hij plakt je fietsbanden, helpt je met alle nodige klussen en de gezamenlijke etentjes zijn nog altijd een feest. De hoogste tijd om hem eens flink te verrassen. Ben je nog op zoek naar inspiratie? Dit zijn de mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Moeten, mogen & uitsloven

Wanneer je vader en jij beide graag in de keuken staan, mag je dit boek eigenlijk niet missen. “Moeten, mogen & uitsloven” is een intiem boek gemaakt door vader en kind. Jullie zullen je er vast in herkennen! Het boek bestaat uit zestig eerlijke en niet al te moeilijke recepten. Jong versus oud, nieuw versus traditioneel. Van snelle maaltijden – wanneer er gekookt moet worden – tot iets uitgebreidere gerechten – voor als er meer tijd is – wanneer er gekookt mag worden.

Uit het boek € 32,99
Cover moeten, mogen & uitsloven

Brand New BBQ

Staat jouw vader het liefst de hele zomer achter de grill? Dan is het nieuwste boek van BBQ-koning Jord Althuizen het Vaderdag cadeau voor hem! Niet iedereen is een buitenmens, maar niemand is een binnenmens”, had zomaar Jords lijfspreuk kunnen zijn. All day every day is hij buiten aan het barbecueën. Met het boek “Brand New BBQ” zien de komende maanden er voor jouw vader precies hetzelfde uit. Naar buiten!

Uit het boek € 32,99
Cover Brand New BBQ Jord Althuizen

BBQ’en met Nick

Vindt jouw vader BBQ’en wel leuk maar kan hij nog wat hulp gebruiken dan is dit boek van Nick Toet. meer wat voor hem. Hij vertelt: “Ik ben geen pitmaster of BBQ-expert, er zijn professionals die er veel beter in zijn dan ik. Al kunnen zij het waarschijnlijk ook beter dan jij. Dus pak mijn hand. Laten we samen ontdekken wat voor lekker vreten we allemaal kunnen maken op die BBQ die in je achtertuin of op je balkon staat.”

Uit het boek € 27,50
cover BBQ'en met Nick

Een klootzak-proof kookboek

Begrijp ons niet verkeerd, je hoeft dit kookboek zeker niet aan een klootzak van een vader cadeau te doen. Met klootzak-proof wordt volgens Job & Perry bedoeld: “Niet te gelikt of gestyled”, en “geen ingewikkelde recepten, wat je ziet is wat je krijgt.” Dat is koken volgens hun filosofie. Wat vaststaat is dat de heren ontzettend veel plezier hebben gehad tijdens het maken van het boek. En dat lees je terug in de recepten, verhalen en tips. Je begrijpt: met dit boek maak menig man blij!

Uit het boek € 14,99
een klootzak-proof kookboek

Een kookboek.

In een tijd waar duurzaamheid en gezondheid steeds belangrijker worden, is dit tijdloze kookboek een ware bijbel. Geheel in stijl van Seppe Nobels’ motto: laat de groenten in elk gerecht schitteren en geef er vlees, vis of gevogelte bij als je daar zin in hebt. Ondanks het hoge niveau van de gerechten is de bereiding erg haalbaar voor elke thuiskok.

Uit het boek € 49,99
Een Kookboek van Seppe Nobels

Ruige kost

Als dit boek geen boost is voor je vaders mannelijkheid, weten wij het ook niet meer. In Ruige kost laten Paskal Jakobsen en Edwin Vinke geen kans onbenut om met vlammen en stoere producten te werken. Van vlees tot vis en van vega tot zoet en kleine bites; alle recepten uit dit boek zijn volgens een paar vaste ingrediënten opgebouwd: gezond verstand, goed materiaal, lekker wijn, goede muziek en een hulpje voor de afwas. Ben jij dat misschien op Vaderdag?

Uit het boek € 14,99
Cover voor

Code Noir

In “Code Noir” gaat Lelani Lewis terug naar de roots van haar Caribische eetcultuur, met klassieke gerechten zoals jerk chicken, bakkeljauwfritters, pepperpot stew en ook Guinness punch. Maar ze deelt ook nieuwe creaties met typisch Caribische ingrediënten, denk bijvoorbeeld aan cassave, mais, kokos, limoen, bakbanaan en chili’s. Daar komen dan vervolgens recepten uit zoals bakbanaan met pinda-limoensalsa, zoete-aardappelgratin met gemberroom en een anglaise van maiscrème met gekaramelliseerde guave. Klinkt goed, of niet?

Uit het boek € 39,99
cover code noir
Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!