Kookboeken Vaderdag
Jouw vader staat altijd voor je klaar: hij plakt je fietsbanden, helpt je met alle nodige klussen en de gezamenlijke etentjes zijn nog altijd een feest. De hoogste tijd om hem eens flink te verrassen. Ben je nog op zoek naar inspiratie? Dit zijn de mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven!
Moeten, mogen & uitsloven
Wanneer je vader en jij beide graag in de keuken staan, mag je dit boek eigenlijk niet missen. “Moeten, mogen & uitsloven” is een intiem boek gemaakt door vader en kind. Jullie zullen je er vast in herkennen! Het boek bestaat uit zestig eerlijke en niet al te moeilijke recepten. Jong versus oud, nieuw versus traditioneel. Van snelle maaltijden – wanneer er gekookt moet worden – tot iets uitgebreidere gerechten – voor als er meer tijd is – wanneer er gekookt mag worden.

Brand New BBQ
Staat jouw vader het liefst de hele zomer achter de grill? Dan is het nieuwste boek van BBQ-koning Jord Althuizen het cadeau voor hem! Niet iedereen is een buitenmens, maar niemand is een binnenmens”, had zomaar Jords lijfspreuk kunnen zijn. All day every day is hij buiten aan het barbecueën. En met zijn nieuwste boek “Brand New BBQ” zien de komende maanden er voor jouw vader precies hetzelfde uit. Naar buiten!

Een klootzak-proof kookboek
Begrijp ons niet verkeerd, je hoeft dit kookboek zeker niet aan een klootzak van een vader cadeau te doen. Met klootzak-proof wordt volgens Job & Perry bedoeld: “Niet te gelikt of gestyled”, en “geen ingewikkelde recepten, wat je ziet is wat je krijgt.” Dat is koken volgens hun filosofie. Wat vaststaat is dat de heren ontzettend veel plezier hebben gehad tijdens het maken van het boek. En dat lees je terug in de recepten, verhalen en tips. Met dit boek maak menig man blij!

Een kookboek.
Is jouw vader een echte foodie? Dan geef je hem natuurlijk het beste kookboek van dit jaar cadeau: ‘Een kookboek‘. In een tijd waar duurzaamheid en gezondheid steeds belangrijker worden, is dit tijdloze kookboek een ware bijbel. Geheel in stijl van Seppe Nobels’ motto: laat de groenten in elk gerecht schitteren en geef er vlees, vis of gevogelte bij als je daar zin in hebt. Ondanks het hoge niveau van de gerechten is de bereiding erg haalbaar voor elke thuiskok.

Ruige kost
Als dit boek geen boost is voor je vaders mannelijkheid, weten wij het ook niet meer. In Ruige kost laten Paskal Jakobsen en Edwin Vinke geen kans onbenut om met vlammen en stoere producten te werken. Van vlees tot vis en van vega tot zoet en kleine bites; alle recepten uit dit boek zijn volgens een paar vaste ingrediënten opgebouwd: gezond verstand, goed materiaal, lekker wijn, goede muziek en een hulpje voor de afwas. Ben jij dat misschien op Vaderdag?

Masterclass BBQ
In zijn nieuwste boek laat Julius Jaspers aan de hand van 70 recepten zien dat je op de barbecue oneindig kunt variëren. De chef weet na het maken van verschillende boeken over barbecueën precies welke winning recepten samen moeten komen in dit boek. Wat ons betreft is dit boek dan ook terecht een echte masterclass. Julius vertelt volop, geeft diverse tips en helpt je met de meest smaakvolle recepten.

Eten met Nick
Dit kookboek van YouTube-fenomeen Nick Toet staat vol makkelijke recepten en tips & tricks waarmee iedereen kan koken. Van de meest fluffy American pancakes tot Super Turbo Shoarma, en van een broodje beschuitstuitah en boeuf bourguignon tot aan Haagse worstenbroodjes. Weg met al die moeilijke instructies en gewoon lekker koken zoals het hoort volgens Nick. Zonder poespas en naar eigen smaak. Het moet net dat ene plekje raken waarvan je zegt “oh mijn god, ik heb nog nooit zo lekker gegeten”. Dat is wat Nick natuurlijk het liefst maakt: eten voor de ziel.
