Advertentie
Kookboeken Vaderdag
Jouw vader staat altijd voor je klaar: hij plakt je fietsbanden, helpt je met alle nodige klussen en de gezamenlijke etentjes zijn nog altijd een feest. De hoogste tijd om hem eens flink te verrassen. Ben je nog op zoek naar inspiratie? Dit zijn de mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
BBQ-tijd
Wat Susan Aretz betreft is het hoog tijd dat een vrouw laat zien hoe lekker het is om te koken op de barbecue. En wat ons betreft kan ze dat als de beste! In “BBQ-tijd” vind je een keur aan toegankelijke barbecuerecepten voor zowel de kamado als de reguliere barbecue. En of je nu binnen 30 minuten aan tafel wilt of langer de tijd hebt, je vindt in dit heerlijke kookboek voor ieder moment een passend barbecuerecept.
Moeten, mogen & uitsloven
Wanneer je vader en jij beide graag in de keuken staan, mag je dit boek eigenlijk niet missen. “Moeten, mogen & uitsloven” is een intiem boek gemaakt door vader en kind. Jullie zullen je er vast in herkennen! Het boek bestaat uit zestig eerlijke en niet al te moeilijke recepten. Jong versus oud, nieuw versus traditioneel. Van snelle maaltijden – wanneer er gekookt moet worden – tot iets uitgebreidere gerechten – voor als er meer tijd is – wanneer er gekookt mag worden.
Brand New BBQ
Staat jouw vader het liefst de hele zomer achter de grill? Dan is het nieuwste boek van BBQ-koning Jord Althuizen het cadeau voor hem! Niet iedereen is een buitenmens, maar niemand is een binnenmens”, had zomaar Jords lijfspreuk kunnen zijn. All day every day is hij buiten aan het barbecueën. En met zijn nieuwste boek “Brand New BBQ” zien de komende maanden er voor jouw vader precies hetzelfde uit. Naar buiten!
Een klootzak-proof kookboek
Begrijp ons niet verkeerd, je hoeft dit kookboek zeker niet aan een klootzak van een vader cadeau te doen. Met klootzak-proof wordt volgens Job & Perry bedoeld: “Niet te gelikt of gestyled”, en “geen ingewikkelde recepten, wat je ziet is wat je krijgt.” Dat is koken volgens hun filosofie. Wat vaststaat is dat de heren ontzettend veel plezier hebben gehad tijdens het maken van het boek. En dat lees je terug in de recepten, verhalen en tips. Met dit boek maak menig man blij!
Een kookboek.
Is jouw vader een echte foodie? Dan geef je hem natuurlijk het beste kookboek van dit jaar cadeau: ‘Een kookboek‘. In een tijd waar duurzaamheid en gezondheid steeds belangrijker worden, is dit tijdloze kookboek een ware bijbel. Geheel in stijl van Seppe Nobels’ motto: laat de groenten in elk gerecht schitteren en geef er vlees, vis of gevogelte bij als je daar zin in hebt. Ondanks het hoge niveau van de gerechten is de bereiding erg haalbaar voor elke thuiskok.
Ruige kost
Als dit boek geen boost is voor je vaders mannelijkheid, weten wij het ook niet meer. In Ruige kost laten Paskal Jakobsen en Edwin Vinke geen kans onbenut om met vlammen en stoere producten te werken. Van vlees tot vis en van vega tot zoet en kleine bites; alle recepten uit dit boek zijn volgens een paar vaste ingrediënten opgebouwd: gezond verstand, goed materiaal, lekker wijn, goede muziek en een hulpje voor de afwas. Ben jij dat misschien op Vaderdag?
Code Noir
In “Code Noir” gaat Lelani Lewis terug naar de roots van haar Caribische eetcultuur, met klassieke gerechten zoals jerk chicken, bakkeljauwfritters, pepperpot stew en ook Guinness punch. Maar ze deelt ook nieuwe creaties met typisch Caribische ingrediënten, denk bijvoorbeeld aan cassave, mais, kokos, limoen, bakbanaan en chili’s. Daar komen dan vervolgens recepten uit zoals bakbanaan met pinda-limoensalsa, zoete-aardappelgratin met gemberroom en een anglaise van maiscrème met gekaramelliseerde guave. Klinkt goed, of niet?
BBQ’en met Nick
BBQ’s zijn net mensen. Je hebt ze in verschillende soorten, maten en kleuren. De een ziet er mooi uit en de ander heeft meer inhoud en een leuke persoonlijkheid. In zijn nieuwe boek “BBQ’en met Nick” neemt Nick Toet je mee aan de hand. Nick vertelt: “Ik ben geen pitmaster of BBQ-expert, er zijn professionals die er veel beter in zijn dan ik. Al kunnen zij het waarschijnlijk ook beter dan jij. Dus pak mijn hand. Laten we samen ontdekken wat voor lekker vreten we allemaal kunnen maken op die BBQ die in je achtertuin of op je balkon staat.”
Masterclass BBQ
In zijn nieuwste boek laat Julius Jaspers aan de hand van 70 recepten zien dat je op de barbecue oneindig kunt variëren. De chef weet na het maken van verschillende boeken over barbecueën precies welke winning recepten samen moeten komen in dit boek. Wat ons betreft is dit boek dan ook terecht een echte masterclass. Julius vertelt volop, geeft diverse tips en helpt je met de meest smaakvolle recepten.
Meer over kookboeken? Bekijk hier al onze tips, artikelen en recepten uit de beste kookboeken!
Onze tips
Foodies boekenclub: “De bijbel van de Spaanse keuken”
Alles over “Het ramadankookboek” van Mounir Toub
Foodies boekenclub: “Verrot lekker desembrood” van Christian Weij
Foodies boekenclub: “Chin. Ind. Rest. Kookboek”
Dit zijn de beste Aziatische kookboeken
Foodies boekenclub: “Groenvoer” van Tobias Camman
Foodies boekenclub: “The Curry Guy Thai”
Foodies boekenclub: “Kin Thai”
Foodies boekenclub: “Boergondisch”
Foodies boekenclub: “Vega India”
Foodies boekenclub: “Italopop”
Foodies boekenclub: “Everyday Vegan in 30 minuten”
Foodies boekenclub: “The Curry Guy één pan”
Foodies boekenclub: “Earth’s Own Cuisine”
Foodies boekenclub: “Met Lynn de keuken in”
Foodies boekenclub: “Wereldgerechten zónder pakjes & zakjes”
Marieke Slettenhaar
Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.