Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Aardappels bakken tips

Zo kun je perfect gebakken aardappelen maken

Advertentie

Knapperig van buiten, zacht van binnen; zo horen de ideale aardappeltjes te zijn. Wij leren je perfect gebakken aardappels maken. Met deze tips worden de aardappels voortaan jouw star of the dish.

Met aardappelen kun je alle kanten op. Zo kun je frietjes maken, aardappelpuree of misschien wel het allerlekkerste: gebakken aardappelen. Hiervoor kook je de aardappels en bak je ze af in de oven. Zo worden ze heerlijk krokant en knapperig. Het perfecte bijgerecht voor elke maaltijd. Of gewoon zo als snack, omdat het zo lekker is… Met een flinke dot zelfgemaakte mayonaise erbij natuurlijk!

Wil je ook iedere week de beste kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tips voor gebakken aardappelen

Wil jij perfect gebakken aardappelen maken? Volg dan deze tips:

  • Kies voor kruimige aardappelen. Want iets kruimige aardappels hebben de perfecte balans tussen zachte binnenkant en een knapperige buitenkant. Met Frieslander, Maris Piper of Arran Victory zit je zéker goed.
  • De aardappelen in koud water aan de kook brengen zorgt ervoor dat ze geleidelijk garen van binnen naar buiten. Als je de aardappelen in heet water doet, gebeurt dat juist andersom en loop je de kans dat de randjes afbrokkelen in de oven.
  • Gebruik flink gezouten water. De aardappelen zuigen het zoute water op nog voordat ze beginnen te garen. Het zout onttrekt overtollig zetmeel uit de aardappel wat zorgt voor een extra  knapperig laagje.
  • Door de aardappelen na het koken goed af te laten koelen, stop je het garingsproces. Zo voorkom je dat er tijdens het bakken in de oven nog vocht uit de aardappelen komt. Doordat de aardappels goed droog zijn, creëer je die lekkere knapperige buitenkant terwijl de binnenkant mooi zacht blijft.

Perfect gebakken aardappels

Wil je de perfect gebakken aardappels maken? Volg dan dit recept voor knapperig gebakken aardappels stap-voor-stap op. Dan kan het niet misgaan! Ook lekker zijn deze recepten voor gebakken aardappels met kabeljauw en hollandaisesaus, aardappels met groene harissa en yoghurt en steak met cajun-aardappels en rode coleslaw. Zo weet je gelijk waarbij je het kan serveren.

> naar het recept: knapperig gebakken aardappels

aardappelschillen chips van schillen maken

Lees ook:

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!