Meld je aan voor de kookclub wedstrijd

Staat jullie groepsapp roodgloeiend van nieuwe recepten? Komen jullie regelmatig samen lekker te koken? En willen jullie tijdens een gezellige dag tegen andere kookclubs strijden om de titel ‘beste kookclub van Nederland’? Doe mee aan dé kookclub van Nederland-verkiezing en wie weet staat jullie favoriete gerecht straks op de cover van Foodies Magazine!

De kookclub van Nederland-verkiezing

Op zondag 11 juni 2023 organiseert Foodies in samenwerking met ATAG, WMF, The Farm Kitchen en The Farm’s Kitchen Kookfabriek de beste kookclub van Nederland-verkiezing. De hoofdprijs? Jullie favoriete gerecht op de cover van Foodies Magazine! Op deze dag koken jullie een voor-, hoofd- en nagerecht in het thema ‘zomeroogst’. Die gerechten worden geproefd en bekeken door een ervaren jury. Zo worden jullie gerechten natúúrlijk geproefd door onze eigen Foodies-chef Willem, maar kookt ook Chef Toub (Mounir Toub) met een kritisch oog naar de door jullie gekookte gerechten. Lees alvast waar de jury tijdens de kookclub van Nederland-verkiezing op 11 juni goed op zal letten en kom goed beslagen ten ijs!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

De jury van de kookclub van Nederland-verkiezing:

Chef Willem, van Foodies

Als er iemand weet waar een covergerecht aan moet voldoen, dan is het onze eigen chef Willem wel. Willem heeft in zijn leven al ontelbaarveel covers van Foodies gemaakt en kan in één oogopslag zien of het een geschikte plaat is. Is het lekker? Is het herkenbaar? Begin je als lezer meteen te watertanden als je de foto ziet? Zomaar een paar dingen waar Willem tijdens de verkiezing op 11 juni naar zal kijken.

Willem van Santen

Chef Toub

Mounir Toub liet zich door de ‘mam-lepel’ inspireren voor heerlijke gerechten uit de Arabische keuken. Je kunt deze energieke chef onder meer kennen van 24Kitchen en Omroep MAX en zijn vier kookboeken met gerechten uit het Midden-Oosten. Op 11 juni zal Mounir vooral letten op spanning in smaak en wordt een portie lef door hem zeker beloond.

Chef Mounir Toub

Chef Jonathan, van The Farm Kitchen

Jonathan Karpathios is groentechef en ondernemer in hart en nieren. Hij zet zich in voor het koken volgens het Earth’s Own Cuisine. Hierbij gebruik je als chef groenten van het seizoen, verspil je zo min mogelijk en kook je vooral lokaal. Dit past hij toe bij The Farm Kitchen én The Farm Kitchen’s Kookfabriek. Op 11 juni zal hij vooral kijken of jullie lokale, seizoensgebonden producten gebruiken en of jullie zuinig zijn met verspillen. Jonathan denkt naast duurzaam, ook graag out of the box. Dus een gerecht met een toffe twist? Yes, please!

Chef Jonathan

Chef Tim, van ATAG

Chef Tim, werkzaam bij ATAG, ziet koken echt als een ambacht waar hij zijn creativiteit in kwijt kan. Het is zijn passie; hij kookt vanuit zijn hart en ziel en vindt het prachtig om van een basisingrediënt een mooi gerecht te maken. Hij vindt enige kennis over kooktechniek belangrijk voor een chef. Dat is dan ook waar hij op 11 juni op zal jureren bij de deelnemers.

Chef Tim

Banner beste kookclub

Lees ook: Doe mee aan de kookclub van Nederland-verkiezing!