Lees verder onder de advertentie
Dit is de beste chef van 2024 volgens Gault&Millau
Op maandag 5 februari lanceerde Gault&Millau de nieuwe restaurantgids voor 2024. Naast de gids werden ook hun felbegeerde awards uitgereikt, waaronder de award voor beste chef van 2024.
Lees verder na de advertentie
Gault&Millau: de beste chef van 2024
Jaarlijks organiseert Gault&Millau een evenement waarbij ze hun nieuwe gids lanceren. Daarnaast reiken ze diverse awards uit, waaronder de award voor de beste chef van 2024. Dit jaar strijken ze neer in Tivoli Vredenburg, in samenwerking met Gemeente Utrecht. Godfried van der Lugt - directeur van Gault&Millau Nederland - maakte de winnaars één voor één bekend tijdens de feestelijke uitreiking.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Lees verder na de advertentie
Wat is het verschil tussen Michelin en Gault&Millau?
Je kent vast wel de felbegeerde de sterren van Michelin voor restaurants. Deze organisatie brengt jaarlijks een gids uit met diverse restaurants die worden beoordeeld aan de hand van sterren.
Eén ster is een restaurant met niet zomaar een goede keuken, maar een die eruit springt in vergelijking met restaurants uit dezelfde categorie. Daarnaast staat één ster voor een uitzonderlijke prijs/kwaliteitverhouding.
Twee sterren krijgt een restaurant pas als deze een verfijnde keuken heeft die een omweg waard is. Vaak hebben ze er bijzondere specialiteiten en wijnen. De prijzen zijn vaak aan de maat, maar hiervoor mag je dan wel ongekende kwaliteit verwachten.
Drie sterren is het hoogst haalbare bij Michelin. Dit betekent dat het restaurant een uitzonderlijke keuken heeft die een reis waard is, buitengewoon en heerlijk eten in combinatie met beroemde wijnen, perfecte bediening én een stijlvol interieur. Kortom, alle elementen voor een culinaire beleving zijn aanwezig.
Gault&Millau lanceert ook jaarlijks een gids met de beste restaurants. Ze beoordelen iets anders dan Michelin. Zo krijgen restaurants bij Gault&Millau punten in plaats van sterren. Het maximaal aantal te behalen punten is 20. In hun gids staan alleen restaurants die meer dan 12 punten behaalden. Gault&Millau kijkt meer naar details zoals de garing van de gerechten, de ontvangst, de adviezen op het gebied van wijn en of de chef ook zelf aanwezig is.
Lees verder na de advertentie
Awarduitreiking en gids
Tijdens de gidslancering van Gault&Millau vindt ook de uitreiking van de awards plaats. Hier wordt onder andere de beste chef van 2024 bekend gemaakt. Wil je altijd de laatste informatie bij de hand hebben? Sinds kort kun je de app van Gault&Millau downloaden, zo ben je altijd als eerste op de hoogte.
Lees verder na de advertentie
De beste chef van 2024
Op maandag 5 februari werden diverse awards uitgereikt, waaronder de award voor de beste chef van 2024. In 2020 won chef Soenil Bahadoer van Restaurant de Lindehof deze prestigieuze prijs, in 2021 was er in verband met Covid19 geen uitreiking. In 2022 won chef Syrco Bakker van restaurant Pure C in Cadzand nog de felbegeerde award en in 2023 ontving chef Jan Sobecki van Tribeca in Heeze de prijs.
De award voor de beste chef van 2024 werd uitgereikt aan chef Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel in Nijmegen.
Wouter Kik ontving de award voor de beste jonge topchef van 2024. Hij geeft leiding aan de keuken van restaurant Codium in Goes.
Lees verder na de advertentie
De beste ontdekking van 2024
Naast de award voor de beste chef van 2024 werden er nog veel meer awards uitgereikt. Restaurant Holsterhof in Posterholt kreeg de award voor de beste ontdekking van 2024, absoluut de moeite waard om langs te gaan dus.
Lees verder na de advertentie
Groenten in de spotlight: beste groenterestaurant
Restaurant Flore in Amsterdam ontving dit jaar de award voor het beste groenterestaurant. Hier eet je zeer verfijnde groentegerechten, van klassiek tot experimenteel met ingrediënten van kleine biologische producenten uit de omgeving. Met slechts elf tafels zul je ver van tevoren moeten reserveren als je hier een plekje wil bemachtigen.
Lees ook:
Onze tips
Lunchen in Arnhem: dit zijn onze favoriete plekken
Typisch eten in Australië: 7x gerechten die je wil proberen
Restaurants in Melbourne: de beste hotspots & tips
Turkish Airlines: luxe dineren op de grond én in de lucht
Restaurants in Istanbul: dit zijn de beste hotspots & tips
Citytrip in Gdańsk
Restaurants in Utrecht: dit zijn de beste hotspots & tips
Restaurants in Sydney: de beste hotspots & tips
Dit is dé ultieme reis naar Australië – en jij kunt ‘m maken
Cape Tribulation Tour: dit wil je niet missen in Australië
Reizen naar Australië: zo plan je de perfecte rondreis
Uniek hotel op St. Maarten: Divi Little Bay Beach Resort
Restaurants in Gdańsk: dit zijn de beste spots voor lunch & diner
15x de beste cocktailbars in Amsterdam
Restaurants in Arnhem: dit zijn de beste hotspots en tips
Restaurants in Nijmegen: dit zijn de beste hotspots en tips
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.
Lees verder onder de advertentie