Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Glace choco

Bovenop de trends: dé chocolademelk die ‘hot’ is in New York

Profielfoto van RedactieRedactie

“Zelfs na bijna twee jaar in New York te wonen, ben ik nog altijd onder de indruk als ik de iconische silhouet van de skyline zie én natuurlijk van alle trends”, vertelt Marijn Reiff. Marijn woont in New York en zit voor ons bovenop de culi-trends! Deze maand laat ze ons alles weten over de chocolademelk in New York.

Lees verder na de advertentie

Chocolademelk in New York

De wintermaanden dienen zich aan in New York. Temperaturen rond of onder nul zijn inmiddels al geen uitzondering meer en ook de kerstsfeer zit er al goed in. Op elke hoek van de straat worden kerstbomen verkocht, er zijn kerstmarkten en er staan stalletjes voor winterse lekkernijen.

Bij die winterse sferen hoort natuurlijk ook een lekker warm drankje. Dan heb ik het natuurlijk over warme chocolademelk in New York!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.

Lees verder na de advertentie

Waar vind je warme chocolademelk in New York?

Afgelopen zomer was Glace een van de succesvolste ijszaken van de Upper East Side. De eigenaar komt uit de bekende Zabar familie, die sinds 1934 een deli imperium heeft aan de Upper West Side, genaamd Zabar’s. Om de verkoop van de ijswinkel in de wintermaanden een beetje stabiel te houden, zijn ze in november ook begonnen met de verkoop van hun bijzondere warme chocolademelk.

De winkel had altijd al meringue als topping voor de ijsjes liggen en zo werd het idee geboren om de rand van een beker warme choco ermee te versieren. Nou, dat klinkt als een topcombinatie als je het mij vraagt.

Lees verder na de advertentie

Op bezoek bij Glace

Op een druilerige dinsdag morgen ga ik toch naar buiten voor een wandeling door Central Park, met als beloning een warme choco van Glace. Het is maar goed dat ik me warm heb aangekleed, want bij aankomst zie ik dat er al een heuse rij is gevormd, ondanks dat de zaak pas een kwartiertje open is. Gelukkig ben ik snel aan de beurt en geniet ik niet alleen van de chocolademelk zelf, maar ook van de ‘experience’.

Ze hebben veel verschillende smaken, maar ik kies voor een ClassisS’mores hot chocolate. De kenmerkende ‘marshmallow fluff’ wordt zorgvuldig met een spuitzak op de rand van de beker aangebracht en vervolgens met een brander gebronsd om een ​​dikke, stevige rand achter te laten.

Daarna vullen ze de beker met warme chocolademelk en wordt hij afgetopt met een dikke bol zelfgemaakte verse slagroom. Dat alleen al was een feestje om naar te kijken.

Lees verder na de advertentie

Caloriebom

Buiten op een bankje geniet ik vervolgens van de caloriebom - want laten we wel wezen - dat is het nou eenmaal. De marshmallow is mooi gebrand vanbuiten en heerlijk gooey vanbinnen met een lichte kaneel smaak, wat super lekker is. De slagroom is krachtig opgeklopt en heeft de textuur van een mousse.

Door een rietje slurp ik aan de niet te zoete, licht-bittere, hete chocolademelk en het plaatje is wat mij betreft compleet. Ik wil het niet te veel ophypen, maar na een jaar lang op zoek te gaan naar de food trends in New York, vind ik dit misschien wel een van de lekkerste die ik geproefd heb.

Lees verder na de advertentie

Nog even nawandelen

Om de calorietjes daarna te verbranden, zou ik nog even lekker in de Upper East Side blijven voor wat (culinaire) hotspots. Wandel langs de prachtige Butterfield Market om lekker rond te snuffelen of ga langs mijn favoriete kookboekenwinkel, Kitchen Arts & Letters, aan Lexington Avenue voor wat culinair leesvoer.

Wil je je warme choco ervaring een kersttintje geven? Bezoek dan de iconische kerstboom die voor het Rockefeller Center staat, want rond de feestdagen staat ook daar een foodtruck van Glace, om je te voorzien van dit heerlijke warme gebakje!

Lees verder na de advertentie

Onze trendwatcher in New York: Marijn

Marijn verhuisde bijna twee jaar geleden met haar man naar New York. Inmiddels kent ze de stad op haar duimpje! Ze is dol op lekker eten en altijd op zoek naar nieuwe tentjes, recepten en unieke ingrediënten. Het opsnuiven van de culi-cultuur in New York is een droom voor haar! Iedere maand praat ze ons bij over de laatste trends.

marijn reiff

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Redactie

Restaurants in Parijs: Bas Erkens bij The Butcher of Paris

De beste tips en inspiratie in je mail:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.