Bovenop de trends: dé chocolademelk die ‘hot’ is in New York
“Zelfs na bijna twee jaar in New York te wonen, ben ik nog altijd onder de indruk als ik de iconische silhouet van de skyline zie én natuurlijk van alle trends”, vertelt Marijn Reiff. Marijn woont in New York en zit voor ons bovenop de culi-trends! Deze maand laat ze ons alles weten over de chocolademelk in New York.
Lees verder na de advertentie
Chocolademelk in New York
De wintermaanden dienen zich aan in New York. Temperaturen rond of onder nul zijn inmiddels al geen uitzondering meer en ook de kerstsfeer zit er al goed in. Op elke hoek van de straat worden kerstbomen verkocht, er zijn kerstmarkten en er staan stalletjes voor winterse lekkernijen.
Bij die winterse sferen hoort natuurlijk ook een lekker warm drankje. Dan heb ik het natuurlijk over warme chocolademelk in New York!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Lees verder na de advertentie
Waar vind je warme chocolademelk in New York?
Afgelopen zomer was Glace een van de succesvolste ijszaken van de Upper East Side. De eigenaar komt uit de bekende Zabar familie, die sinds 1934 een deli imperium heeft aan de Upper West Side, genaamd Zabar’s. Om de verkoop van de ijswinkel in de wintermaanden een beetje stabiel te houden, zijn ze in november ook begonnen met de verkoop van hun bijzondere warme chocolademelk.
De winkel had altijd al meringue als topping voor de ijsjes liggen en zo werd het idee geboren om de rand van een beker warme choco ermee te versieren. Nou, dat klinkt als een topcombinatie als je het mij vraagt.
Lees verder na de advertentie
Op bezoek bij Glace
Op een druilerige dinsdag morgen ga ik toch naar buiten voor een wandeling door Central Park, met als beloning een warme choco van Glace. Het is maar goed dat ik me warm heb aangekleed, want bij aankomst zie ik dat er al een heuse rij is gevormd, ondanks dat de zaak pas een kwartiertje open is. Gelukkig ben ik snel aan de beurt en geniet ik niet alleen van de chocolademelk zelf, maar ook van de ‘experience’.
Ze hebben veel verschillende smaken, maar ik kies voor een ClassisS’mores hot chocolate. De kenmerkende ‘marshmallow fluff’ wordt zorgvuldig met een spuitzak op de rand van de beker aangebracht en vervolgens met een brander gebronsd om een dikke, stevige rand achter te laten.
Daarna vullen ze de beker met warme chocolademelk en wordt hij afgetopt met een dikke bol zelfgemaakte verse slagroom. Dat alleen al was een feestje om naar te kijken.
Lees verder na de advertentie
Caloriebom
Buiten op een bankje geniet ik vervolgens van de caloriebom - want laten we wel wezen - dat is het nou eenmaal. De marshmallow is mooi gebrand vanbuiten en heerlijk gooey vanbinnen met een lichte kaneel smaak, wat super lekker is. De slagroom is krachtig opgeklopt en heeft de textuur van een mousse.
Door een rietje slurp ik aan de niet te zoete, licht-bittere, hete chocolademelk en het plaatje is wat mij betreft compleet. Ik wil het niet te veel ophypen, maar na een jaar lang op zoek te gaan naar de food trends in New York, vind ik dit misschien wel een van de lekkerste die ik geproefd heb.
Lees verder na de advertentie
Nog even nawandelen
Om de calorietjes daarna te verbranden, zou ik nog even lekker in de Upper East Side blijven voor wat (culinaire) hotspots. Wandel langs de prachtige Butterfield Market om lekker rond te snuffelen of ga langs mijn favoriete kookboekenwinkel, Kitchen Arts & Letters, aan Lexington Avenue voor wat culinair leesvoer.
Wil je je warme choco ervaring een kersttintje geven? Bezoek dan de iconische kerstboom die voor het Rockefeller Center staat, want rond de feestdagen staat ook daar een foodtruck van Glace, om je te voorzien van dit heerlijke warme gebakje!
Lees verder na de advertentie
Onze trendwatcher in New York: Marijn
Marijn verhuisde bijna twee jaar geleden met haar man naar New York. Inmiddels kent ze de stad op haar duimpje! Ze is dol op lekker eten en altijd op zoek naar nieuwe tentjes, recepten en unieke ingrediënten. Het opsnuiven van de culi-cultuur in New York is een droom voor haar! Iedere maand praat ze ons bij over de laatste trends.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Onze tips
Restaurants in New York: dit zijn de beste hotspots en tips
Hier vind je de lekkerste pizza’s van New York
Bovenop de trends: Haute Cuisine in New York
Amerikaans eten: dit zijn de klassiekers in Noord-Amerika
Bovenop de trends: we proeven de PopUp bagel in New York
Dit zijn de beste speakeasy’s in New York
De beste bar ter wereld komt naar Amsterdam
Restaurants in Zwolle: dit zijn de beste hotspots & tips
19x romantische restaurants voor Valentijnsdag
Kaasfondue in Amsterdam: hier is het al sinds 1977 dé specialiteit
Redactie