Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Cover voor Bovenop de trends: Haute Cuisine in New York

Bovenop de trends: Haute Cuisine in New York

Profielfoto van RedactieRedactie

“Zelfs na bijna twee jaar in New York te wonen, ben ik nog altijd onder de indruk als ik de iconische silhouet van de skyline zie”, vertelt Marijn Reiff. Marijn woont in New York en zit voor ons bovenop de culi-trends! Deze maand laat ze ons weten hoe het is om (letterlijk) te dineren op hoog niveau.

Advertentie

New York Skyline

Gebouwen als de Empire State Building en de Chrysler Building zijn al bijna 100 jaar onderdeel van die prachtige skyline, maar het leuke is dat de horizon van New York altijd maar blijft groeien. In rap tempo komen er ontelbaar veel nieuwe skyscrapers bij en in die hoge torens zitten vaak ook nog eens heerlijke restaurants.

Naast dat ze je de beste uitzichten bieden, serveren ze je ook nog eens smakelijke cocktails, mooie menu’s en verrukkelijke snacks. Ontdek haute cuisine in New York!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.

Advertentie

Haute Cuisine bij The Peak

Een voorbeeld van zo'n restaurant is The Peak. De naam doet je al vermoeden dat het restaurant wellicht een (letterlijk & figuurlijk) hoogstandje is. In Hudson Yards, op de 101ste verdieping, vind je dit moderne restaurant met zo ongeveer de hele stad als uitzicht!

Wij genoten hier van een heerlijk driegangenmenu en werkelijk elk gerecht was smaakvol. Zo aten we beef tartare met een gerookte aioli, die zó lekker was dat hij nog steeds in mijn gedachten rondzweeft. Ook kregen we hiramasa, rauwe yellowtail in een saus van koriander en kokos, waarbij alle smaken perfect uitgebalanceerd waren.

Tel daar het bijgerecht, de creamy farro met champignons en parmezaan, en het toetje, crunchy toast met een chocolade cremeux en butterscotch ijs bij op, en je hebt een menu om van te dromen.

Cover voor
Cover voor

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit een plek is waar je niet elke dag heen gaat, maar naar mijn mening vooral als je wat te vieren hebt. Reserveer je hier echter een tafeltje voor de lunch, dan krijg je automatisch ook toegang tot observatiedek The Edge en dat is dan weer - op z’n Hollands - mooi meegenomen.

Advertentie

Advertentie

Haute Cuisine bij Manhatta

Bij restaurant Manhatta, in The Financial District, geniet je ook van het uitzicht op de 60e verdieping, maar dan net even vanaf een andere angle. Je kan hier ook a la carte eten, maar twee keer per jaar is het New York Restaurant Week (er is een winter- en zomereditie) en maken veel restaurants een speciaal menu voor een mooie prijs. Zo genoten wij ook hier van een gebalanceerd driegangenmenu.

We begonnen met Hamachi Crudo met kumquat, sesam en saffraan en een steak tartare met zwarte aardpeer. De smaakcombinaties zijn verrassend en verfijnd. Als hoofdgerecht gingen we voor de Wagyu Bavette, geserveerd met de meest smaakvolle geroosterde spitskool die ik ooit heb gegeten. Ondertussen genoten we van het uitzicht op de verschillende iconische bruggen van New York en sloten we af met zowel een verrukkelijk chocoladetaartje als een selectie van Amerikaanse kazen.

Advertentie

Nog meer de hoogte in

Tot slot, wil ik jullie er vooral op wijzen dat je echt niet alleen kan genieten van deze (letterlijke) hoogstandjes in New York door een uitgebreid driegangenmenu te bestellen. Er zijn genoeg plekken op hoogte waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht dat New York te bieden heeft. Mijn favoriete bar op hoogte is The Westlight in Williamsburg, en dan vooral tijdens zonsondergang.

Daar drink je heerlijke cocktails en eet je lekkere snacks, met een adembenemend uitzicht over de Manhattan skyline. Ben je nou geen avondmens? Bij Darling Rooftop kun je het beste langsgaan als het nog licht is, want daar wordt je getrakteerd op een volledig central park in je zichtveld!

Advertentie

Onze trendwatcher in New York: Marijn

Marijn verhuisde een jaar geleden met haar man naar New York. Inmiddels kent ze de stad op haar duimpje! Ze is dol op lekker eten en altijd op zoek naar nieuwe tentjes, recepten en unieke ingrediënten. Het opsnuiven van de culi-cultuur in New York is een droom voor haar! Iedere maand praat ze ons bij over de laatste trends.

marijn reiff

Advertentie

Profielfoto van

Redactie

Restaurants in Parijs: Bas Erkens bij The Butcher of Paris

De beste tips en inspiratie in je mail

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.