TasteAtlas maakt elk jaar een lijst met de honderd beste kazen ter wereld. Benieuwd naar de winnaars? Wij doken in de ultieme top tien. Snel op zoek naar jouw favoriet!
Beste kazen ter wereld
Op TasteAtlas vind je een uitgebreide online reisgids, ze noemen zichzelf ook wel de wereldatlas van traditionele gerechten, lokale ingrediënten en authentieke restaurants. Elk jaar delen ze awards uit en maken ze lijstjes met de beste producten en regio’s. Zo maken ze ook elk jaar een lijst met de honderd beste kazen ter wereld, iets wat natuurlijk direct onze aandacht trok…
Wil je ook iedere week de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Top 10: beste kazen ter wereld
Op nummer 1 staat een kaas die haast iedereen weleens gebruik: Parmigiano Reggiano – oftewel Parmezaanse kaas. Onmisbaar over de pasta natuurlijk, al is de kaas ook lekker door risotto of bij klassieke carpaccio.
De tweede plek is voor Mozzarella di Bufala Campana. Onlangs deden we nog onderzoek naar deze kaas, we waren namelijk benieuwd naar de beste mozzarella uit de supermarkt.
Nummer 3 is misschien iets minder bekend in Nederland: Stracchino di Crescenza. De Italiaanse kaas is erg jong en heeft een zachte en romige structuur.
Opvallend is dat de top 3 volledig uit Italiaanse kazen bestaat dit jaar. Helaas vinden we geen Nederlandse kazen in de top 10, maar wie weet maken we volgend jaar wel kans! Benieuwd naar de overige kazen? Dit is de gehele top 10 van de beste kazen ter wereld:
- Parmigiano Reggiano (Italië)
- Mozzarella di Bufala Campana (Italië)
- Stracchino di Crescenza (Italië)
- Graviera Naxou (Griekenland)
- Queijo Serra de Estrela (Portugal)
- Burrata (Italië)
- Saint-André (Frankrijk)
- Reblochon (Frankrijk)
- Pljevaljski Sir (Montenegro)
- Mont d’Or (Frankrijk)
Kazen van over de hele wereld
Misschien staan er een aantal kazen tussen waar je nog nooit van hebt gehoord, des te meer reden om er eens naar te vragen bij je volgende bezoekje aan de kaasboer. Zo is de Griekse Graviera Naxou een wat zoetere kaas die boordevol smaak zit en ontzettend romig (haast boterachtig) smaakt.
De Pljevaljski Sir uit Montenegro heeft een sterke smaak en wordt gerijpt in speciale houten bakken nadat deze gesneden en gezouten is. Kortom, neem dit lijstje mee naar de dichtstbijzijnde kaaswinkel en laat je verrassen. In de tussentijd delen wij alvast onze favoriete recepten met de kazen die je vast al kent.
Lees ook:
Tartiflette
Reblochon is een kaas uit het Franse Alpengebied ten zuiden van Genève, die onder andere traditioneel gebruikt wordt in tartiflette. Je kunt de kaas kopen bij sommige supermarkten en uiteraard ook kaaswinkels. Kun je het niet vinden? Gebruik dan bijvoorbeeld boerenbrie of camembert.
Tartiflette
Tartiflette is een klassieke hartige taart uit het Franse Haute-Savoie. Deze stevige maaltijd bestaat uit kaas, aardappels, spek en witte wijn en wordt vaak gegeten na de wintersport.
Lees ook:
Onze tips
Dumplings, curry’s en meer: maak het met de nieuwe Foodies!
Starbucks introduceert deze nieuwe smaak
Nét geopend: een nieuwe blikviswinkel in Nederland
Zelfgebakken brood binnen 10 minuten: redden wij dat?
Vers van de pers: McDonald’s brengt populaire burger terug
Haverrijst getest: hype of heerlijk?
Vers van de pers: vlees- en zuivelvervangers het gezondst in Nederland
Alles over maaltijdboxen: welk recept past bij jou?
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.