Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Carpaccio

6x de lekkerste recepten voor carpaccio

Advertentie

Carpaccio is in Nederland misschien wel één van de populairste Italiaanse gerechten, en dat snappen wij maar al te goed. Hoog tijd dan ook voor een lijstje met onze favoriete recepten voor carpaccio!

Recepten voor carpaccio

Wie houdt er nou niet van carpaccio?! Deze Italiaanse klassieker is zó ingeburgerd in Nederland dat hij ook bij veel niet-Italiaanse restaurants op het menu staat. Het gerecht werd in 1950 uitgevonden in Venetië en vernoemd naar de 15e-eeuwse Venetiaanse schilder Vittore Carpaccio. Vittore heeft dus zelf helaas nooit carpaccio gegeten, maar met deze recepten kun jij dat voor hem doen!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Klassieke rundercarpaccio

Bij dit recept snijd je zelfs het vlees zelf, dus niet stiekem een pakje kant-en-klare carpaccio van de supermarkt kopen! Probeer maar eens uit, het harde werken wordt gegarandeerd beloond.

> naar het recept: klassieke rundercarpaccio

Carpaccio

Komkommercarpaccio met ansjovis-sjalotdressing

Minder traditioneel, maar zó fris; deze carpaccio is superlekker op een hete zomerdag. Het zachte van de labneh past goed bij de zoute ansjovis.

> naar het recept: komkommercarpaccio met ansjovis-sjalotdressing

Komkommercarpaccio met ansjovis- sjalotdressing

Koolrabicarpaccio met peer, blauwaderkaas en amandelen

Deze ondergewaardeerde knol mag wat ons betreft vaker op het menu staan en leent zich perfect voor de dunne plakjes waar carpaccio zo om bekend staat.

> naar het recept: koolrabi-carpaccio met peer, blauwaderkaas en amandelen

recepten met kaas: Koolrabi-carpaccio met peer, blauwaderkaas en amandelen

Auberginecarpaccio met techina, tijm en pijnboompitten

Deze variatie op carpaccio van Jigal Krant is he-le-maal vegan en ook nog eens verslavend lekker. Doordat je de aubergines op het vuur zwart blakert krijgen ze een uniek smaakje dat goed past bij de zoete dadelstroop.

> naar het recept: auberginecarpaccio met techina, tijm en pijnboompitten

Auberginecarpaccio met techina, tijm en pijnboompitten

Carpaccio van coquilles met passievrucht

Ja, ook coquilles kun je rauw eten! Voor dit recept heb je maar weinig ingrediënten nodig én het is binnen een halfuurtje klaar. Waar wacht je nog op?

> naar het recept: carpaccio van coquilles met passievrucht

Carpaccio van coquilles met passievrucht

Bloedsinaasappelcarpaccio met balsamicodressing

Oké, dit is misschien wel de minst klassieke carpaccio uit het lijstje, maar hij smaakt zó goed dat we dat door de vingers zien. Zoete bloedsinaasappel, zure balsamico en romige burrata: echt alles is lekker aan dit recept.

> naar het recept: bloedsinaasappelcarpaccio met balsamicodressing

Bloedsinaasappelcarpaccio met balsamicodressing

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Lotus van Overveldt

Eindredacteur

Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!