Recepten voor carpaccio
Wie houdt er nou niet van carpaccio?! Deze Italiaanse klassieker is zó ingeburgerd in Nederland dat hij ook bij veel niet-Italiaanse restaurants op het menu staat. Het gerecht werd in 1950 uitgevonden in Venetië en vernoemd naar de 15e-eeuwse Venetiaanse schilder Vittore Carpaccio. Vittore heeft dus zelf helaas nooit carpaccio gegeten, maar met deze recepten kun jij dat voor hem doen!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Klassieke rundercarpaccio
Bij dit recept snijd je zelfs het vlees zelf, dus niet stiekem een pakje kant-en-klare carpaccio van de supermarkt kopen! Probeer maar eens uit, het harde werken wordt gegarandeerd beloond.
> naar het recept: klassieke rundercarpaccio
Komkommercarpaccio met ansjovis-sjalotdressing
Minder traditioneel, maar zó fris; deze carpaccio is superlekker op een hete zomerdag. Het zachte van de labneh past goed bij de zoute ansjovis.
> naar het recept: komkommercarpaccio met ansjovis-sjalotdressing
Koolrabicarpaccio met peer, blauwaderkaas en amandelen
Deze ondergewaardeerde knol mag wat ons betreft vaker op het menu staan en leent zich perfect voor de dunne plakjes waar carpaccio zo om bekend staat.
> naar het recept: koolrabi-carpaccio met peer, blauwaderkaas en amandelen
Auberginecarpaccio met techina, tijm en pijnboompitten
Deze variatie op carpaccio van Jigal Krant is he-le-maal vegan en ook nog eens verslavend lekker. Doordat je de aubergines op het vuur zwart blakert krijgen ze een uniek smaakje dat goed past bij de zoete dadelstroop.
> naar het recept: auberginecarpaccio met techina, tijm en pijnboompitten
Carpaccio van coquilles met passievrucht
Ja, ook coquilles kun je rauw eten! Voor dit recept heb je maar weinig ingrediënten nodig én het is binnen een halfuurtje klaar. Waar wacht je nog op?
> naar het recept: carpaccio van coquilles met passievrucht
Bloedsinaasappelcarpaccio met balsamicodressing
Oké, dit is misschien wel de minst klassieke carpaccio uit het lijstje, maar hij smaakt zó goed dat we dat door de vingers zien. Zoete bloedsinaasappel, zure balsamico en romige burrata: echt alles is lekker aan dit recept.
> naar het recept: bloedsinaasappelcarpaccio met balsamicodressing