Lees verder onder de advertentie
Eten in Nieuw-Zeeland: 9x delicatessen die je niet wil missen
Nieuw-Zeeland is het land van de ongerepte natuur, Maori-cultuur en vriendelijke lokale bevolking. Maar wist je dat de kiwi’s ook onwijs veel te bieden hebben op culinair vlak? Dit eten mag je niet missen tijdens je bezoek aan Nieuw-Zeeland!
Lees verder na de advertentie
Eten in Nieuw-Zeeland
Ga je binnenkort op reis naar Nieuw-Zeeland? Ontdek dan niet alleen de ongerepte natuur maar ook de culinaire kant van het land. De keuken van Nieuw-Zeeland is multicultureel en combineert smaken van over de hele wereld. Geniet als een echte local van fish and chips met een beetje tomatensaus of join een lokaal BBQ-feestje.
Nieuw-Zeelanders staan graag de hele dag achter hun Kiwi (de naam die ze aan hun barbecue geven) en wie weet ontvang je tijdens je reis een uitnodiging om te komen eten. Ook qua ingrediënten is het land rijk, zo heeft Nieuw-Zeeland 's werelds beste oesters, heerlijke wijnen en een unieke Maori-keuken. Wij zetten het eten wat je in Nieuw-Zeeland niet mag missen op een rijtje!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Lees verder na de advertentie
Typisch eten in Nieuw-Zeeland
Kan jij niet wachten om het typische eten uit Nieuw-Zeeland zelf te proeven? Neem dan vooral eens contact op met de reisadviseurs van TravelEssence. Het reisbureau is gespecialiseerd in op maat gemaakte reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië en kunnen je helpen om een unieke reis samen te stellen.
Op deze manier kan je alles proeven wat je maar wilt in Nieuw-Zeeland. In een persoonlijk gesprek kan je al je wensen en dromen met de reisadviseur bespreken, dan stippelen zij de reis uit die bij jouw voorkeuren past.
Lees verder na de advertentie
Oesters
Bluff Oysters zijn een delicatesse in Nieuw-Zeeland. Niet voor niets worden ze ook wel de parel van het zuiden genoemd en behoren ze tot de beste oesters ter wereld. De naam is niet verrassend: de oesters komen namelijk uit het stadje Bluff. Hier groeien de oesters langzaam in het koude water tot ze groot en sappig zijn.
Wil jij ze eten tijdens je reis in Nieuw-Zeeland? Bezoek het land dan tussen maart en augustus, dan is het oesterseizoen. Of nog leuker: bezoek het Bluff Oyster Festival dat plaatsvindt in mei.
Lees verder na de advertentie
Rivierkreeft
Naast oesters zijn de rivierkreeften van Nieuw-Zeeland geliefd. Kaikoura stad heeft de beste rivierkreeften ter wereld. In het Maori betekent ‘kai’ voedsel en ‘koura’ betekent rivierkreeft. Het beste kun je de rivierkreeft eten bij lokale busjes waar ze het vers uit de zee serveren.
Eén van de beroemdste foodtrucks om van rivierkreeft te genieten is Nin Bins, dat sinds 1977 wordt gerund door een lokale familie. Het eten is er eenvoudig, betaalbaar én ontzettend goed!
Lees verder na de advertentie
Whitebait Fritters
Wil je snacken als de locals? Haal dan een portie whitebait fritters. Dit is een beignet gemaakt van rauwe witvis en ei die op de BBQ wordt klaargemaakt.
De whitebait is een unieke vissoort die slechts twee keer per jaar gevangen mag worden uit de rivier. Je begrijpt: het is echt een delicatesse die je eigenlijk wel echt geprobeerd moet hebben tijdens je reis door Nieuw-Zeeland.
Lees verder na de advertentie
Hokey Pokey
Al doet de naam je waarschijnlijk gelijk denken aan het welbekende kinderliedje, Nieuw-Zeelanders associëren het met heel iets anders. Hokey Pokey zijn namelijk luchtige en brosse koekjes gemaakt van suiker en stroop. Een echte traktatie! De koekjes kan je zo uit het vuistje eten of verkruimelen boven gebak of ijs.
Hokey Pokey is in Nieuw-Zeeland zelfs zo'n bekende smaakmaker dat Hokey Pokey-ijs de meest verkochte ijssmaak van het land is.
Lees verder na de advertentie
Fish & Chips
In de Nieuw-Zeelandse keuken zie je veel Britse invloeden terug. Dat komt doordat het land lang een Britse kolonie is geweest. Wees dus niet verrast wanneer je lekkernijen als fish & chips op de kaart ziet staan. Dit is een echte delicatesse in Nieuw-Zeeland!
Al geven de kiwi's het gerecht wel een eigen twist door wat tomatensaus toe te voegen. De verse vissoorten waarmee het wordt gemaakt variëren van Hapuku, Cod Terakhi, Roughy en Dory.
Maak nu zelf fish & chips:
Meat Pie
Net als de Britten houden Nieuw-Zeelanders van hartige taarten. Een pie staat dan ook geregeld op het menu. Deze bladerdeegtaarten worden gevuld met vlees- en/of groentevulling en door heel het land gegeten. Al eet je de lekkerste bij The Famous Sheffield's Pie Shop, op ongeveer 45 minuten rijden van Christchurch.
Pavlova
Wie gaat eten in Nieuw-Zeeland kan rekenen op pavlova als dessert. Deze zoete traktatie wordt van eiwit en suiker en de buitenkant van de meringue is heerlijk knapperig.
De binnenkant heeft een marshmallow textuur. Vaak wordt het geserveerd met slagroom en aardbei, kiwi, framboos of perzik. In zowel Australië als Nieuw-Zeeland is pavlova een veel voorkomend dessert.
Maak nu zelf pavlova:
Pavlova
Pavlova is een taart van meringue, vernoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova. Het dessert werd in de jaren 1920 gemaakt ter ere van haar tournee door Australië en Nieuw-Zeeland. Traditioneel serveer je hem met rood fruit, maar hij kan ook met ander seizoensfruit.
Lamsvlees
Naast onwijs lekkere seafood heeft Nieuw-Zeeland ook goed vlees. Het lamsvlees uit Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn unieke smaak en behoort tot het beste van ter wereld.
Het vlees wordt geroemd om zijn malsheid en is te danken aan het feit dat de lammeren worden gehouden in de uitgestrekte natuur van het land. Zeker het proberen waard!
Manuka honing
De kiwi's zweren al eeuwen bij de gezondheidsvoordelen van Manuka honing. Dit is een rauw en ongepasteuriseerd bijproduct van de Manuka plant. Deze inheemse struik groeit al meer dan 80 miljoen jaar in het wild in het ongerepte, ruige landschap van Nieuw-Zeeland en kan tot wel 15 meter hoog worden.
De honing wordt geroemd om de sterk antibacteriële en schimmeldodende eigenschappen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Onze tips
Restaurants in Melbourne: de beste hotspots & tips
Australische BBQ: alles over deze traditie
Klassieke gerechten uit Australië
Deze bijzondere wijngaarden in Victoria – Australië – wil je bezoeken
Typisch eten in Australië: 7x gerechten die je wil proberen
Australische BBQ: 5x recepten én tips
Lunchen in Arnhem: dit zijn onze favoriete plekken
Turkish Airlines: luxe dineren op de grond én in de lucht
Restaurants in Istanbul: dit zijn de beste hotspots & tips
Citytrip in Gdańsk
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.
Lees verder onder de advertentie