Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
beste roomboter kerstkransjes van 2023

Getest: dit zijn de beste roomboter kerstkransjes van 2023

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

De lekkerste en beste roomboter kerstkransjes voor kerst? Daar waren we als redactie nieuwsgierig naar. Kortom; tijd om het winkelmandje vol te gooien met kerstkransjes en deze uitgebreid te testen. Benieuwd welke roomboter kerstkransjes wij het lekkerst vonden? Lees snel verder!

De beste roomboter kerstkransjes van 2023

Natuurlijk zijn we gek op kerstkransjes bij Foodies, deze test vonden we dan ook absoluut geen straf om uit te voeren. Want zeg nou eerlijk; wie wil er niet acht verschillende soorten kerstkoekjes testen om te ontdekken welke de beste roomboter kerstkransjes zijn?

Om de test zo eerlijk mogelijk te houden hebben we alleen ‘gewone’ amandelkransjes getest. Geen luxe varianten, geen aparte smaken en geen koekjes versierd met chocolade. We kochten acht verschillende soorten, zowel bij diverse supermarkten als bij andere winkels.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

De beste roomboter kerstkransjes uit de supermarkt getest

Daar waar je de eerste pepernoten al in augustus tegenkomt, liggen de kerstkransjes vaak net iets later in de winkels. Toch vind je ze al vrij snel na de zomer, de winkels liggen er dan ook al weken vol mee. Benieuwd welke je zo vlak voor kerst in huis moet halen? Daar helpen we je graag bij!

roomboter kerstkransje

8x roomboter kerstkransjes getest: veel verschil

Samen met een testpanel besluiten we maar liefst acht verschillende kerstkransjes te testen, een flinke opgave. De meeste komen uit de supermarkt (Jumbo, COOP Supermarkten, Plus, Albert Heijn, Lidl en Aldi), maar we haalden ze ook bij andere ketens (Hema en Gamma).

Er staan acht genummerde bordjes op tafel, elk gevuld met roomboter kerstkransjes. Samen met het testpanel proeven we blind, zonder te weten waar de koekjes vandaan komen. Direct valt op dat sommige kerstkransjes luxer ogen dan andere. De één heeft veel meer amandel op de bovenkant zitten, sommige hebben ook nog spikkels of extra suiker. Bij het proeven merken we ook verschil op, de één is zoeter dan de ander, daarnaast zijn sommige kerstkransjes best droog.

beste roomboter kerstkransjes

De lekkerste roomboter kerstkransjes

Nadat er zorgvuldig is getest en alle formulieren zijn ingevuld komt er een duidelijke winnaar uit de bus. De lekkerste roomboter kerstkransjes zijn volgens het testpanel duidelijk die van Albert Heijn Excellent (€ 1,99 voor 300 gram) met een 8,1 als eindcijfer. Overigens liggen de scores relatief dichtbij elkaar, er scoort maar één kerstkransje een onvoldoende.

De tweede plaats is voor de roomboter kerstkransjes van Kraakman, verkrijgbaar bij Jumbo (€ 3,39 voor 300 gram), deze scoren een nette 7,4.

Op de derde plaats eindigen de roomboter kerstkransjes van Plus, deze kregen een 6,8 van het testpanel.

De beste roomboter kerstkransjes getest

Benieuwd hoe de verschillende roomboter kerstkransjes bij jou om de hoek scoren? Dit is het totaaloverzicht van de acht kerstkransjes die we hebben getest:

  1. Albert Heijn Excellent amandelkransjes (€ 1,99 voor 300 g): 8,1
  2. Kraakman kerstkransen van Jumbo (€ 3,39 voor 300 g): 7,4
  3. Plus roomboter amandelkransjes (€ 1,99 voor 300 g): 6,8
  4. Aldi roomboter amandelkransjes (€ 1,99 voor 300 g): 6,7
  5. Jumbo roomboter kransjes (€ 1,99 voor 300 g): 6,4
  6. Favorina roomboter amandelkransjes van Lidl (€ 1,99 voor 300 g): 6,2
  7. Hema roomboter kerstkransjes (€ 2,- voor 170 g): 5,6
  8. Gulden Krakeling roomboter kransjes van Gamma (€ 2,- voor 215 g): 5,3

beste roomboter kerstkransjes

Elke maand inspiratie?

Wil je elke maand de lekkerste inspiratie, recepten en verhalen op je deurmat? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!