
Bij deze film eet je exact wat je op het scherm ziet (ja, echt!)
Stel je voor: je kijkt naar een heerlijke scène in de film Chef waarin een smeuïge chocolate lava cake wordt aangesneden… en op dat precieze moment staat hetzelfde dessert voor je neus. Wij maakten het mee bij Cinema Culinair (en jij misschien binnenkort ook)!
Lees verder na de advertentie
Bij Cinema Culinair beleef je films zoals Chocolat of Chef op een unieke manier: terwijl je geniet van culinaire klassiekers op het scherm, proef je exact dezelfde gerechten in de zaal. Oftewel: ‘what you see, is what you eat’. Je begrijpt dat wij dat weleens wilden meemaken en dus schoven we een avond aan bij Cinema Culinair. Wil jij dat ook? Lees dan snel verder, want onderaan dit artikel delen we hoe jij kans maakt op tickets…
Wekelijks de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen?
De film Chef
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
De voorstellingen van Cinema Culinair vind je door heel het land. Ga naar cinemaculinair.nl voor een overzicht van het programma. Je zult zien dat ze in verschillende steden in een paar dagen tijd verschillende films vertonen. Van Ratatouille tot aan Het regent gehaktballen. Allemaal met een gemene deler: je moet ze niet alleen zien maar ook proeven.
Een film waarvan het water mij altijd in de mond loopt is Chef. Dit is een culinaire komedie over topkok Carl Casper die leeft voor zijn werk. Als hij door een restaurantcriticus wordt afgebrand, uit hij zijn frustratie op Twitter. Hij beseft niet dat iedereen zijn reactie kan lezen, waarna een mediarel volgt.
Zijn ex-vrouw tipt hem een foodtruck aan te schaffen en terug te keren naar de basis: eerlijk en lekker eten waar mensen blij van worden. Denk aan gerechten als de New Orleans beignet maar ook brisket en buikspek. Watertandend op de bank droom ik tijdens mijn vaste filmavondje al jaren weg bij al dat lekkers. Als de gerechten uit Chef nou eens kon proeven…

Unieke ervaring
En je raadt het al: bij Cinema Culinair kan het! Chef is namelijk één van de vaste films op het programma en toen ze in Nijmegen een tussenstop maakten, kon ik natuurlijk niet anders dan mij een avond onderdompelen in deze unieke ervaring. Maar hoe gaat het nou precies in zijn werk?
Zodra je bij het event aankomt, word je hartelijk welkom geheten en krijg je een plaatsnummer. Je zit namelijk niet zoals in een gewone bioscoop naast elkaar maar je neemt plaats aan de lange tafels die in het midden van de zaal staan. Maak je geen zorgen, slechte plekken zijn er niet. Er hangen verschillende schermen aan weerszijden waardoor iedereen goed zicht heeft.
Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je de film niet goed kunt volgen want overal is over nagedacht. Zo is het tijdens de film natuurlijk niet de bedoeling dat mensen er doorheen gaan praten en dat geldt ook voor de bediening. Daarom helpt iedereen ze een handje. Letterlijk door middel van het doorgeven van de borden zodat niet iedereen apart gestoord hoeft te worden, maar ook door van tevoren alvast je drankje(s) bij de bar te halen.
Het menu
Bij Chef wordt er een mix van Cubaanse en Amerikaanse gerechten geserveerd, net als in de film. Het culinaire script is hierbij leidend voor de kok en de bediening. Dat betekent dat op het moment dat Chef Carl Casper op 1 uur, 14 minuten en 53 seconden zijn zelfgemaakte Cubano eet, iedereen in de zaal dat ook doet.
Dit gebeurt met militaire precisie door chef-kok Anja Sluijs en haar team. Ze serveren, met behulp van jou en al je tafelgenoten, de gerechten tot op de seconde nauwkeurig. Daar zorgt de kleine aftelklok in de hoek van het scherm wel voor… Zo eet je op precies hetzelfde moment als in de film precies hetzelfde eten. Hierdoor ervaar je de film met al je zintuigen: zien, horen, ruiken, proeven en voelen. En die ervaring is nog veel beter dan ik thuis op de bank had bedacht!
Win nu tickets
Wil je dat zelf ervaren? Goed nieuws: wij mogen kaartjes weggeven voor een film op locatie naar keuze. Klik op de link, vul het formulier voor 15 mei 2025 in en maak kans op deze prachtige prijs!
Onze tips

5x lekkere film snacks voor de ultieme filmavond

Deze culinaire films wil je dit weekend nog kijken!

Film: we maken dé spaghetti meatballs uit Lady en de Vagebond

Zo maak je de ultieme borrelplank voor een filmavond

Binnenkort examens? Dit eten zorgt voor een betere concentratie

Zo stel je in 4 stappen je eigen Mexicaanse fiesta samen

Dit wist je nog niet over specialty coffee

Dit is het favoriete katervoedsel na Koningsdag
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.