Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Zelf popcorn maken

Deze culinaire films wil je dit weekend nog kijken!

Advertentie

Op zoek naar een leuke film? Deze culinaire films zijn gemaakt voor foodies en moet je echt eens gezien hebben. Sla dit lijstje dus zeker op, zodat je tijdens een filmavondje nooit meer eindeloos hoeft te scrollen op zoek naar wat leuks om te kijken. Deze foodfilms bevatten alle ingrediënten die je nodig hebt voor een lazy avondje op de bank.

Culinaire films

Praten over eten, schrijven over eten, lezen over eten en (jazeker) ook kijken naar verhalen over eten doen wij graag. Ben jij voor een filmavondje op zoek naar een leuke film? Lees dan snel verder, want wij hebben de favoriete culinaire films van de redactie verzameld. Deze films zijn om van te smullen dus bekijk ze vooral niet met een lege maag. Ga bijvoorbeeld zelf popcorn maken met de lekkerste popcorn toppings of maak de ultieme borrelplank voor een filmavond. Zo wordt jouw movie-night zeker een succes!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Ratatouille

Toen ik de redactie vroeg naar hun favoriete culinaire films, was Ratatouille een van de eersten die genoemd werd. Hoe kan het ook anders? Deze bekende animatiefilm is een echte klassieker waar wij nooit genoeg van krijgen. Romantiek, humor én de Franse keuken; deze film heeft alles! Je kunt hem eenvoudig op Disney+ kijken.

No Reservations

Kate is dé culinaire ster van een chic eetcafé in Manhattan, maar dan slaat het noodlot toe en moet ze zich over haar nichtje ontfermen. Ondertussen heeft haar baas achter haar rug een knappe sous-chef aangenomen. Kortom: een film vol liefde, passie én lekker eten. Al moet je volgens Willem eigenlijk de originele film ‘Bella Martha’ zien, deze Amerikaanse remake is ook erg leuk én wel in Nederland te zien op HBO Max.

Chocolat

Precies kunnen inschatten wat je heimelijke liefde het allerlekkerst vindt: dat probeert Vianne bij zigeuner Roux in de film Chocolat. Ze biedt hem de beste truffels uit haar chocolaterie aan. Maar waar ze bij elke dorpsbewoner meteen de juiste smaak te pakken heeft, wil het bij Johnny Depp maar niet lukken. Thuis lukt het bij jou hopelijk wel, met onze eigen versie van de iconische truffeltaart bijvoorbeeld?

truffeltaart met chocoladeschotsen filmgerechten

Julie & Julia

Wanneer Meryl Streep de hoofdrol heeft, weet je dat de film goed is. In Julie & Julia speelt ze een huisvrouw die haar saaie leventje wel zat is en op zoek naar een nieuwe uitdaging. Als ze het kookboek van de beroemde Julia Child onder ogen krijgt, besluit ze alle recepten uit het boek te maken. Hoe dat uitpakt, zie je op Netflix.

The Menu

Misschien wel een van de spannendste culinaire films van het afgelopen jaar: The Menu. In deze bloedstollende thriller gaat een jong stel, samen met andere gasten, naar een chic en exclusief restaurant op een privé-eiland. Al snel neemt het diner een duistere wending. Benieuwd wat er gebeurd? Bekijk het dan snel op Disney+.

Flamin’ Hot

Dit is de gloednieuwe culi-film die je móét zien: Flamin’ Hot. De film, geregisseerd door Eva Longoria Parker, vertelt het waargebeurde verhaal van Richard Montanez. Een conciërge van Frito Lay, die zijn Mexicaans-Amerikaanse achtergrond gebruikt om van Flamin’ Hot Cheetos de iconische snack te maken die we allemaal kennen. Dus pak snel die zak zoutjes erbij, ga lekker op de bank zitten en zet de tv aan.

Burnt

Altijd al een kijkje willen nemen in een sterrenkeuken? Dan is de film Burnt wat voor jou. Het verhaal gaat over een chef-kok die net zijn Michelinsterren is kwijtgeraakt door drank en drugs. Hij probeert opnieuw de top te bereiken, mét een topteam aan zijn zijde. Maar lukt het hem om zijn doel te bereiken?

Chef

We hebben er allemaal wel eens van gedroomd om in een foodtruck door het land te reizen. In de film Chef laten vader en zoon deze droom werkelijkheid worden. Samen gaan ze op culinaire reis vol smakelijke gerechten, humor en het najagen van hun passie. Een echte feel good film!

Foodies de film

Say what? Een film die Foodies heet? Jazeker! Dat klinkt misschien als een soap over de redactie van Foodies Magazine, maar dat is niet het geval. De film Foodies gaat over een populaire foodblogger die haar droom om een kookboek te schrijven in duigen ziet vallen als ze per ongeluk een negatieve recensie schrijft over het restaurant van een jonge chef, die zij toevallig héél leuk vindt. Extra leuk: speciaal voor deze film mochten wij twee recepten ontwikkelen. Zo kun jij zelf, tijdens het kijken, smullen van de vegan citroenmeringuetaart uit de film.

Citroenmeringuetaart met Sanne Vogel
Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!