Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Zelf popcorn maken

Zo makkelijk is zelf popcorn maken

Advertentie

Wil jij bijna naar de bioscoop omdat ze daar zulke heerlijke zoete popcorn maken? Blijf gerust een avondje bankhangen want thuis maak jij jouw favoriete filmsnack minstens net zo goed. Zo makkelijk is zelf popcorn maken!

Als er één snack is die niet mag ontbreken tijdens een filmavond, is het wel popcorn. Daarom delen wij hoe je zelf thuis zoute én zoete popcorn maken kan. Het is verrassend eenvoudig en je hebt er haast geen omkijken naar. Zo kun jij lekker lang op de bank blijven hangen….

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Zelf popcorn maken (in de pan)

Voor zelf popcorn maken, heb je niet veel nodig. Het enige wat je in huis hoeft te halen is een zakje pofmaïs. Deze mais is gedroogd en daardoor geschikt om in de pan te poffen. Je kunt zo’n zakje tegenwoordig bij alle grote supermarkten wel krijgen. Kun je het niet vinden? Het ligt vaak in het schap met natuurproducten en wordt ook wel verkocht onder de naam popcornmais.

Heb je alles in huis? Verhit dan 2-3 el plantaardige olie in een koekenpan met dikke bodem. Bedek de bodem van de koekenpan met maïskorrels en doe een deksel op de pan. Als het goed is, begint de maïs te poffen zodra hij heet genoeg is. Hierna is het een kwestie van geduld.

Zodra de korrels beginnen te poffen, moet je de pan regelmatig schudden om ze gelijkmatig te verdelen. Schud je niet goed genoeg? Dan kunnen ze aanbranden. Wacht tot alle maïs is gepoft en haal dan pas het deksel van de pan. Binnen een paar tellen is je snack klaar.

Zoete of zoute popcorn maken

Na het popcorn maken, komt het leukste gedeelte: het toevoegen van de popcorn toppings. Of je gek bent op knisperend zout of karamelachtig zoet; de toppings maken of kraken je snack.

Ben je team zout? Voeg dan naast zout ook eens wat kruiden aan de gepofte mais toe. Wat denk jij bijvoorbeeld van wat paprikapoeder, chilivlokken of Italiaanse mix? Ook Parmezaanse kaas doet het goed als garnering.

Liever zoet? Dan maakt een portie poedersuiker in combinatie met kaneel, pumpkin spice of vanille het een heerlijke traktatie. Zoete smeersels zoals pindakaas, Nutella of karamelssaus zijn ook altijd een goed idee.

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!