
De lekkerste vega snacks
Lees verder na de advertentie
Waarschijnlijk denk je nu als eerste aan kaasstengels of hummus. Beide passen inderdaad goed op een vegetarische borrelplank. Als je toch eens iets anders wilt dan de standaard dipjes en olijven staat dit lijstje boordevol inspiratie. Wat dacht je van heerlijke uienpakora, crunchy avocadofrietjes of bitterballen met geitenkaas? Lees snel verder en ontdek dé lekkerste vega snacks!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Gefrituurde risottoballetjes
De bitterbal is niet weg te denken van een borrelplank. Sterker nog; deze snack heeft geeneens een plank nodig. Op elke borrelkaart vind je deze snack. Probeer eens deze gefrituurde risottoballetjes als vega snacks in plaats van bitterballen. In Italië vind je ze als arancini, gemaakt van restjes risotto.

Mozzarella sticks maken (met pittige dipsaus)
We starten met kaassticks. Kaas is baas, wat ons betreft is dit één van de lekkerste vega snacks. Gesmolten mozzarella in een knapperig jasje van panko. Loopt het water je al in de mond? De pittige dipsaus maakt de mozzarellasticks onweerstaanbaar!

Bierpretzels met grof zout en camembertdip
Pretzels met bier? Jazeker! En dan bedoelen we niet een glas bier in de hand. Het deeg van deze pretzels maak je met donker bier. Dit zorgt voor een diepe en ietwat zoetige smaak. Maak een goede planning, het deeg moet een nachtje rusten in koelkast. Knapperige pretzels met een romige camembertdip, heerlijk!

Crunchy avocadofrietjes met salsa van gegrilde mango
Voor veel mensen is deze snack nog onbekend, al verschijnen ze steeds vaker op menukaarten. Frietjes gemaakt van avocado. Je snijdt de avocado in langwerpige partjes en omhult ze met een laagje panko. Even frituren en je hebt groene frietjes! Lekker met een salsa van mango. Crunchy, gezond én vegetarisch.

Geitenkaasbitterballen met rozepeperhoning
Op en top vega snacks! Deze bitterballen van geitenkaas zijn zó smeuïg dat je geeneens een sausje of dip nodig hebt. De honing met roze peper maken deze bitterballen nog lekkerder. Pas maar op; wat ons betreft zijn ze verslavend! Laat ze even afkoelen na het frituren, van binnen zijn ze heter dan heet.

Uienpakora met koriander-komkommerraita en limoen
Say what? Uienpakora, nog nooit van gehoord? Pakora is een Indiaas hapje, of een gefrituurde snack. Zoals deze uien in een jasje van kikkererwtenmeel. De frisse smaken van koriander, komkommer en limoen passen goed bij deze gefrituurde vega snack. Net als een versgetapt biertje trouwens. Laat die borrel maar beginnen…

Weekendproject: Vietnamese loempia’s
Je kent ze vast van de kraampjes op de markt of je favoriete afhaalrestaurant. Knapperige loempia’s gevuld met groenten. Lekker met een zoete of pittige dip. Wist je dat je deze vega snacks ook heel makkelijk thuis maakt? Varieer met verschillende groenten en creëer je eigen smaak!
Lees ook:
Onze tips

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

13x recepten met eieren: van omelet tot quiche

Zo bak je de ultieme moelleux au chocolat

Marokkaanse gerechten: deze recepten wil je proberen

Vier Wereld Nutella Dag met de lekkerste recepten

Crêpes maken: 9x de lekkerste recepten

Turkse gerechten: de rijke smaken van Turks eten

Duits eten: deze Duitse gerechten wil je proberen
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.