Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
pizza margherita eat pray love

Net als in de film: 7 iconische filmgerechten

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Of je nu inspiratie zoekt voor een romantische date of meer behoefte hebt aan een avondje zwijmelfilms op de bank. We’ve got you covered. Deze iconische filmgerechten zijn het ultieme recept voor romantiek.
oesters_titanic

Oesters Kilpatrick uit de Titanic

We trappen het lijstje met iconische filmgerechten af met de ultieme romance. Want epische liefdesverhalen, daar hoort de Titanic bij. Wanneer de vlam in de pan slaat? Dat is natuurlijk wanneer Jack (Leonardo DiCaprio) als op en top gentlemen onder aan de trap staat te wachten tot Rose (Kate Winslet) haar entree maakt bij het diner. Eenmalig komt hij uit de krochten van de derde klas ‘first class’ dineren. In de film wordt er kaviaar geserveerd, maar ‘daar houdt Jack niet zo van’. Het échte menu op de Titanic startte met Oesters Kilpatrick. Verleidelijk, daar sluiten we ons graag bij aan.

Naar het recept
Cover voor

Clubsandwich met pastrami uit When Harry met Sally

Of je hem nu gezien hebt of niet, je hebt er zeker al eens van gehoord. De bekende fake-scène in When Harry Met Sally. Waarbij Sally in een volle Amerikaanse diner wil bewijzen dat Harry misschien wel niet zo goed is onder de lakens als hij zelf denkt. Is ze zó aan het genieten van haar eten? De bestellingen in de diner worden ter plekke aangepast. “I’ll have what she’s having.” Ja, wij ook, een club sandwich waar je het warm van krijgt.

Naar het recept
frozen hot chocolate serendipity

Frozen hot chocolate uit Serendipity

De eerste ontmoeting in de film Serendipity: Jonathan (John Cusack) and Sara (Kate Beckinsale) staan tijdens de uitverkoop allebei met één handschoen van hetzelfde setje. Sara koopt de handschoenen af door Jonathan een Frozen hot chocolate aan te bieden in haar favoriete tentje ‘Serendipity’. Jonathan kan er niet over uit: “This is quite a coffee”, “This is the ultimate blended drink”. Oké, het is officieel dan geen eerste date, maar van het één komt het ander. Dat heb je blijkbaar met frozen hot chocolate.

Naar het recept
spaghetti meatballs

Lady en de Vagebond – Spaghetti meatballs

Oké, misschien is het in de praktijk minder romantisch om de spaghetti-uiteindes naar elkaar toe te eten of met je neus een gehaktbal naar je grote liefde te duwen. Zoals Lady, de verwende cocker spaniel, en Vagebond, de losbandige bastaard met een hart van goud. Maar aan deze romantische eetscène in Lady en de Vagebond mag je natuurlijk niet voorbij gaan. Beleef je eigen ‘bella notte’ met deze spaghetti met meatballs. Meer iconisch worden filmgerechten niet!

Naar het recept
pizza margherita eat pray love

Pizza margherita uit Eat, Pray, Love

Wie zegt dat de pizza-scène in Eat Pray Love niet romantisch is? Het is een zoektocht van Elizabeth Gilbert (Julia Roberts) naar de beste pizza in Napels, maar feitelijk een zoektocht naar zichzelf. En na de eerste hap is er in deze film geen onweerstaanbare Italiaan meer nodig. Aan pizza heeft Elisabeth genoeg: “I’m in love, I am having a relationship with my pizza.” Dus hierbij het recept voor echte liefde.

Naar het recept
Kersttaarten: truffeltaart met chocoladeschotsen

Truffeltaart met chocoladeschotsen

Precies kunnen inschatten wat je heimelijke liefde het allerlekkerst vindt. Dat probeert Vianne (Juliette Binoche) bij zigeuner Roux (Johnny Depp) in de film Chocolat. Ze biedt hem de beste truffels uit haar chocolaterie aan. Maar waar ze bij elke dorpsbewoner meteen de juiste smaak te pakken heeft, wil het bij Johnny Depp maar niet lukken. Maar als het om liefde gaat, wil je het dan niet liever grootser aanpakken? Met deze truffeltaart bijvoorbeeld? Een van de filmgerechten waar je geen genoeg van kunt krijgen.

Naar het recept
turks fruit_turksfruit

Turks fruit

Een Nederlandse klassieker kunnen we natuurlijk niet overslaan in dit lijstje met filmgerechten. Hoe romantisch fietsen Erik (Rutger Hauer) en Olga (Monique Van De Ven) als pasgetrouwd stel door Amsterdam. Turks Fruit is niet de gebruikelijke romantische comedy, en ook geen happy end helaas. Maar wel Turks fruit, dat niet alleen geschikt is voor bij het afscheid van een grote liefde.

Naar het recept

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!