Advertentie
Knisperend zout of zoete karamelachtige popcorn? Grote kans dat je voorliefde tijdens je kindertijd bepaald werd toen je tijdens je eerste bioscoopbezoek een bakje popcorn kreeg. Of je nou team zout of team zoet bent, met dit recept kun je zelf de lekkerste popcorn maken.
Make it pop! Als er één snack is die niet mag ontbreken tijdens een filmavond, is het wel popcorn. Daarom delen wij hoe je de filmsnack zelf kunt maken, inclusief de lekkerste popcorn toppings.
Wil je ook iedere week de beste kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Hoe maak je popcorn?
Laten we bij het begin beginnen. Voor zelf popcorn maken, verhit je in een koekenpan 2-3 el plantaardige olie. Bedek de bodem van de koekenpan met maïskorrels (pofmaïs) en doe een deksel op de pan. Als het goed is, begint de maïs te poffen zodra hij heet genoeg is.
Schud de pan regelmatig zodat het niet aanbrandt. Wacht tot alle maïs is gepoft en haal dan pas het deksel van de pan. Binnen een paar tellen is je snack klaar. Maar dan komt het leukste gedeelte: het toevoegen van de toppings. Met deze twee spannende toppings kunnen zowel de zoet- als de zoutliefhebbers een avondje lekker voor de buis grabbelen…
Zoute popcorn toppings
Ben jij team zout? Dan is deze smoky spicemix om je vingers bij af te likken. Het is dé topping voor saltaholics. Je maakt het als volgt: rooster 2 tl komijnzaad en maal het in een vijzel fijn. Meng de komijn met 1 tl chilipoeder, 1 tl knoflookpoeder, 2 tl pimenton (gerooktepaprikapoeder) en ½ tl zout. Meng de spicemix door een schaal nog warme popcorn en schud goed om zodat alles bedekt raakt. Smullen maar!
Zoete popcorn toppings
De droom van liefhebbers van zoete popcorn is deze kaneel-chocolade topping. Gebruik voor een schaal 75 g fijngehakte pure chocolade, 2 el poedersuiker, 2 el kristalsuiker en 2 tl kaneelpoeder. Smelt de chocolade in de magnetron en meng hem goed erdoor. Meng de suiker, poedersuiker en het kaneelpoeder, strooi het mengsel over de popcorn en meng het vervolgens goed om zodat alles helemaal bedekt is. Laat goed afkoelen voor het serveren.
Roze popcorn
Make it pop! Als er één snack is die niet mag ontbreken tijdens een filmavond, is het wel popcorn. Vandaag maken we er een echte eyecatcher van, want door de toevoeging van bietensap wordt jouw traktatie roze. Dit leuke hapje misstaat ook niet als decoratie van cupcakes of taart.
Onze tips
Net als in de film: 7 iconische filmgerechten
5x lekkere film snacks voor de ultieme filmavond
5x bakken met Nutella
5x de leukste food programma’s om te bingen op Netflix
5x heerlijke snacks recepten
Tijd om te bingen: Aziatische foodseries op Netflix
Wat eet je bij Merlot & Chardonnay?
Boerenkoolstamppot: ouderwets lekkere recepten en tips
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.