Zelf popcorn maken

Make it pop! Als er één snack is die niet mag ontbreken tijdens een filmavond, is het wel popcorn. Daarom delen wij hoe je de filmsnack zelf kunt maken, inclusief de lekkerste toppings.

Wil je ook iedere week de beste kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Hoe maak je popcorn?

Laten we bij het begin beginnen. Om zelf popcorn te maken, verhit je in een koekenpan 2-3 el plantaardige olie. Bedek de bodem van de koekenpan met maïskorrels (pofmaïs) en doe een deksel op de pan. Als het goed is, begint de maïs te poffen zodra hij heet genoeg is. Schud de pan regelmatig zodat het niet aanbrandt. Wacht tot alle maïs is gepoft en haal dan pas het deksel van de pan. Binnen een paar tellen is je snack klaar. Maar dan komt het leukste gedeelte: het toevoegen van de toppings. Met deze twee spannende toppings kunnen zowel de zoet- als de zoutliefhebbers een avondje lekker voor de buis grabbelen…

Zelf popcorn maken: zout

Ben jij team zout? Dan is deze smoky spicemix om je vingers bij af te likken. Het is dé topping voor saltaholics. Je maakt het als volgt: rooster 2 tl komijnzaad en maal het in een vijzel fijn. Meng de komijn met 1 tl chilipoeder, 1 tl knoflookpoeder, 2 tl pimenton (gerooktepaprikapoeder) en ½ tl zout. Meng de spicemix door een schaal nog warme popcorn en schud goed om zodat alles bedekt raakt. Smullen maar!

Zoete popcorn maken

De droom van liefhebbers van zoete popcorn is deze kaneel-chocolade topping. Gebruik voor een schaal 75 g fijngehakte pure chocolade, 2 el poedersuiker, 2 el kristalsuiker en 2 tl kaneelpoeder. Smelt de chocolade in de magnetron en meng hem goed erdoor. Meng de suiker, poedersuiker en het kaneelpoeder, strooi het mengsel over de popcorn en meng het vervolgens goed om zodat alles helemaal bedekt is. Laat goed afkoelen voor het serveren.

> naar het recept: roze popcorn

Roze popcorn

Lees ook: 5x lekkere film snacks voor de ultieme filmavond