Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Tijd om te bingen: Aziatische foodseries op Netflix

Tijd om te bingen: Aziatische foodseries op Netflix

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Hoe vouw je nou zo'n perfecte dumpling en hoe rol je sushi zonder dat de rijst er tussenuit valt? Dat leer je vanuit je luie stoel! Zet Netflix maar aan en kies deze foodseries. Disclaimer: het kan zomaar zijn dat je er honger van krijgt.

Flavorful Origins

Uit eten gaan is leuk, maar wat je als foodie eigenlijk wilt is natuurlijk een kijkje in de keuken krijgen. Even je hoofd om de hoek steken, de kok gedag zeggen en in de pannen gluren. Zoiets is in je favoriete Nederlandse tent al leuk, maar in het buitenland al helemaal. De Netflix-serie Flavorful Origins geeft je een kijkje in de keuken van China. Letterlijk zo breed ja. In het eerste seizoen maak je een culinaire reis door de provincie Yunnan en maak je kennis met koks en ingrediënten als de Musa basjoo banaan en de Xuanwei-ham.

Japanese Style Originator

Nog niet uitgereisd na China? Vervolg je ontdekkingstour in Japan! In deze serie ontdek je alles over de Japanse traditie: van eten en cultuur tot voorwerpen en kunsten. Wat ons natuurlijk het meest interesseert is de eetcultuur en daarom waren de afleveringen over de etiquetteregels in een tempurarestaurant en het plukken van thee onze favoriet. Het allerleukste vonden we de aflevering over een twee uur durende wedstrijd waarin bepaald werd wat Japans’ lekkerste lekkernij is. Wij gokten op de fluffy pancakes

Kantaro: The Sweet Tooth Salaryman

In de volgende serie herkennen we ons allemaal wel een beetje. Je bent op je werk en tegen een uur of vier, als je beetje indut, kan je alleen nog maar denken aan wat je die avond gaat eten en kan dat laatste uur niet snel genoeg gaan. Er staat immers een lekkere maaltijd op je te wachten. Voor topverkoper Kantaro is dat precies zo. Hij handelt zijn klantbezoeken supersnel af zodat hij zich daarna weer kan overgeven aan zijn liefde voor suiker. Hij wil er alles aan doen om de meest luxueuze gerechten te kunnen verorberen zonder zijn carrière te beslechten. Dit is de niet zo standaard culi-serie die vooral interessant is door de grote dosis humor.

Meer leren over de Aziatische keuken? Koop ons Aziënummer.

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!