Flavorful Origins

Uit eten gaan is leuk, maar wat je als foodie eigenlijk wilt is natuurlijk een kijkje in de keuken krijgen. Even je hoofd om de hoek steken, de kok gedag zeggen en in de pannen gluren. Zoiets is in je favoriete Nederlandse tent al leuk, maar in het buitenland al helemaal. De Netflix-serie Flavorful Origins geeft je een kijkje in de keuken van China. Letterlijk zo breed ja. In het eerste seizoen maak je een culinaire reis door de provincie Yunnan en maak je kennis met koks en ingrediënten als de Musa basjoo banaan en de Xuanwei-ham.

Japanese Style Originator

Nog niet uitgereisd na China? Vervolg je ontdekkingstour in Japan! In deze serie ontdek je alles over de Japanse traditie: van eten en cultuur tot voorwerpen en kunsten. Wat ons natuurlijk het meest interesseert is de eetcultuur en daarom waren de afleveringen over de etiquetteregels in een tempurarestaurant en het plukken van thee onze favoriet. Het allerleukste vonden we de aflevering over een twee uur durende wedstrijd waarin bepaald werd wat Japans’ lekkerste lekkernij is. Wij gokten op de fluffy pancakes

Kantaro: The Sweet Tooth Salaryman

In de volgende serie herkennen we ons allemaal wel een beetje. Je bent op je werk en tegen een uur of vier, als je beetje indut, kan je alleen nog maar denken aan wat je die avond gaat eten en kan dat laatste uur niet snel genoeg gaan. Er staat immers een lekkere maaltijd op je te wachten. Voor topverkoper Kantaro is dat precies zo. Hij handelt zijn klantbezoeken supersnel af zodat hij zich daarna weer kan overgeven aan zijn liefde voor suiker. Hij wil er alles aan doen om de meest luxueuze gerechten te kunnen verorberen zonder zijn carrière te beslechten. Dit is de niet zo standaard culi-serie die vooral interessant is door de grote dosis humor.

Meer leren over de Aziatische keuken? Koop ons Aziënummer.