
Wat eet je bij Merlot & Chardonnay?
Lees verder na de advertentie
Meestal gaat het precies andersom, eerst bedenk je wat je gaat koken en vervolgens bepaal je welke wijn daar het beste bij past. Ditmaal doen we het eens andersom. We hebben twee heerlijke wijnen uitgekozen van Gallo Family Vineyards: een Merlot en een Chardonnay. Vervolgens hebben we bij elke wijn een smaakvol gerecht gemaakt. Welke ga jij maken?
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Merlot:
Biefstukspiesen met uienchutney en geroosterde aardappels met rozemarijn
Gallo Family Vineyards Merlot is een soepele en aromatische rode wijn met tonen van onder andere bosvruchten en frambozen. De wijn combineert perfect met de geroosterde smaken van de biefstukspiesen met uienchutney en geroosterde aardappels met rozemarijn. Liever een andere richting proberen? Denk dan bijvoorbeeld aan een lekker pastagerecht. Dat mag best een pittige pasta zijn, dat kan deze Merlot ook goed hebben. Of zet een stap verder en combineer deze fruitige wijn eens met een smeuïge chocoladebrownie.
Chardonnay:
Verse pasta met truffel en gegrilde paddenstoelen
Gallo Family Vineyards Chardonnay is een rijke witte wijn met tonen van perzik, een vleugje honing en vanille. Een mooie match wanneer je bijvoorbeeld deze verse pasta met truffel en gegrilde paddenstoelen op tafel zet voor een gezellig etentje. Maar deze Chardonnay is ook goed gezelschap tijdens een rustige avond op de bank met een goede film. Wil je na deze pasta ook andere passende gerechten maken bij deze Chardonnay? Denk dan aan een mooie combinatie met gegrilde kip of bijvoorbeeld een zachte kaas.
Gallo Family Vineyards
Gallo Family Vineyards is een wijnmakerij in Californië, in 1933 opgericht door twee Italianen. Het doel? Mooie toegankelijke wijnen creëren voor elke smaak en elke gelegenheid. De druiven voor de Merlot groeien aan de voet van de Sierra Nevada. Door de vele zonuren krijgt deze Merlot zijn karakteristieke warme donkere smaken. Voor de Chardonnay komen de druiven uit de Central Valley, ook circa 100 kilometer ten oosten van San Francisco. Overdag kan het hier behoorlijk heet worden, maar ‘s nachts koelt het flink af. De druiven staan in de verkoelende oceaanwinden, dat levert frisheid op in de wijn. Maar of je nu houdt van aromatische Merlot, geniet van een licht zoete Chardonnay of juist liever kiest voor iets heel anders, ofwel zoeter, ofwel steviger? Gallo staat voor je klaar!
Onze tips

Salade voor bij de BBQ: dit zijn onze absolute favorieten

De lekkerste recepten voor wraps uit de oven

Dit is waarom deze doordeweekse recepten zo populair zijn

Mosselseizoen: 7 recepten die je meteen wilt maken

Dit zijn de lekkerste gerechten met kip

Slaap je slecht van de hitte? Dit moet je vanavond eten (of juist niet)

Zomerse stoofpot: 7x verrassende recepten

Zomerse taarten: 5x lekkere recepten
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.