Advertentie
Franse frietjes
De naam doet vermoeden dat deze frietjes uit Frankrijk komen. Toch is dit niet helemaal waar. In 2017 is friet opgenomen in het UNESCO erfgoed van België. De oorsprong is niet zeker, het verhaal gaat dat vissers in het zuiden van België gesneden aardappelen frituurden als er geen vis was. Hoe dan ook; het waren de Amerikaanse hamburgerketens die de naam French fries introduceerden. Dit zijn Franse frietjes zoals we ze nu kennen, dunner dan de gewone frieten.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Franse pommes frites
Bestaan er dan geen frietjes uit Frankrijk? Zeker wel! Je kent ze vast. Franse pommes frites onderscheiden zich in vorm en bakmethode. De wat dunnere frietjes bakt men slechts eenmaal. Dit maakt ze wat slapper dan we gewend zijn van Nederlandse friet (of patat). De Franse frietjes die we krijgen bij ons hamburgermenu zijn geen echte pommes frites omdat ze voorgebakken worden.
Feest met Franse frietjes
Desalniettemin vinden wij het reden genoeg voor een feestje met Franse frietjes! Hoe we dat vieren? Simpel; vanavond staan er frietjes op het menu. Speciaal voor jou verzamelden we de lekkerste recepten met frietjes. Al snappen we het ook helemaal als je vanavond door de drive-through gaat voor een portie van het gele goud!
Biefstuk met misoboter en togarashi-frietjes
De misoboter is lekker bij elke soort biefstuk, op elke manier bereid, dus ga voor je eigen favoriet. Natuurlijk mogen de frietjes niet ontbreken! Togarashi is een onweerstaanbare kruidenmix die goed past bij de smaak van miso.
> naar het recept: biefstuk met misoboter en togarashi-frietjes
Zelfgemaakte frietjes
Zelf friet maken, hoe moeilijk kan het zijn? Je hebt alleen aardappel nodig, olie om te frituren, wat zout en klaar. Helemaal niet moeilijk dus. Wij geven je een aantal tips om ze lekker knapperig te krijgen. Het perfecte recept voor een dag als vandaag!
> naar het recept: zelfgemaakte frietjes
Chili cheese fries
Deze godfather van de loaded fries moet je echt eens proberen. Maak de chili een dag van tevoren, dan smaakt hij nóg lekkerder! Kaas mag natuurlijk niet ontbreken. Wat ons betreft is dit op en top comfortfood!
> naar het recept: chili cheese fries
Lees ook: Zoete aardappelfriet krokant bakken: tips & tricks
Onze tips
WIN Foodies kerstcadeautjes: 25x kerstbox van Gouda’s Glorie
WIN Foodies kerstcadeautjes: 3x kerstpakket van Vivi Oggi
WIN Foodies kerstcadeautjes: een cadeaubon voor een diner bij Zoldering van Sherry Wijnen
Herman den Blijker onthult zijn culinaire reis naar een topcarrière
Foodies test Freasy: wat vinden wij van diepvriesmaaltijden?
Vers van de pers: pasta van Toscanini bij je thuis en meer!
Dubai chocolade: wat is het en waarom is het zo’n trend?
Vers van de pers: gezonde snackmuur op school, KULT Kefir en meer!
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.