
Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.
Lees verder na de advertentie
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Ga de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel goed van start
Van 3 tot en met 9 maart vindt de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel plaats. Wie mee doet al merken: door vlees, vis en zuivel vaker af te wisselen met plantaardige gerechten, ervaar je hoe eenvoudig en lekker dit eigenlijk is. Je wordt bewuster van je eetkeuze en geïnspireerd om vaker voor een plantaardig alternatief te kiezen. De impact op zowel gezondheid, dierenwelzijn als milieu is enorm.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Probeer deze nieuwe culinaire vleesvervangers
Na het succes van hun hybride en plantaardige worsten, nemen de Amsterdamse slagers van Brandt & Levie de volgende stap met hun nieuwe vegetarische Groenteworsten. Drie culinaire worsten met groente in de hoofdrol en een eigen wereldse twist: Italiaans, Aziatisch en Mexicaans. Elk bestaat uit dezelfde voedzame basis van groenten (meer dan 50% per worst), peulvruchten, havermout, zaden en pitten, is iedere variant anders door zijn eigen samengestelde smaakcombinatie.


Een ultiem genietmoment, helemaal voor jou alone-ly
Tony’s Chocolonely lanceert iets nieuws: My Little Tony’s. Een kleinere reep in vier smaken: melk, melk karamel zeezout, puur amandel zeezout en donkere melk pretzel toffee. De nieuwe repen wegen 90 gram, de helft van de bekende 180 gram repen. Zo kun je er heerlijk in je eentje van genieten. Voor als je een momentje voor jezelf hebt, even op de bank ploft na een lange werkdag of gewoon zin hebt in een klein stukje heerlijke chocolade.
Dit zijn de beste bezorgrestaurants van Nederland
Thuisbezorgd.nl heeft gisterenavond voor het elfde jaar op rij de beste bezorgrestaurants en -winkels van Nederland bekroond. Burgers & Frites uit Rotterdam werd dit jaar voor het derde jaar tot ‘Beste bezorgrestaurant van Nederland’ bekroond. In de Best Healthy-categorie werd Rå Bowls & Juices uit Groningen uitgeroepen tot winnaar, vanwege het gezonde en gevarieerde biologische menu én milieuvriendelijke verpakkingen. ‘Game Changer van 2024’ was voor Ottie’s uit Assen. Dit jaar stemden ruim 64.000 Nederlandse eetliefhebbers op hun favoriete bezorgrestaurants en -winkels van 2024.


De titel ‘Beste Belgische Kaas’ gaat naar…
Op zondag 23 februari 2025 werd het vakmanschap van Belgische kazen gevierd met de allereerste editie van de Belgian Cheese Awards. Een deskundige jury beoordeelde meer dan 150 Belgische kazen. In de categorie ‘Best Belgian Raw Milk’ kroonde Aurélie van Kaasmakerij Karditsel uit Lummen zich tot winnaar met een kaas met diepe smaaklagen en subtiele aardse tonen. De ‘Best Belgian Pasteurised Cheese’ ging naar Lotenhulle Rouge van Little Cheese Farm met zijn romige textuur, subtiele zoutbalans en een nootachtige toets.
Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?
Onze tips

Trending op TikTok: dit vinden wij echt van de Ninja Slushi

Stracciatella showdown: dit is het beste ijs uit de supermarkt

Dit is ons product van de maand (en jij kunt het nu winnen!)

Vacature: accountmanager Foodies

Dit maakt Rueda Verdejo de perfecte borrelwijn

Foodies Spanje staat vol tapas en toetjes: scoor ’m nu met korting

Dit is waarom Spanjaarden 5 keer per dag eten (en jij straks ook)

Zó lekker is koken met chorizo
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.