Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
bakker bij rek met broden

Wat niemand ziet bij Fort Negen: zo begint de ochtend in de bakkerij

Fort Negen is de bakkerij, bekend van de ijscroissants en het broodje kaassoufflé. Maar wat gebeurt er eigenlijk vóór die iconische lekkernijen in de vitrine liggen? Marieke neemt een kijkje achter de schermen:

Lees verder na de advertentie

Wie zijn dag bij de bakker wil beginnen, weet: dat wordt vroeg opstaan. Toch valt het mij vies tegen wanneer ’s ochtends om vijf uur de wekker gaat. Het schelle geluid snerpt door mijn slaapkamer en mijn vriend bromt dat ik snel uit bed moet. Vooruit dan maar. Als Maarten Langeslag en zijn team het bij Fort Negen elke dag kunnen, dan kan ik het voor één ochtendje ook.

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Bakkerij Fort Negen

Een klein kwartiertje later zit ik met slaperige ogen in de auto, onderweg naar Amsterdam. Terwijl mijn buik begint te knorren, groeit mijn nieuwsgierigheid. Zouden ze al aan het werk zijn als ik aankom? Liggen de koffiebroodjes dan al op de plaat, of beginnen ze pas net met bakken? Is de winkel dan al open of is dat pas ná het ontbijt? En starten zij de dag meteen in volle vaart, of staan zij daar ook nog half in dromenland?

Kijkje achter de schermen

Benieuwd naar de antwoorden? Je leest het in de nieuwste Foodies met Fort Negen, die je tijdelijk zonder verzendkosten kunt bestellen:

Let op:

Deze uitgave wordt rond 5 september bij je thuisbezorgd. Ben je abonnee? Dan valt ‘ie automatisch bij je op de mat.

Tip!

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!