
Yoghurt: laten we bij het begin beginnen. Yoghurt is waarschijnlijk ‘ontdekt’ in Azië en bestaat al eeuwen. Het is een gefermenteerd melkproduct met daarin twee hoofdrolspelers: de melkzuurbacteriën Lactobacillus bulgaricus en de Streptococcus thermophilus. In één gram yoghurt zitten minimaal tien miljoen levende bacteriën, maar vaak zijn dit er nog veel meer. Wow!
Lees verder na de advertentie
Skyr: een aantal jaren geleden lag er ineens skyr in het zuivelschap. Dit is een romige en lobbige IJslandse yoghurt gemaakt van gepasteuriseerde, afgeroomde melk en levende bacteriën. Het grootste verschil tussen skyr en yoghurt is dat skyr aanzienlijk meer eiwitten bevat. Hierdoor heb je vaak wat langer een verzadigd gevoel dan na het eten van magere yoghurt. De smaak zit tussen yoghurt en kwark in: lichtzuur en een beetje zoet.
Kefir: ook kefir wint steeds meer terrein in het zuivelschap. Het lijkt erg op yoghurt. Wel worden er voor dit gefermenteerde melkproduct uit de Kaukasus andere bacteriën gebruikt. In kefir zitten, in tegenstelling tot yoghurt, ook gisten verwerkt. Kefir wordt op dezelfde manier genuttigd als drinkyoghurt. De smaak is lichtzuur en fris en doet nog het meest denken aan karnemelk.

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Bizar goede deal: dubbele Ninja airfryer nu maar €99 bij Albert Heijn

Supermarkt-kruidnoten getest: goedkoop blijkt het best

Van spicy tot knettersuiker: deze kruidnoten gaan viraal, maar zijn ze ook lekker?

Stovember is begonnen: zo win jij de populaire LOV-pan van Tefal

Landelijke ontbijtweek is gestart: deze recepten wil je meteen proberen

WIN: 3x ongefilterde olijfolie van Atrevido

Foodies kerstgelukjes: win deze geweldige prijzen in december

XinZuo messen review: scherpe messen voor een scherpe prijs?

Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.



