
Of je smelt voor pure chocola of gek bent op gezouten karamel – de special van Foodies staat er vol mee. Yvonne neemt je mee in haar liefde voor deze onweerstaanbare combi.
Lees verder na de advertentie
Ik vind ‘dat lust toch iedereen’ altijd een gewaagde uitspraak. Ik dacht vroeger altijd dat iedereen van friet en pannenkoeken
hield en toch had ik een vriendinnetje dat liever een boterham at op verjaardagsfeestjes. Dus zeggen dat ‘iedereen van karamel en chocolade houdt’ gaat misschien te ver, maar ik steek mijn hand ervoor in het vuur dat het bij de meesten erg geliefde smaken zijn.
Karamel en chocolade
Als ik denk aan karamel en chocolade, dan denk ik aan zelfgemaakte karamel, in mijn steelpannetje op het vuur. Met mijn engelengeduld – niet roeren! – maak ik regelmatig karamel en zie ik suiker langzaam veranderen in een goudgele gloed. Elke keer steek ik weer te vroeg m’n vingers in de gloeiendhete karamel omdat ik het niet kan laten om te proeven.
Unieke uitgave
Karamel heeft iets magisch en dat heeft chocolade ook. In deze uitgave proberen we je de veelzijdigheid van deze twee producten te laten zien. Zo kan karamel heel goed in zowel zoete als hartige gerechten en is de combinatie zoet plús hartig (gezouten karamel) misschien nog wel het best. Als het op chocolade aankomt, kun je alle kanten op. Van ganache tot koekjes en taarten en van wit tot lekker puur.
Ontdek zelf maar wat je het lekkerst vindt. En als er nou écht niets is in deze uitgave van Foodies dat je kan bekoren, dan kun je altijd nog een boterham smeren. Maar ik betwijfel het…
Unieke uitgave
- Knapperige koekjes
- Recepten met gezouten karamel
- Koken met cacao en veel, veel meer!

Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Onze tips

5x zoete verleidingen met karamel

Zelf karamel maken: zo doe je dat

7x onweerstaanbare recepten met gezouten karamel

Dit is dé lekkerste uitgave van Foodies ooit: chocolade & karamel

Binnenkort examens? Dit eten zorgt voor een betere concentratie

Zo stel je in 4 stappen je eigen Mexicaanse fiesta samen

Dit wist je nog niet over specialty coffee

Dit is het favoriete katervoedsel na Koningsdag
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.