Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
koekjes met karamel en chocolade

Karamel en chocolade: wie houdt daar nou níét van?

Of je smelt voor pure chocola of gek bent op gezouten karamel – de special van Foodies staat er vol mee. Yvonne neemt je mee in haar liefde voor deze onweerstaanbare combi.

Lees verder na de advertentie

Ik vind ‘dat lust toch iedereen’ altijd een gewaagde uitspraak. Ik dacht vroeger altijd dat iedereen van friet en pannenkoeken
hield en toch had ik een vriendinnetje dat liever een boterham at op verjaardagsfeestjes. Dus zeggen dat ‘iedereen van karamel en chocolade houdt’ gaat misschien te ver, maar ik steek mijn hand ervoor in het vuur dat het bij de meesten erg geliefde smaken zijn.

Karamel en chocolade

Als ik denk aan karamel en chocolade, dan denk ik aan zelfgemaakte karamel, in mijn steelpannetje op het vuur. Met mijn engelengeduld – niet roeren! – maak ik regelmatig karamel en zie ik suiker langzaam veranderen in een goudgele gloed. Elke keer steek ik weer te vroeg m’n vingers in de gloeiendhete karamel omdat ik het niet kan laten om te proeven.

Unieke uitgave

Karamel heeft iets magisch en dat heeft chocolade ook. In deze uitgave proberen we je de veelzijdigheid van deze twee producten te laten zien. Zo kan karamel heel goed in zowel zoete als hartige gerechten en is de combinatie zoet plús hartig (gezouten karamel) misschien nog wel het best. Als het op chocolade aankomt, kun je alle kanten op. Van ganache tot koekjes en taarten en van wit tot lekker puur.

Ontdek zelf maar wat je het lekkerst vindt. En als er nou écht niets is in deze uitgave van Foodies dat je kan bekoren, dan kun je altijd nog een boterham smeren. Maar ik betwijfel het…

Tip!

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!